. Мене не ми е јасно како се впушта во односи невина девојка без кондом, и не е бременоста брцни еднаш и одма бебе
Здраво на сите Планираме бременост, и вчера имавме незаштитен однос и тој сврши во мене подоцна на календарот видов дека всушност не ми се плодни денови циклусот само што ми беше завршил.. Ваши мислења или слични искуства? И дали ќе можам да направам тест по 2 недели.. Ви благодарам
Не можеш секогаш да рачунаш според календар, не секогаш овулација е на 14 дена. Некои останале бремени пред и потоа, има шанси. Ако ти доцни нареден пат, направи тест.
Штом сакаш да забремениш имајте односи преку еден ден па тест ќе правиш откако ќе ти задоцни циклус. Со лесно
имам една дилема ако може помош, 10 дена од овулација значи 2 односи за време овулација, вчера направив тест за бременост преку крв и покажа негативен , дали можно е да е сеуште рано, зашто немам симптоми за циклус само градите веќе 6,7 дена ми се зголемени и чуствителни ..... незнам после колку дена од зачнување може да покаже позитивен тест на крв????
откако ќе имаш однос,ако јајцето се оплоди,му требаат од 6 до 12 дена да отпатува и да се закачи на матката! откако ќе се имплантира во матката дури тогаш си бремена и дури тогаш почнува да се лачи хцг хормонот кој покажува дали си трудна преку крв. Како може да правиш тест 10 дена после однос, јајцето може не ни ти е имплантирано во матка. Тест се прави откако ќе ти доцни менструацијата. А градите те болат од покачениот прогестерон,кој се покачува после овулација.
тестот го правев по препорака на гинеколог, пред 15 дена мереше фоликули и минатиот четврток ме гледаше на ехо рече дека еден пукнал имало овулација и дека задебелен е ендометриумот 12 мм , вчера кога бев кај неа таа предложи да правам бета хцг , прашањето ми беше повеќе да се утешам бидејќи немам симптоми за менструација дали е можеби рано да покаже позитивен тест .... фала на одговорот како и да е
10 дена е мн краток период за да ти покаже, минимум 12 дена од овулацијата треба да поминат. Рано е па направи си за 3,4 дена па ќе покаже точно. Среќно
Zenski aj ve molam za mislenje. Pravev test za bremenos mi pokaza negativen pred 2 dena bese ,no seuste nemam ciklus ,mi kasni 14 den ,so soprugot vnimavame .Dali e mozno da e greska testot ili e rano ,da napravam uste eden ?
Мислам дека не е рано за тест, штом ти е негативен не си бремена, направи утре уште еден тест, или најдобро посети доктор за да бидеш сигурна
da taka pisuva na nego ,ke napravam sega ne drzi mesto do utre,ako e negativen znaci ne sum,fala ti ke pisam rezultat
14 дена доцнење се сосема доволно за да тестот покажи ако си бремена. Најдобро да посетиш гинеколог да видиш која е причината за доцнењето. Причекај, рано е