Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не може ако не свршил во тебе да останеш бремена. Јас искрено не сум слушнала за некоја што така останала бремена, само теоретски е можно а скоро никогаш не се случува. Ако си толку исплашена, земи си еден тест и готово. Инаку, најефтиниот мислам дека е околу 50 ден, а тој што го правев јас беше 120 и ми покажа точен резултат (негативно) само 2 дена по доцнењето.

На Sanjence му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macheto93

macheto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ај ве молам за помош... минатиот месец добив на 20 и сега вој месец би требало да добијам на 20 значи се пага у понеделник а минатиот понеделник почнаа да ме болат градите како со е нормлно една недела пред да ми дојде ме болат градите но проблемот е што овој пат многу ме болат градите.... а имам и бело прање и се плашам да не сум бремена?? а со пратнерот имавме незаштитен однос но тој не сврши во мене .... плс за помош

3. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Па тоа се предменструални симптоми, зголемената болка во градите не треба да те плаши тоа е различно секој месец.Исто секрецијата на белото прање пред менструација се зголемува.Од искуство ти казувам секој месец не е исто, кај мене се случува некои месеци да имам премногу, да ми тече премногу затоа не грижи се.Позз... :)

4. Sanjence

Sanjence Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    ах уште немам добиено :sweat: ако не се останува од тоа бремена тогаш зошто ми касни толку? Сеуште не сум купила тест се плашам од резултатот. :sweat: Минатиот месец прв ден ми беше на 12. :worried:

5. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Слична ситуација со Сањенце, но главна разлика е во тоа што со дечко ми НИКОГАШ сме немале незаштитен однос, секогаш со презерватив, и дополнително за секој случај не ни има свршено во мене иако со презерватив... Е сега, последен пат добив на 21 мај, а мене ми вариа, помеѓу 27-29 дена добивам, но денес веќе 30 ден :@ Страв ми е да одам и до аптека да купам тест, а дечко ми ме уверува дека нема ни како да сум останата трудна. А дополнително е тоа што пред една недела имав пецкање кога мокрам, и малку како кафенкаво ми течеше, а и осекам некои болки во стомакот сега, ама не типични за предменстуални, некаде повеќе од левата страна и истата како да ми е зголемена, незнам веќе... Ве молам за помош ако некој се соочил со сличен проблем, премногу сум исплашена ;(

6. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Или си бремена или не си, трето нема, затоа треба што побрзо да го дознаеш резултатот. Ајде оди во аптека, земи еден тест и пиши што си направила. Инаку може да ти доцни од многу причини, не само од бременост. Со среќа! :)

7. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Па од воздух не се забременува, нели? :D Не си бремена, прочитај само колку девојки имаат незаштитет однос, а ти и заштита и плус не свршува во тебе (браво што се чувате,тоа ми се допаѓа мн). Јас не сум сексуално активна ама и мене ми се случи истото претходниот месец имав неколку дена кафеав исцедок па после 7-8 дена добив. Тоа со пецкањето може да е некоја инфекција или пак цистит ако си настината. За бремена не си, ама добро би било да отидеш на гинеколог да провериш да не случајно имаш некаква инфекција

8. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки бе нема потреба од страв !
    Sanjence направи си тетстче и мирна главата...не барај изговори демек можеби е лажно негативенн и сл. така само повеќе си се измачуваш.

А ти Viiip, па ја незнам и зошто прашуваш :) смешно е дури ... Дури и секојдневните реклами ни кажуваат дека презервативите се користат за да се спречи несакана бременост, а ти го занемаруваш тој факт...

Уживајте, само опуштетесе ...колку и да ви е страв од тоа, речете си: и да сум бремена гајле ми е (хмм хмм ;) ) па ќе си дојде менструацијата ... во двата случаи според мене е невозможно да сте бремени.

9. BoZhenstveNaa

BoZhenstveNaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Малце ми е глупо што ке се уфрлам во темава.. мегутоа имам едно прашање во врска со тоа Дали сум бремена.. последниот пат кога добив беше 15 Мај, значи ми касни 1 недела... Од време на време ме боли долниот дел на стомакот, исто така и градите. Не ми се гади, си јадам се нормално.. Со партнерот последниот пат имавме секс без кондом и не свршил во мене... премногу сум збунета, се надевам дека некој ке пише.. ;)

10. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Ако само последниот пат дечкото твој не свршил во тебе нема место за паника но ако пред тоа сте имале незштитен однос и свршил во тебе можно е да си останала бремена.

11. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    Немора да си бремена ако те болат градите и долниот дел на стомакот,тоа вооедно кај многу жени се симптоми пред добивање. А и немора да ти се гади , ако си бремена . Ама штом ти касни веќе една недела , направи тест за бременот , ке ти даде точен резултат .

12. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Искрено, знам дека е глупаво и недораснато прашање, меѓутоа ова НИКОГАШ не ми се случило, а и плус само неколку месеци имам односи и толку имам некој страв илјада филмови си направив. 99% бев сигурна дека не сум, меѓутоа и илјада филмови си направив имам циста, воспаление, незз си што, и закажав на гинеколог во среда па ќе ми ги реши дилемите... ОГРОМЕН ПАНИЧАР СУМ! Јака му душа на дечко ми :D

13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Пошто и јас сум паничар, разбирам како ти е :) Од таа паника менструацијата претходниов месец ми каснеше повеќе од 4ри недели ... Опуштисе само и ќе ти дојде, нема потреба од паника. Поздрав.

14. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    ова прашање можи не е за ова тема ама можи ке знаете да ми одговорите ме моли јајникот од десната страна од што би можело?

15. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    ^Може треба да добиеш..

16. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    добив на 9 сега треба следниот месец сеуште е рано за таква болка

17. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Можеби ти се плодни денови. Кога сум во овулација мене обавезно ме боли јајникот.

18. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    Досега не ми се има така случено затоа се плашам.

19. MaCa05

MaCa05 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    последен циклус имав на 3 мај,,,мене ми доаѓа на 38 дена,,,значи требаше на 10 јуни,,,но ми каснеше,,,,и тек на 10-11 јуни почнаа да ме болат градиве по малку,,малку мозолчиња и толку,,,,,и на 18-ти јуни почна да ми течи кафен исцедок,,,и веке тред ден си течи така ,,,,не многу ,,него само ме гнаси,,,правев тест за бременост некаде кон 13-14 јуни,беше негативен..........
    незнам сто може да биде,,,,дали е хормонално нешто пореметено,,,,или??
    има ли некој слично искуство??? :( :( :(

20. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мене ми се има случено многу пати досега, така да ми поминува циклусот т.е. воопшто не добивам менструација башш со крв по 5 дена...туку кафеав исцедок и тоа помалце време, на пр. 3 дена. Бев тогаш на гинеколог, и таа ми кажа дека имам непукнат фоликул кој предизвикува излачување на некој хорнон со што матката се спремна за менстуација...
    Јас сметам дека не е ништо страшно... А дека си бремена не верувам!
    Не паничи , почекај или па оди на гинеколог.
    Поздрав!