Sega koga gledam vaka mnogu mi e krivo jas vakvite testovi gi frlav i mislev deka se negativni a sum zavrsuvala so spontani i ogromni bolki nikogas beta ispitano
za razlika od tebe razmazenaaa jas nisto ne prepustav na slucajnosta i ispituvav beta po preporaka na ginek.za posledniot pat koga dobiv pozitiven test ispitav betata naredniot den,sto nna moja zalost ispadna 1.i sega vistinski ne mi e jasno zosto i pokraj site besprekorni analizi sto gi imam napraveno se e vo red so mene zdrava prava zena ,nemoze da se odrzi bremenosta plodot go nema nikade.. i vtor pat mi se slucuva ova da se izraduvam so pozitiven test i za nekolku casa da dobijam mens.zalam za sebe i za site zeni sto se vo vakva situacija.no glava gore i da si vodime ljubov pa koga togas ke se raduvame so bebinja vo race Gospod e golem
Dali imas ispitano MTFHCR toa e za mutacii za vrodena trombifilija rana bremenost plodot samo sto ke se zakaci prekinuva da se hrani i go ispustas nekogas i bez da znaes terapija metilirana folna i kleksani prasaj doktor transfuziolog i kaj nas 2ca nema nikakov ginekoloski problem
Дали има случај некоја да останала бремена ако имате секс,сврши надвор и одма продолжите со секс незаштитен без да се измие. Знам дека има шанса но дали некоја има искуство?
pa ete i toa ke proveramsamo sto nikoj do sega mi nema kazano deka treba i toa da se proveri .mi padna cudno bidejki dosega dva pati mi se slucuva od prva da ostanam bremena (sigurna sum i nna koj den tocno ,bidejki samo ednas odnosi za cel mesec i vednas pozitiven test)
Dali na nekoja od vas sto imate nezastiteni odnosi vi se desilo da ostanete bremeni od predsemenata tecnost ve nmolam za pomod imavmr nrkolku penetracii so svrsuvannje na strana poslr 10 minuti otkako go zadovoliv
Здраво на сите .. вака .. последна менс. имав од 09 до 13.07 .. со мм имавме незаштитени односи и да бидам искрена воопшто не гледавме плодни-неплодни денови ..( не сакаме да се оптоваруваме многу со тоа да се фати што поскоро).. последниве неколку дена имам благи болки во долниот дел од стомакот,а според апликацијата треба да добијам на 8-ми Август.. дали има шанси да сум бремена и дали доколку направам тест можеби ке покаже барем бледа цртка.. Инаку да напомемам дека имам полицистични јајници и скоро 3 месеци пијам Метформин 500.. Благодарам на сите ❤️
Здраво на сите, испитувањето на Бета само преку крф може да се дознае, заш се нешто ми дава знак дека сум бремена но уште е рано за да ми дојде периодот за циклус, а како што читав по нет на гинеколог да одам рано е заш нема да се види ништо. Совет од вас како да постапам?
Мила исто и јас чувствував дека има нешто, испитав бета недела пред да добијам беше негативно... Па ми задоцни, по два дена праев Sure Check и беше позитивен, на гинеколог утредента ништо не се гледаше, но по 5 дена бета беше 3857 и се виде на ехо моето мало точкиче. Поздрав и секое добро, без паника
Сакам да знам мислење од возрасен и искусен. Со дечко ми последен пат имавме однос на 26.06 тој беше заштитен однос. Не сме имале целосен секс без заштита само ми го има ставено неколку пати и после става кондом. Да кажеме тоа се случило околу 20 јуни, но секако не сврши во мене. Потоа добив циклус на 2 јули се нормално траеше една недела. Дали доколку по некоја случајност сум бремена би покажало на ехо? Вчера бев на гениколог и правев ехо и ми кажаа нема ништо од тогаш има поминато 5 недели скоро 6. Ви благодарам
Како може да си бремена без а имаш односи, ај како? Си имала односи, си добила велиш.. и сега дали си бремена прашуваш. Штом си добила не си бремена. Не свршил во тебе, значи пак не си бремена. Јас не би имала односи ако доволно не сум информирана и вака се потресувам ..
Катенце не се потресувај не се нервирај , некако сите сте напнати према членките кои информирани , неинформирани , со искуство , без искуство тука се за да прашаат а ТИ си да им дадеш одговор ако тоа ти е по воља , ако не ти е можеш и да не пишеш ништо..... реално гледано по форумов од сите муабети што може да се прочитаат " братучетка ми добиваше циклус до трети месец " , " сестра ми направи 10 теста сите негативни и пак се испостави дека е бремена " веројатно е дека секоја девојка која е сексуално активна ке ја потфати параноја и ќе се посомнева во бременост, која можеби е една во 10000 па останала бремена од пресемена течност и можеби тој циклус баш бил имплантациско крварење..... ама тој дрзок одговор од Ваша страна реално наликува на надмена неприродна карактерна особина која ја негувате вака строго инкогнито, а е бескрајно одбивна и грда ..... така да не помогна на никого со одговорот , баш направи да се чуствува многу лошо девојката , без навреда до никој
Извини ама твојот одговор е соодветен на прашањето "Дали сум бремена?" А не после колку време на ехо може да се види бременоста. Доколку не можеш да помогнеш некому и дадеш соодветен одговор не коментирај за лајкови и славност. Поздрав
ама мене не ми е јасно нешто , дали ова се форумски групи? дали тие што нешто знаат се тука да го споделат тоа , а тие што незнаат да се информираат? дали сте Вие тука да му помогнете на некој или сте тука само да осудувате и да тролате ? ако таа била имформирана немала веројатно да има потреба да пише тука и реално само прашање е на кое има едноставен одговор кој може да биде спакуван покултурно одколку што беше , сепак мислам дека Ви треба поголема трпеливост бидејки на крај на краиштата незнаете кој е од другата страна , не ја знаете возраста на другата страна , а како што заклучив од муабетиве ниту пак имате намера да помогнете на некого .... битни се само празни муабети
Не реков дека не треба да прашаш, ама ова е претерано. Не може форумов да ти помогне за се и сешто. Толку ли е тешко да се консултираш со мајка, другарка, роднина? Или ајде...ќе се онадиме без кондом па ако останеме трудни ништо страшно. Ќе абортираме или ќе се клукаме со Норлево. И по која логика си бремена ако не сврши во тебе?