Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Не си трудна. Бесмислено е дури воопшто што си помислила у оваа ситуација ама добро. :^)

На Annora, Sofi.ja, Linaathequeen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ljubopitnataa77

Ljubopitnataa77 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Devojkiii:inlove::D:D:D
    Dobiv menstruacija,tokmu koga sakav da go napravam testot.
    Vi blagodaram na site koi mi pomognaa na nekoj nacin.
    Pozdrav do vas:*:*:*

На piksooki, FallenAngell и Linaathequeen им се допаѓа ова.
  3. Ana245

Ana245 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    316
    Денешниот тест е дефинитивно позитивен на денот на очекуваната менструација,но тоа што ме плаши е дека имам малку болки слични за добивање.кога се оди на гинеколог најрано? Иначе пијам фолна и магнезиум.

Прикачени фајлови:

На fana, gicka, Cersei и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.023
    Честитки мила:hug:
    Моjот доктор ми рече дека хцг треба да е наjмалку 1000 за да се види на ехо,можеш да си провериш.

На Ana245 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.129
    Нека не те плашат болките оти во рана бременост потсетуваат на менструалните

На FallenAngell и Ana245 им се допаѓа ова.
  6. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2019
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    433
    Честитки и со лесно да си тераш. Сакам да пренесам дека мене докторот ми рече магнезиум се пие после 10тата недела зошто претходно можело да влијае на срценцето на бебето, така нешто. Најдобро додека да посетиш лекар пиј си само фолна

7. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    12.923
    Честитки! Со лесно да ја износиш бременоста.
    Пиј си фолна, а за болните не се секира нормални се на почетокот. Да не се неиздржливи или со крварење.
    А за на гинеколог рано е. Почекај после 6 недела.

8. Sanii princeza

Sanii princeza Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    53
    Во прилог ви ја цитирам мојата ситуација која ја бев пишала во друга тема.. да ве запознаам за да можете да ми одговорите ..

Би сакала да се консултирам со вас , би ми значело било какво мислење .Ќе бидам можда малку досадна и опширна но морам да ви ја доловам ситуацијата во која се наоѓам и психата од вчера и те како ми е на најако. Во прилог ви ја кажувам мојата ситуација. Имав добиено од 22јул-26јули патем користам апликација ФЛО бидејќи се случува да заборавам кога сум имала добиено боже мој и според апликацијава плодни денови ми дава од 8авг-15авг со тоа што на 13авг ми е најплоден но не ми е веродостојно колку е точно . Според сметање рано ми е да добијам , термин ми е на крај на месец август последните 5 дена од месецов. Во изминатиов период бев сексуално активна со мојот партнер како и секогаш без заштита па доколку дојде до нешто не бегаме од тоа. Во меѓувреме неделава буквално имам ненормални болки во предел на стомакот јајниците кичмата и моменти во градите , постојано спијам дење ноќе кома сум што е мн спиење реално од 24 часа будна сум 4/5 саата . Воедно сум и мн исцрпена и омалаксана. Пред два дена имав односи каде што кога му дојде не сум сигурна дали пред го извади или кога почна , но сигурна сум некако дека почна и го извади за да не заврши све во мене што за во рок од 4 мин он продолжи повторно без да се среди . Воедно вчера приметив на исцедок како засирена крв кој од време на време кога ќе појдев до вц при бришење и те како се познава колку толку дамки засирена крв. Еве моментално немам ништо. Сега мислење ми треба дали има шанси да сум зачнала а да не сум свесна или било какво мислење за ситуацијава . Поздрав и се извинувам на рефератов.

ова го бев споделила на 11 месецов но веќе болки имав од претходно кои уште траат а веќе сме 19ти .. колку што ми кажаа морам да почекам 14 дена за тест .. но болкиве се хаотични плус почна да ми се зачестуваат вртоглавици некои и као подригнување како пред повраќање само нема повраќање. Некој совет мислење ќе ве молам .

На Linaathequeen му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Linaathequeen

Linaathequeen Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    68
    Te citav i pred nekoe vreme za simptomi mislam deka e rano no kaj site razlicno se javuvaat pocekaj da ti docni pa pravi test

На Sanii princeza му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sanii princeza

Sanii princeza Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    53

малку чекањето ми ствара додатна нервоза со оглед треба да чекам до крај на месец

На Linaathequeen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Linaathequeen

Linaathequeen Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    68
    Ispitaj preku krv

12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Можно е да се болки од овулација.

13. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    Здраво , хипотетички земано од 8-15 август да ти биле плодни денови на пример да си имала овилација на 12 затоа што ти се плодни денови да ама поради тоа што апликацијата не може да ти каже конкретно кој ден, оти реално си плодна само 24 ч по пукање на фоликулот - па ете да го земеме 12 дека бил тој ден . Верувај пре пре рано е било што да ти покаже резултат , можеби си залнача не велам не , ама можеби сеуште трае процесот на имплантација или уште не е имплантирано а тоа се случува околу 10 ден после оплодување на јк . А хормонот што ти треба за детекција на бременост се лачи ПО имплантација - така да моментално ти е прерано за било што . Степи се не си прави ваква напнатост , и да не си зачнала ќе ти касни вака од исчекување.Со среќа :)

14. Ana245

Ana245 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    316
    Бетата денеска беше 1195 на 5ти ден каснење. На ехо не се гледаше ништо ни сакус само задебелен ендометриум. Колку треба да биде бетата за да се види нешто на ехо?

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Над 4.000
    Супер ти е бетата,испитај за 2 дена дали правилно се дуплира. За 10 дена оди на пеглед:)
    Со лесно:)

На fana и Ana245 им се допаѓа ова.
  16. Ana245

Ana245 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    316
    Многу сум исплашена денеска ми се појави светло кафен исцедок ама не многу..ми препишаа утрогестан 3пати на ден ама многу ми се лоши од нив дека орално ги примам..

17. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ништо страшно,честа појава сд додека не е проследена со јаки бплки и свежа црвена крв. Подобро е вагинално да ги користиш. Прашај си дали смееш сепак.
    Добри мисли и многу одмор сака прво тромесечие.

18. Ana245

Ana245 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    316
    Ми рекоа првиве неколку дена орално па после тоа вагинално. Све се плашам да не е некоја вонматерична бременост. Ама немам никакви болки ни на ехо не се виде крварење туку само кафен исцедок. Фала ти многу малце ме смири.

19. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Затоа за 2 дена повторно ке испиташ бхцг. И ке видиш доколку расте праволно нема потреба од грижи. Рано е на ехо да се види ептен. Земај терапија и одмарај.:)

На Anomis11 и Ana245 им се допаѓа ова.
  20. Hanaaaaa17

Hanaaaaa17 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    22
    Девојки.. со партнерот имав однос и ми доцни 2 дена, но се случувало и претходно да ми доцни или порано да ми доаѓа. Имав воспаление и инфекција на бешиката и мочните канали и пиев многу лекови... Дали е можно од тоа да ми доцни? А, на денот на менстуалниот циклус имав како бледо крварење, но многу кратко траеше. :(

На Sandybeach му/ѝ се допаѓа ова.