Да не си под стрес периодов? Некогаш знае да касни и од тоа, почекај уште неколку дена ако не ти дојде посети си гинеколог. Со среќа.
Ако ти е редовна менструацијата мислам дека нема шанси да не е точен тестот. 7 дена не се малку, би покажало ако има бременост. Мене ми покажа два дена пред датата за доаѓање. За сигурност тестирај се преку крв и посети гинеколог.
И да оди на гинеколог волку рано нема ништо да покаже. Во овој момент единствено преку крв или да чека да и задоцни па после тест, гинеколог и.т.н....
Само да напоменам дека дечко ми никогаш нема свршено во мене и имавме однос 9 дена после предвидената овулација но сепак овој метод го користиме многу време и ништо се нема случено.Инаку ми доцни 9 дена а на 7миот од доцнењето направив тест со утринска урина и беше негативен
Иако тестовите преку мокрача се точни, за да бидеш посигурна направи преку крв, ако и тој е негативен не си трудна. Закажи си преглед кај гинеколог (без разлика дали имаш редовен циклус или не прегледи се секогаш обавезни кај женски доктор) , можни се цисти, инфекции, хормонално пореметување. Не оставај така, ништо не е страшно за се има решение.
Нај нормално, не секој месец болките се исти ( промена на клима,посебно ако си летала со авион, стрес, ..) се има влијание. Мене секогаш ми идеше на 26 дена Уживај
здраво на сите , еве точно 14 дена од хориом инекцијата , значи некаде 12 или 11 дена од потенцијална овулација , негативен тест утринава.... избрзав малку со тестот или негативен е ?
Може да биде и едното и другото . Да се надеваме дека е рано сепак , ама од моето скромно познавање и на 11 и на 12 дена доколку има бременост покажува само со многу бледа линија поради сеуште малата концентрација на хормонот ама сепак може да се види. Се надевам дека имало подоцна имплантација кај тебе и дека за тоа уште не може да се детектира ХЦГто .. повтори доколку си нестрплива денес пак , или чекај да ти доцни па тогаш тестирај . Ти посакувам се најдобро ||
Му го допрев пенисот,се измив и веднаш потоа се допрев на задникот на голо Истата вечер имав менструални болки и ден/два потоа добив. Може ли така да се забремени и дали треба да се чека до наредна менстриација за да се види дали има нешто или тоа што добив значи дека нема ништо?
Така со тројка се забременува. Не треба да чекаш до нареден циклус, одма направи тест и ќе ти покаже дека си бремена, оти на овој начин со сигурност "фаќа".
Те молам ако може сериозен одговор бидејќи психата ме тепа Потребно е да се чека до наредна менструација или ?
Не сум трол само сум многу паничар за овие работи Извини ке може ли да ми одговориш само дали е потребно да се чека до нареден месец?
Девојче, знаеш ли како се останува бремена? Се впуштате во сексуални односи а основните работи не ги знаете. За да не се измачуваш вака за секој еден допир, секој бакнеж итн седни и земи прочитај како настанува бременост. И не зборам за глупите статии кај што пишува дека ако дечко ти дома дркал и свршил и потоа излезете на кафе ќе останеш бремена туку сериозни. И на форумов во категорија секс имаш тема околу тоа се што треба да знаете за бременоста. И друг пат нема да прашуваш вакви глупости.
Благодарам многу бидејќи имав прочитано дека можело да остане нешто на рацете и по миењето ме шана голема паника Сепак ти благодарам на одговорот
Да ни пратеше и на нас да прочитаме за тоа чудо? Не знам кој пат по ред е е вакво нешто да прашаш. Навистина е срамно во ова време до толку да не си информирана..