значи незнам што ми се длучува искрено , бидејќи последен пат имав менст. 22-26јули а сеуште немам добиено . двата теста направени пред 22авг беа негативни додека овој има бледа линија. пс : да напоменам после односот ден потоа имав кафени дамки , како и на почеток на септ едно 2-3 дена на интервали а веќе вчера односно синоќа имав кафени дури накај црно . Малку ме плаши бидејќи прв пат се соочувам со вакво нешто притоа гинекологот ми рече тест уште еден од понеделник да направам
Zdravo Mi treba pomos mi kasni veke edna nedela imav nezastiten odnos no ne svrsi vo mene , no pravev tes i ispadna negativen gi imam bolkite za pred dobivajne na menstruavija no nema se uste kazete mi dali mozno e da sum bremena ?
Ако тестот после доцнење на мензис е негативен, веројатно не си бремена. Ама да бидеш сигурна, направи тест преку крв, бхцг.
Вчера и сабајлево имавме незаштитен однос (не сврши во мене) и потоа добив.Дали е се океј или има простор за паничење?Видов дека сврши на мене,но првпат имам односи и паничам при миење да не отишло нешто натаму (ако е возможно тоа)
Мнооогу сум нестрплива, прв пат пробуваме Не сакам за џабе да купувам тестови пред време па да се разочарам....
Прашај во аптека, имаше едни тестови што се прават 4-5 денови пред датум на добивање. Ама го заборавив точното име на тестот. Среќно
Zdravo devojki imav pisano i na druga tema Imam redovna menstruacija imam nezastiten seks minatiot mesec mi dojde na 3ti potoa mi dojde na 24 nikogas ne se slucilo tolku brzo da mi dojdi menstruacijata mi trae 3 dena a posledniot pat mi praese 5-6 dena. Imav nagoni za povrakanje apetitot ne se zgolemi custvuvam gasovi i zgolemen dolen del na stomakot . Mislenje ?
Се случуваат повремено и пократки и подолги циклуси и кај тие кои вообичаено имаат редовни. Може да си немала овулација, па затоа и крварењето било пократко, но не мора да значи. Ако пак мислиш дека крварењето на 24-ти било имплантација, тогаш би требало да си веќе шеста недела, значи веќе и на ехо може да се види бременост. За почеток, направи тест.
Self clear се вика и цената му е околу 200 денари. Наводно покажува 5 дена после односот што јас лично не верувам. Мислам дека може да се направи тест пред денот за добивање доколку овулацијата или односот биле порано. Како и да е, мислам дека треба да се почека барем 12-14 дена од односот минимум.