Се плаши од бременост, не дека не знае. Сама кажа дека паничи. Ако го караш тој што паничи, уште толку ќе го испаничиш.
Zeni treba da dobijam vo vtornik, nestrpliva bev i napraviv test, znam deka e pozitiven ama ne mi se veruva, mozno e nekakva greska da napraviv pri uriniranjeto pa da pokaza pozitivno???
Не, лажно позитивен не може да биде. А ти имаш башка апла црвена втора цртка. Честитки и имај лесна бременост.
Ако е доволно едуцирана за за настанување на бременост нема да има фобии и стравови. Не е во ред впуштање во сексуални односи, а притоа не е спремна за тоа. Не е мала за да не знае како се забременува.
Не е точно. Еве, јас... имаше еден период кога имав страшна фобија од висина. Знаев, дека за да паднам преку балконска ограда, треба центарот на гравитација да ми биде повисок од висината на оградата, или треба да скокнам намерно, или некој да ме турне. Ама тоа не го менуваше фактот дека ужасно се плашев да излезам на балкон... и не излегував... Ако беше повисоко од први, немаше шанса да излезам на балкон.
Убаво кажа не си излегувала на тераса тој период, додека не си ја надминала фобијата. И таа нека нема секс додека не го надмине стравот. За 5 минути слатко, зошто цел месец да ствараш стрес и тензија на организмот?
И јас тоа и' го реков, ама не ја карав: 'требаше да знаеш до сега'. 'какви се овие прашања?', 'зошто неедуцирани имате секс' итн...
Вајлд, апсолутно е за карање. На 17 години да не знаеш како се прават деца ми е ноу сенс. Не дискутирам дали на 17 години треба да има односи или не, тоа е лична ствар, но да не знаеш основни работи што се учат во 6-то по биологија и да се впушташ во секс, богами е дискутабилно прашање.
WildMk и ilyan ви благодарам на советите иако една ме испаничи до бескрај Имам млада мајка која забременила на моја возраст. Пред неодамна го имав првиот однос тогаш исто испаничив и разговарав за тоа дека не сакам да продолжам бидејќи и не бев подготвена и сеуште не сум На интернет се изначитав дека дури и да било над вагината,да си ги измил рацете можело да остане нешто,дека можело да се свлече и да навлезе внатре и сл Најмногу прашав затоа што мене веднаш по тоа ми дојде (се случи на 26ги ден а мене ми започна менс на 27/28 ден) па бидејќи сум паничар прашував дали поради тоа што ми дојде веднаш значи дека нема ништо или е потребно да се чека до наредната менс Како и да е ви благодарам на одвоеното време
Здраво женски ☺️ Значи вака имав незаштитен однос во саботата вечер он 2 пати сврши ама не во мене после тоа видов дека ми се плодни денови дали е можно да се забремени ?
Аха нема.. Едно-по друго сексуален однос, посебно ако не уринира машкото, може да направи бебе. Познавам такво бебе
Na to sto vikas ti sansite da se zabremeni se mali i recisi da ne postojat ama tebe ne ti e gajle za toa ti sakas samo debata da si otvoris . Kraj na diskusijata od moja strana hh