Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    114.255
    Нека провери репродуктивни и тиреоидни хормони. Не може со исхрана или со чаеви да и дојде, штом од апчињата кои и ги даде докторот, не и дојде.
    Да не била на пат некаде? Да не е на строга диета или вежба?

2. Мејз

Мејз Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    4.122
    Ништо од тоа, не вежба само внимава на исхрана

3. FentyBitch

FentyBitch Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojki pomos! Imav nezastiten odnos na 15 februari pukna kondonot i toj svrsi vo mene.
    Vo periodot do slednata menstruacija sto ja ocekuvav na 8mi mart napraviv 3 test i site negativni... Bev i na ginekolog na 22ri mart kade sto me pregleda na eho i vaginalno i utvrdi deka nema bremenost, mi prepisa hormonska terapija so Primolut Nor koj gi piev 10 dena po 2 tableti do 2ri april... Imav mnogu slabo krvarenje so minimalni bolki samo dva dena, a ginekologot mi kaza deka treba da ocekuvam obilno i normalno krvarenje kako za menstruacija. Pak bev na pregled i napraviv test za bremenost preku urina, eho, vaginalen pregled, test so krv vo Avicena i site bea negativni! Ovaa nedela me boli stomakot, ima gadenje i nagon za povrakjanje. I pokraj toa sto bev kaj dva ginekolozi nikoj ne moze da utvrdi pricina za ovaa sostojba vo koja sto se naogjam zagrizena sum i se plasam za moeto zgravjee

4. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    1.368
    Нека си ги провери хормоните

5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Полицистични јајници? Тие прават ваков проблем

6. Sun_moon_87

Sun_moon_87 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    14
    Девојки едно прашање. Ми доцни 7 дена цела недела сите симптоми ми се како да ќе ми дојде во секој момент ама ништо. Денес правев тест за бременост беше негативен. Си мислам да почекам уште ден или два па да одам на доктор. Ако некоја имала вакво искуство да ми каже дали и покрај негативен тест била позитивна на тест со крв. Поздрав до сите

7. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Zdravo imma edno prasanje. Sw obiduvame za bebe posle eden spontan pred godina dena. Mi docni veke 4 dena pred 4 den napraviv test iskoci negativen eve i denes ne mi doslo..prasanjeto do vas e dali e mozno iako sum bremena prviot den na docnenje da pokaze negativno a sega ako napravam pozitiven dali moze da se smeni za 2 3 dena rez. Inaku sum so redovni menstr nemam nikaoov problem. Sega ne osekam bolka ni vo gradi samo mali bolki vo stomak kako so se mens. I izrazeni veni nekoi na gradite i nisto drugo. Vr molam za pomos samo trcam po apteki za tstovi :(

8. FentyBitch

FentyBitch Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ginekologot me pregleda. Kaza se e vo red so jajnicite :/

9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    Земи си уште еден направи посензитивен , на пр Self Clear мислам беше земи си . Може и те како да се смени :) Може покасно е настанато оплодување.

10. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Дали е можно подоцна да се десило оплодувањето доколку тестот бил позитивен а на ехо ништо да нема?

11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    114.255
    Да. Јас бев таков случај. На прво ехо ништо, на второ сакус, на трето :l:. Со среќа (fingers)

На Martka и lovely97 им се допаѓа ова.
  12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Eve 6 ti den jas seuste nemam mens. A test negativen napraven vcera :( nikogas ne mi kasnelo do volku. Znaelo den dva ama 6 dena ne. Ako nema bremenost sto mozr da bide ? :( a tolku ocajno sakam da vidam || :(

13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.383
    провери крв или на гинеколог, дај Боже да си бремена :)

На Sandra456* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    И кај мене слично така , тест и преку крв позитивен одам за една недела скоро на преглед ептрн бледо де познаваше на ехо , спрема док 4нед да било отприлила , ми закажа пак за 5дена
    Колку време помина од вториот до третиот преглед , мене ми закажа за утре , отприлиkа 5нед би требало да сум сакус секако ќе се знае ама си мисл да почекам до наредна недела и срцева акција би требало се слушне :wasntme:незнам дали да почекам уште некоа ден:$

На lovely97 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    114.255
    Помина една недела, почекај и ти уште една. Со лесно :inlove:

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    Да подобро така , фалаа ти :f: :l:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. an4e an4e

an4e an4e Нов член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    22
    vi se pofaliv so bremenost no na kraj se zavrsi so biohemiska bremenost.Eve veke 5 mesevi se obiduvame za bebe trebase da dobijam denovive no imam sekoj den samo po nekolku kapki temno kafeava krv i tolku.pravev denes test i negativen bese dali e mozno sega da ima vgnezduvanje na oplodenata jajce kletka,vsusnost da stanuva zbor za docna ovulacija.vasi iskustva inaku sekako ke zakazam pregled denovive.Backi do site

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    18.505
    Јас останав бремена следниог месец по биохемиска,сега терам 4ти месец.. ти посакувам среќа:)

19. M0308

M0308 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Доколку има бременост во скоро втор месец можно ли е да се добие лажно негативен тест?

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    18.505
    Мислиш да си 8 недели бремена и да не покаже?