Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Мислам дека сеуште било рано за тест, почекај уште 2-3 ако не добиеш направи пак

2. DevilGirl212

DevilGirl212 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.319
    Zdravo, menstruacijata mi docni dva dena, imam simptomi kako za dobivanje no ne mi doagja. Decko mi ima svrseno dva pati vo mene. Dali e mozno da sum bremena i pokraj simptomite za dobivanje?

Izvinete za latinicata, no nemam kirilica

На Packka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Да, веројатноста постои. Симптомите за циклус и првите симптоми на бременост се слични. Направи си тест преку урина и провери.

На DevilGirl212 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.619
    Добро бе девојки, не сме ние тука Баба Ванѓа, па да погодуваме дали сте или не сте бремени .

Што висите по форуми ? Трк до аптека по тест и чао-пријатно!

И ако НЕ САКАТЕ да забремените, користете си заштита и едуцирајте се малку на тема секс.

На sj *O*, dzeki, Vikk22 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. DevilGirl212

Се зачлени на:
    27 август 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.319
    Nikoj ne rece deka ste Baba Vangja, prasav za simptomite deka odnosot bese brzo pred da dobijam pa i da pravam test sega nema da pokazi. Koga ne znaes kakva e situacijata ne se nafrluvaj na clenovi

6. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.619
    Поставуваш прашање кое и птиците на гранка го знаат - многу јасно дека постои шанса да си бремена ако дечко ти свршил во тебе, тоа се подразбира.
    Почекај си , ако не ти дојде купи си тест, од тест поточно здравје.
    Не напишав мислење само за тебе, ами за сите вака што прашуваат.

На sj *O*, Annora и Anomis11 им се допаѓа ова.
  7. DevilGirl212

Се зачлени на:
    27 август 2019
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.319
    Kako sto mojs da procitas pogore prasav kakvi se simptomite za bremenost, dosega ne sum bila bremena pa da znam koi se, a jas prasav potocno dali i pokraj simptomi za dobivanje mozam da sum bremena, fala mu na gospod dovolno sum educirana da znam deka ako svrsi vo mene mozi da sum bremena. Voedno fala so me izvesti deka postoi test za bremenost bidekji neznaev.

На sj *O* и meggle им се допаѓа ова.
  8. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки,јас дојам скоро 5 месеци. Првпат менс ми дојде 14.07, на 23.8 правев тест-негативен и еве уште немам добиено. Инаку се пазиме. Стомак ме заболува по малку.Што мислите,пореметени хормони или нешто друго? Искрено страв ми е за уште еден тест

Последна измена: 28 август 2019
  9. Sofijapanda1

Sofijapanda1 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    32
    Девојки здраво ...ние стигнавме до 39 недела и 3 дена... Името на бебето сакаме да биде Леонард ...би сакала да прашам дали може да се крсти во црква со такво име

10. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.619
    Сум слушнала имиња на деца, во смисла Итан, Стивен, Миа, Леа, кои воопшто ги нема во списокот на Православни имиња, а сепак се крстени. Во календарот постојат Леонид и Леонтиј, а Леонард е супер име, не гледам зошто не би го крстиле, освен ако не се противи попот, сега секакви попови има...

11. Sofijapanda1

Sofijapanda1 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    32
    Ti blagodaram

12. Pincpanter

Pincpanter Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Здраво дали може некој да ми објасни за психолошка бременост ( не го знам точниот термин). Имам пишувано многу пати и некои членки ми дадија нивно мислење. 11 недели од ризичниот однос, бев на гениколог нема ништо, правев тест пред една недела беше негативен, два пати добив циклус, но мојот стомак како да е зголемен. Дали оти јас си замислувам и си правам филмови во глават можно е да се случува тоа? Ако не јадам цел ден т.е ако јадам лесна храма го гледам како намален малку. По правило ако веќе сум бремена треба да сум трет месец, стомакот не ѓи е во кружна форма туку само како виснат, не е цврст можам фа го притиснам и да го стегнам во фармерки или со долен беше со дебела ластика, а како што читав стомакот на бремена жена е цврст... мислење? И една членка погоре го пиша истиот проблем.

13. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    Штом поминале 11 недели на ехо ќе се види бебе - оформено со рачиња и ножиња . Отиди на контролно ехо за да не ти е на премисла ,ако нема ништо не си бремена туку можеби(најверојатно ) поправенка.Ретки случаеви од емисиите како не знаела дека е бремена е причината што прават тест (домашен) во поодмината недела кога БХЦГ паѓа а го заменува прогестеронот, па три теста направила и се негативни а таа бремена . Психолошка бременост постои ,ретко се јавува ама постои - состојба кога нема бременост а жената ги има сите симптоми , најчесто се јавува поради преголема желба за бременост ,ама ти направи едно контролно ехо чисто да не му ја мислиш . Да во принцип трудничкото меше е тврдо и еве јас,ни во сон не можам да го стегнам во фармерки :)

Последна измена: 28 август 2019
    На Pincpanter му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pincpanter

Pincpanter Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Ти благодарам многу на одговорот. Да поправена сум 5 кула за три месеци бидејќи бев дома и јадев се, сега сум пак на студии. Наутро кога ќе станам сум слаба без стомаче а после 4 саата односно по појадокот немам. И двата циклуси ми беа по 7 дена со обилно мислам нормално за циклус крварење и нормална боја, не беше крварење онака светло и малку. Градите не ме болат и не ми се потемнети, стомакот можам да го стегнам кога ќе вдишам, уште ме собира во старите фармерки после 3 месеци. На ехо бев после 6 недели и немаше ништо буквално сама се уверив ниту точка никаква... многу сум благодарна на твојот одговор. Ти посакувам лесна и среќна бременост идна мајка !!!

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    здр дечки стварно сум збунета незнам ни што да мислам што да правам па решив да го споделам мојот проблем со вас ве молам за ваше мислење:
    вака сега овој месец значи на 4 ти требаше да добијам но не добив почекав зс немав секогаш редовно и пак не ми дојде па решив да направам тест тестот го направив на 19ти и ми покажа позитивен отидов кај матичниот му покажав тестот(што си го носев со мене)и ме прегледа докторот рече уште нема ништо ке дојдеш за неколку дена пак немаше ништо и во саб на работа прокрварив му се јавив и ми рече на брзата помош отифов ме прегледа доктор таму ми рече јас тука не гледам бременост и направивме таму во тој момент уште еден тест и ми покажа пак позитивен но докторката пак не гледаше бременост и ми рече остани во болница за киретажа или утре дојди рано сабајле си отифов фома се јавив на матичниот му кажав што како рече никакво идење утре ке дојдеш во понеделник на преглед и така бидна не ојдов на киретажа бев кај матичниот и ми земаа крв т.е HCG и таму покажа бременост но плодот уште не се гледа потоа почна нешто кафеаво од мене па го снема еве денес ме боли ниското и гледам пак крв како да имам добиено а утре пак треба да одам за HCG да видиме дали има ншто појавено во матка ств нз што да мислам што да правам ми е страв(Сории мн за големиот реферат но морав да пишам)

16. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Да не имаш вонматерична бременост??
    Колкава беше бета треба да е на 2000 за да се гледа.

17. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Тестот од хцг ми беше 83 а боло до 120/130нз точно де објасни ми бета зс ств нз никој ништо не ми објаснува во паника сум

18. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Таа е многу мала бета можеби имаш биохемиска бременост или многу рана бременост.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    А тоа што прокрварив во саботата па еден ден немаше ништо после по малку капка две еве денес пак и ниското

20. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Можно да е многу рана бременост па да не се гледа сеуште на ехо.

Најверодостојно во овој момент е проверка на вредност на бхцг преку крв, како што ти кажал гинекологот. Се проверува секој втор ден да се види дали расте вредноста.

Поздрав и со среќа