Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. malecko5

malecko5 Популарен член

Требаше циклус да ми дојде на 17ти денес но на 15ти ми протекоа само две капки и толку а ме болат јајниците како пред добивање секој месец, периодов сум и под стрес дали е можно да сум бремена? За тест мислам е рано да направам не знам дали би покажало нешто:^)

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

2 дена доцнење е доволно ако веќе сакаш да праиш тест :)

Tedyyy and malecko5 like this.
  3. Tea07

Tea07 Нов член

Zdravo devojki sakam da prasam nesto..
    Moja drugarka pred nekolku dena mi kaza deka "pravela" nesto so nejziniot decko, nonemale seksualen odnos a taa seuste e "nevina" . Toj "svrsil" na povrsina na vaginata pa dali e mozno taa dae bremena?

4. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

ne

WildMk likes this.
  5. Mila 123

Mila 123 Активен член

Zdravo na site. Jas sum nova na forumov pa bi sakala da prasam nesto.vaka znaci posledna men mi bese na12 maj. Obicno mi doaga na 25 dena toa sto znaci trebase da dobijam na negde na 7 juni ne mi dojde. Na 12 juni bev na UZ i mi reloa deka sum bremena. E sega poslètoa znaci na 14 juni prokrvarev znaci ne mnogu i so mnogu posvetlo i pomalku krvarenje.E sega toa traesr nehde okolu 3 dena. Posle tos otidov pak na UZ i mi rekoa deka nema nisto da napomenam kaj drug doktor,i mi tece da odam da ispitam prelu krv. Bev i hcg mi bede 0,12 mIU/mL. toa znaci nema bremenost ili?????

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Тоа значи си имала биохемиска бременост,но плодот не се прикачил за матката. Зошто најчесто немаат одговор,како испитување мене ме пратија на трансфузиологија за д димер ,хемостаза и мутација на гени, и требаше да правам ТОРЧ испитување-моментални и претходни заболувања. Првото го направив ок беше,а следниот месец останав бремена(сега сум 6ти месец):)

kavadar4anka and tina2018 like this.
  7. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Здравоо,пак јас.Сакам да побарам мислење од вас.Требаше да добијам вчера,но јас добив во понеделникот (5дена порано).Но овој пат се беше чудно,некако чудна менструација,не обилна а инаку баш ми е обилна и трае 5 -6 дена.Е сега денес имам некој кафеав ,бледо розев исцедок,па ме интересира дали постои можност за бременост?? Инаку работиме на случјот :D:D:D:D Фала ви 8)

Vikk22 and tina2018 like this.
  8. Maya12

Maya12 Популарен член

Девојки мене некако месецов не знам што ми се случува,таман се помирив дека од август после одмор ќе почнам со инсеминсции мене овој месец ми доцни 4 дена инаку секогаш ми доаѓало од 28-31 ден а денес ми е 35 ден,градиве страшно ме болат а немам никакви други симптоми.Сабајле правев тест негативен...Збунета сум

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Повтори го тестот за 3-4 дена ако не добиеш.

Maya12 likes this.
  10. Maya12

Maya12 Популарен член

Ти благодарам,обавезно дека ќе направам тест ако не ми дојде

11. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Веќе околу 3 месеци се обидуваме за дете со мм и до сега негативни беа тестовите.Ми доцни 3 дена,утрово правев тест со бледа втора линија беше.Дали да го повторам тестот утре,бремена ли сум или може да е грешен тестот?Не сум му кажала на мм уште за да не се разочарува ако е негативен и овојпат,а јас сум во шок уште...

12. MinnieM

MinnieM Популарен член

Ако има бледа линија тоа значи рана бременост, направи друг тест после 2-3 дена ќе има јасна линија :inlove::f:

13. Bubamara ❤

Bubamara ❤ Нов член

Здраво нова сум на форумот. Сакам да прашам веке година ипол се обидуваме со мм да забременам пред една недела ми заврши менструацијата но веке 3-4 дена лицето ми е отечено и имам зголемен апетит неконтролирано јадам што може да е...

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Рано ти е за симптоми. Почекај да ти доцни.

Anomis11 and Bubamara ❤ like this.
  15. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

И најбледата линија значи бременост. Повтори го тестот за ден два,треба да биде потемна :hug:

16. Mila 123

Mila 123 Активен член

Aj da prasam dali e mozno. Neznam sto se desava ama nemam ni pamet denes zemav test i neznam dali mi se pricinuva ili stvarno imase belda vtora linija. Eden doktor mi vika bremena si drug ne proveriv pred tri dena hcg 0.12 mi bese i sega testot so mnogu bleda vtora linija. Pomossss!!! Mozno li e hcg da e tolku nisko zosto pred da go prabam prokrvarev malku

17. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Не седи мирна,веднаш оди направи тест повторно преку крв - обавезно (fingers) Ако бетата е покачена тогаш постои бременост сепак . Не знам каде ама имав сретнато ваков случај ,каде што наеднаш бетата повторно почнува да расте -плодот сепак се задржал . Затоа веднаш оди по бета ,доколку расте супер :clap: ако е повторно ниска значи сепак повеќе не си бремена . Се надевам ќе пишеш убав резултат .Со среќа :hug:

18. Mila 123

Mila 123 Активен член

Fala i daj boze da e taka pozdrabceeee

Anomis11 likes this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Може да е лажно негативен, ама лажно позитивен не. Со среќа! Мојата линија беше бледа ептен, ама ја имаше, еве ја линијата после скоро 4г од таа линија малце ме нервира. Се сеќавам дека твојата девојка е приближно со синко возраст, се сеќавам на твојата приказна и дека бев многу среќна за твојата одлука, сега сум уште посреќна за тоа што го читам. Ти си мајка херој, браво! Стискам палци со лесно да помине бременоста и едно братче или сестриче за лепотицата :*

20. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Фала ви многу :sun:
    Направив уште 2 теста утринава,позитивни се и појака е линијата на едниот,на другиот пак е бледа ама тука е.^_^Ќе одам да проверам преку крв деновиве ама се слушнав и со мојата матична гинеколог,вели и она дека е рана бременост во прашање.:sun: