Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. anonimna93

anonimna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Имам 18 години и пред 3-4 дена прв пат имав однос.Сакав да прашам дали е можно да сум бремена,дечко ми првиот пат кога го стави не беше многу длабоко бидејќи ме болеше,беше на врвот од вагината,но тој пред тоа имаше свршено.Потоа си стави кондом и продолживме.Односот беше последниот ден од кога имав менструација.Потоа пак ми течеше,но посветла крв,дали е можно да е тоа менструација или од хименот?И дали е можно да сум бремена,бидејќи овие денови после односот чувствувам мачнина,што е симптом на бременоста?Благодарам.

2. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    одма да ти ги скратам маките - не си бремена :)

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не свршил во тебе, така што нема место за паника. Тоа што си имала крв после тоа, да можно е да е од хименот, но немора да значи. И уште нешто-симптоми на бременост не се појавуваат 3-4 дена после забременувањето.

4. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Јас имам едно прашање...Дали можи.... си имала претходно однос (незаштитен) и после 2 3 сати повторно имаш однос (незаштитен) да останиш бремена од сперматозоидите од минатиот пат..ме разбирате шо сакам да кажам??..оти имам слушато дека во каналот остануват сперматозоиди кои живеат 24 часа дали тоа е точно и дали можи да се остани бремена?

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.074
    Можно е да, јас лично познавам неколку случаеви што забремениле на тој начин, но не мора да значи дека и ти ќе забремениш :) и секогаш кога имате повторен однос нека биде со кондом, или ако веќе не користите кондом воопшто тогаш дечко ти нека иде да мокри и нека се измие,затоа што вака е ризично, смерматозоидите можат да се исфрлат со предсемената течност ;)

6. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    А ако се измие или оди да мокри не постои ризик

7. onthetopoftheworld

onthetopoftheworld Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ај и мене скратете ми ги маките и кажете ми дали зачестеното мокрење како симптом на бременост се појавува веднаш по неколку денови од односот .
    Со партнерот имав прв пат односи пред неколку денови и прво и основно не знам дали „ја изгубив невиноста „ или не затоа што крв не течеше. Користевме и кондом. Не беше скинат. Но мене овие денови мокрењето ми е зачестено а и зголемен ми е апетитот.

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Можеби треба да добиеш. Јас ги имам овие симптоми пред да добија и секогаш си стварам филмови дека сум бремена. Штом не се скинал кондомот не си бремена...
    Ин уште нешто... не си невина...

9. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    јееееее јас добив... Сепак моите сомневања дека сум имала водена циста и поради тоа ми каснеше се оставарија но сепак, сега сум хепи :D

10. Bucii

Bucii Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски...
    Имам едно прашање,па би сакала да ме информирате нешто околу тоа.Ми доцни менструацијата и страв ми е да не сум бремена,невина сум.Но дали може бременост да настане со разменување на допирот на вагината и пенисот и притоа пенисот беше некако влажен.Знам дека звучи смешно,но навистина ми е страв,читам разни коментари и не знам во што да верувам.Менструацијата ми е секогаш редовна.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929

Не си бремена, сигурно!

12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    и мене ова ме интересира ? :Ѕ

13. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ретко се случува, ама можно е. Не знам девојки, не сте ми јасни, не се навредувајте ама ајде, не можете со кондоми, не ви е убаво, иритации и чуда, ама постојат контрацептивни таблети бе девојки, како си дозволувате секој месец да го поминувате со нервози и трескања дали сте бремени или не? Ако не е сега, не дај боже некој нареден месец ќе се деси и што после, абортуси и глупости, а решението да се спречи е 100 пати поедноставно. Особено ако имате по 17,18 години кога најмалце ви одговара да забремените. јас разбирам дека е страст, некогаш се случува ете немате во моментот заштита, ама вреди ли заради едно задоволство после толку проблеми? Што да ви кажам освен се надевам овој пат ќе испадне се добро и ќе ви дојде памет.. Со среќа

14. lilelile

lilelile Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Имавме со дечко ми орален, беше пружен од моја страна и во моментот кога му дојде да сврши јас се тргнав нагло за да не ми сврши во уста и додека ја стави он раката за да сврши во неа дел од спермата ми капна врз вагината односно близу до вагиналната усна, одма се избришав со влажна марамица . Ништо страшно нели? :?: :sweat:

15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ништо страшно. ;)

На lilelile му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Нема никаква, ама баш никаква опасност од бременост. Не свршил ВО тебе, така што можеш да спиеш мирно.

На lilelile му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    АААААААААААа това тије опасно тије сперматузуидете се опасна работа можеш да забремениш ако ти капне сперма на 13.8 цм од вангината научно е докажано дека лазат и пузат тије малите до матката дури и како нинџи се престоруват :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: .................. не се будали не је ова плукни залепи, парови покушаваат со години да зачнат вије се плашите од капнување на сперма у близина

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lilelile

lilelile Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    бла бла бла |( би полемизирала со тебе да разбрав бар дел од она што си напишала.
    Под итно ти треба еден добар час по литературно изразување и пишување :fubar: :hai:

19. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Искрена да бидам се изнасмеав од парскева и мисла дека добро ти одговорила во алегорија, ама жалосно не си сватила. Незнам во кој век живеете без навреди ама има денес толку литератури толку муабетења за сексуалните односи и заштита од несакана бременост така понекогаш се чудам дека за вакви работи прашувате. Незнам како ќе забремениш ако тој свршил надвор и да ти капнало нема шанси за бременост бидејќи сперматозоидот надор умира му треба толпо место за да опстане, а тоа е матката и да се забремени треба да се оплоди зрела јацеклетка т.е да се сретнат токму во оној момент кога е отворено таканареченото прозорче од јацеклетката и тогаш да навлезе сперматозоидот (за да може сперматозоидот да ја оплоди таа јаце клетка).Бременост во твојот случај нема шанси!

20. marte91

marte91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки :)
    Имам едно прашање за вас и ве молам да ми помогнете.
    Пред два дена јас и дечко ми имавме односи со кондом,
    и како што сум баксуз се скина кондомот(за жал веќе свршено беше во него :worried:).
    Тој ден ми беше 23 ден од циклусот. Дали е можно да сум бремена???