добро утро девојчиња,може ли некоја да даде мислење.. вака:добивам менс на 25дена,последна ми беше од 14ти до20ти март,па имав незаштитен однос на 23ти март,е сега тетката доцни 3 дена.правев тест завчера и покажа негативе.инаку многу ми е редовна менструацијата може да подрани но да задоцни до сега нема шанси.имам по некоја тапа болка што трае кратко неколку пати на ден ништо повеке.што мислите?
Секогаш кога практикувате незаштитени односи, има ризик да забремените. Сепак, не верувам дека си, бидејќи по доцнењето на циклусот тестовите ја покажуваат бременоста доколку постои. Таа тапа болка значи дека кај и да е, ќе добиеш. Следен пат и секој нареден додека не сте спремни за дете - заштита.
И мене овој период ми каснеше,со промена на времето и се испореметува,пмислив можеби сум бремена ама ми дојде.
па ние до дм веке трет месец пробуваме, си велев ете можеби овој месец ке се посреќи ,но ме јаде мисла оти тестот веше негативен а уште не добив
Во тој случај најдобро би било да имате односи во плодни денови, со оглед на тоа дека имаш редовен циклус, можеш да прерачунаш кои ти се плодни денови. Со среќа
Ne ti vikam opusti se i ne misli na toa..da bideme realni posvesta raboti postojano...misli pozitivno i so dobra misla ke si dojde bebence ja sum ostanata vo neploden den
спермата може да живее во тебе и 5 дена. може не ти биле плодни денови кога си имала однос,но спермата живеела во тебе па кога ти настанала овулација таа веќе била таму и го оплодила јајцето. или пак си имала доцна или рана овуулација тој циклус и не си била свесна дека овулираш. неплодни денови се кога немаш јајце,кога не овулираш. како е можно да забремениш тогаш?
Ostanata sum bremena odma posle menstruacija....sakam da kazam spored moi presmetki plodni denovi mi bea mn pokasno
остај ти пресметки, секој циклус секој месец си е различен, не мора да значи дека секогаш плодните денови ни се во ист период од циклусот. може баш тој месец порано си овулирала. јас користам ленти за овулација, и според правило според мојот циклус треба на 14ти ден да овулирам, а мене ми се случува и лентичките да ми се позитивни и на 10ти ден ,а еднаш па на 18ти ден од циклус ми покажаа позитивно. Кога ми покажа на 10ти ден од циклус,значи само што ми завршила менструацијата по 3,4 дена мене плодни ми биле.
Dali samonb bolni gradi e znak za bremenost? Imav 2 spontani no za razlika od sega togas osekav i umor i zgolemen apetit a sega osven bolni gradi nemam drug simptom. i dali moze da se napravi test sega a uste 10ndena bi trebalo da dobijam?
fala ti za odgovorot,i vo pravo si za se sto napiaa.e aj kako moze covek da se opusti ako ocekuva deka napravil bebe ,i uste docnenje a pak uste negativen test...
Женски, ич да не гледате тоа плодни денови. Секој ден е шанса. Јас бев во наводно неплодни денови останата, а тестот покажа после 2 недели доцнење. Ние имавме минимум по 1 дневно, секој ден
ete jas imav samo ednas vo meseco odnosi i toa tri dena odkako mi zavrsi mens.inaku uste nemam dobieno a i nema da dobijam bidejki utrovo izbudalena otidov na ginekolog ,me gledase na eho i vide bremenost.taka da nema verba vo testovi plodni neplodni denovi.vi posakuvam se najdobro
samo da se prijavam deka plodot go nema veke,krvaram li krvaram.dosega po bolnici vaginalni eha beta trista cuda i zaklucia deka veke nema bremenost. se nadevam deka sleden pat nema da bide vaka ...
Едно прашање, досра сум запозмаема иколу сексот, но чисто имформативно сакам да знам, пошто никаде не сум го сретнал тоа. Даки ако на прстите имаш сперма и со прсрите ја ставиш во вагината може да останеш бремена?
како не е возможно, штом семена течност влезе во вагината има шанси да отпатува преку цервиксот до јајцеводите. Може патот е подолг, ама добри пливачи верувај итекако можат да стигнат