Упатство е само упатство, вистината си е таа, апчето е хормонско и кај уште хормони не ти се дојдени у ред па Норлево бомба ќе ти направи. Чекај 14 дена од денот кога имаше односи или чекај да ти касни менструација па направи тест. Со среќа, и да си добиеш резултат кој ти сакаш.
Zdravo na site, nova sum ovde I mi e potrebno vashe mislenje Mojata situacija e sledna.. So mazi mi probuvame da imame vekje 2 meseci. Ovoj mesec sum malce cudna, pred da mi dojde m.imav oteceni gradi(sto ne mi se slucuva pred menstruacija),zgolemeni bradavici I plavi zili izrazeni,glavobolka,lakomos kon hrana,1 povrativ NO.. trebase da mi dojde na 17ti a mi dojde 3 dena porano od koj prviot den kafeav so nekoj cuden iscedok a potoa naredniot den blago krvarenje (ne tolku jako kako menstruacija) toa trase den ipol I eve sega samo bledo rozavo na toaletot... Ima li nekoj so vakvo iskustvo..strav mi e da napravam test da ne se razocaram.. Izvinete na dolgiot post
ги имаш првите симптоми на бременост ( кои се слични на ПМС) , но секако ова што мислиш дека е менструација , јас мислам дека е имплантациско крварење ( три четри дена пред термин за доаѓање на циклус се појавува , благо кафено или розево " прокрварување " благи болки и трае еден ден до три дена ) ти стискам палци и веќе од утре би требало да покаже ако има бременост па ти препорачувам да си направиш еден тест за бременост деновиве
јас би ти препорачала ако можеш да издржиш во понеделник да направиш со утринска мокрача , зашто ако било имплантациско крварење пре 4 дена од денес најдобро е да почекаш уште некој ден за да се зголеми бетата , или евентуално најсигурна да си направи во понеделник преку крв , така нема грешка
Preku krv ne mozam, zatoa sto ne sum u mkd a tuka ne davat preku krv da se odreduva..taka da ke te poslusam I u ponedelnik ke napravam )) fala ti
Zdravo, posledna menstruacija imav okolu 10.04 a odnos bez kondom na 1 maj, deckoto tvrdi deka svrsil nadvor. Da napomenam deka nemav odnosi celi dve i pol godini.. mi docni veke 11 dena, nekni pravev dva testa za bremenost, negativni. Sto mislite dali ima sansa za bremenost ili veke epten na psiha mi udrilo
Toa bese kaj mene slucaj, podolgo vreme praktikuvavme sloboden odnos predposledniot i posledniot den od ciklusot, eve ovaj pat se fati iako sansite za da ostane bremena se samo 2% znaci i te kako e mozno, posleden ciklus imav na 15ti april na 19ti i 20ti april imavme sloboden odnos i eve ne sega si cekame bebence. Golemo iznenaduvanje i cudo Vleguvam vo 5 nedela Podobro bez rizik ako ne e vo dolga vrska ili brak
Здраво девојки, има многу прашања на оваа тема, можеби на некои ги мачи ова прашање па би сакала јас да го споделам моето искуство. Дали можам да останам бремена за време на циклус? ДА !! Иако знаевме дека шансите се мали само 2% сепак бевме спремни на ризик. Подолго време практикувавме слободен однос за време на последните денови од мојот циклус ама ништо, редовна менс. на 26 дена. Така и сега, последна менс. 15.04 како и секогаш градите подуени и то е то спремна за добивање. Кога видов дека дојде 28 ден, а јас ни м од менс без сомневање знаев дека сум трудна и купив тест - ПОЗИТИВЕН Си чекаме бебенце прво беше шок, среќа ,збунетост помешани емоции. За секој случај појдов купив друг дигитален тест кој кажува колку недели сте бремени, почекав до сабајле за со прв урин ииии 3+, поточно 4та недела веќе влегувам во 5та. Немојте да сте во заблуда дека не е можно, Господ чуда прави. Ако не сте спремни на ризик подобро чувајте се добро. Поздрав
кај секоја жена и секоја бременост различно, претежно веќе после две до три недели од зачеток би требало да почнат првите симптоми
Negativen, menstruacija ti bilo... I jas imav takva mezecov, no ke pravam test denes, mi se vrti mnogu... Se pazevme, se nadevam ne zakacivme.. Nezmeam naredni 2 god pak da rodam... Uf... Nalet.. Zensko ☹️☹️☹️
Здраво.Како што е означено на 1ви мај имав заштитен однос а потоа на 10ти (8 дена по предвидена овулација) незаштитен но со свршување надвор..Претходниот месец поради промена на клима менструацијата ми порани 6 дена,а сега ми доцни 4..Да правам тест или да почекам уште малку ,бидејќи ме болат градите како за доаѓање?
Не ги гледај симптомите на менс. пошо истите се и кај бременост, болки во стомак и гради,подуеност.. се е исто. Не би требело да си трудна иако многу кажуваат дека е можно да се остани бремена и од тоа што се лачи за време на однос,Господова работа. Не се мачи направи тест ако е негативен, а подолго време ти касни,оди на гинеколог.