Хаха со нетрпение чекам, целата среќа ти ја посакувам и тебе и на сите други што чекаат да видат две цртки, да се надеваме на убави вести
Значи има шанси да е позитивен со оглед дека е бледа ? Нешто како ептен рана бременост ? И кога може да се оди на гинеколог за контрола , да не е рано сега ? Инаку фалаа
Позитивен ,честитки ! Многу рана бременост , на ехо уште нема да се види ништо ама за тоа провери си БХЦГ утре-задутре и провери за два дена повторно БХЦГ да видиш дали праволно расте . Ако правилно се зголемува тогаш се си е во ред а за ехо чекај да влезеш во 6 недела(пресметај според последен циклус) за да си видиш срценце и да ти потврдат бременост . Со убево и лесно да ди ја истераш бременоста Едит : после колку време ти се појави втората цртка сега видов дека е малку жолт тестот ? Повтори го и него утре со утринска мокрача и види резултат после 5 мин од правењето .
Третата е после втората бледа,не треба да се познава така мокрача,затоа неколку пишавме дека е невалиден
ја имам промени во мокрачат бидејќи длабо внесувам течности пред 22авг праев два беа негативни едниот исто пожолтеникав а другиот посветло жолтеникаво беа , но овој има по се видлива бледа розева цртка за разлика од претходните два што никаква втора црта се немаше појавено ниту во моментот ниту па потоа а ова е сосема друго штом беше направен
Овде , повтори го сабајле . И не ставај многу урина некогаш жолто пребојуваат од тоа, 3-4 капки се доволни .Со среќа
После колку време се појави линијата? Мене ми личи како да е невалиден односно како да се појавила линијата после оние предвидени 5-10мин. Дајбоже да грешам, иначе мене мојата бледа линија ми скока по нерви више 3ипол години.
се слушнав со гинекологот ми појасни дека можна е рана бременост но да праваѓ уште еден тест од понеделник тестот покажа после некои 3-4 мин , сеа вака како што стои избледи линијата поеќе
@Sanii princeza нормално е да е бледа линијата. Се работи за рана бременост. Честитки. И кај мене имаше бледа втора линија (втората бременост). А ти најдобро ќе биде да испиташ преку крв.