vaka imavme seks i se skina koga go vnese kondomot ama ovde dali bese samo vlegol i primetiv pukna i go izvadivme no neznam mu tece edno nesto kako voda jas mislam deka toa e predsmenata tecnost koja ima vo nea mal broj na spermadijozi toj mi veli toa ne bilo nisto no jas samo sto veke 7mi den mi e od menstrualnijot ciklus najverojatno ovolucijata mi se se slucuva na 15 ili 16den dali ima sansi da ostanm bremena??
Zdravo nova sum ovde i sakam da prasam nesto. Imavme seks bas na plodnite denovi no bese so kondom. I sega trebase da dobijam pred dva dena ama uste ne sum, imam bolki za dobivanje, gradite me bolea i poslednite 2-3 dena imam macnini i zatoa me faka strav. Ima li mesto za panika ili od nesto drugo mi kasni?
@Ludaca123 јас сум останата бремена во не плодни денови.Има можност да се остане бремена од предсемена течност но мала 1% од 100% но сепак постои.. @Jagod4e123 ако не се скинал кондомот не би требало да си бремена,може од друго ти касни..
Se nadevam deka ke mi dojde skoro bidejki stvarno ne znam sto da pravam... Mnogu me faka strav i panika iako znam deka minimalni se sansite bidejki ne samo so bese so kondom tuku i svrsi nadvor ama ajde sto da se pravi psihata si go pravi svoeto...
Zdravo, pred 1 mesec jas i mojot decko imavme seksualni odnosi bez kondom i zabelezav deka koga go izvadi imase tecnost koja ne znam dali bese negova ili moja se napiv po 12h norlevo i nemav nikakvo krvarenje nitu nekoi nesakani efekti. Ne napraviv test za bremenost bidejki dobiv menstrucaija koja bese vo mala kolicina i kafeava boja. Pa posle menstruacijata imam premnogu gasovi i krkorenja na crevata koi seuste traat dali toa bi bile nekoi simptomi na bremenost? I dali e normalno menstruacijata da e kafeava boja?
a jas pak budala se plasam so se skinal i nemase vnatre sperma a nekoj imat bez zastita seks pa nisto.
Pa tie kalendari ne znaci sekogas deka se tocni, tvoeto telo e edno, a aplikacija my calendar drugo .. ne postoi apsolutno nikakva sansa da ostanes ako ne si vo plodni denovi samoto ime ti kazuva NE PLODNI znaci ne si plodna vo tie denovi I nevozmozno e.
Дечкото со кој што искачаме првиот пат сврши додека имавме предигра и само се забриша, потоа после некое време имавме однос без кондом го извади на време го задоволував орално па сврши.Целата се притресувам да не испаднало нешто кога свршил првиот пат, па купив и тест и чекам да помине некое време,но многу се плашам.А ми е срам да му го кажам ова на него.И сум рекла никогаш веќе без заштита! Не го можам овој стрес и какви филмови ми се вртат низ глава.И дали треба да ми доцни за да го направам тестот или може после 14 дена од односот? И што мислите дали да му го кажам и ова на него, дека многу се плашам.
Многу ме пече со кондом ми прави иритација, но нема никакво оправдување за ова.А и чисто сумњам дека би сакал да стане татко на 24 год.Тоа се плашам да не ми предложи попрво абортус.Фала за одговорот.
по сите прашања што ги читам тука дефинитивно треба да има предавања во училиштата за сексуалната едукација и бременост,сеуште не знаат како може за се забремени....
Ништо страшно се станува татко и на 16 години, само зашто да очекуваш он што да ти каже, кој е тој да ти каже да одиш на абортус? Ако на пример ти сакаш дете никој не може да те натера на абортус.