Итно прашање - тест за бременост ЛУ 1 серум - резултатот е реактивен позитивен тест. Тоа значи бременост?
Малку сум збунета извинете, а прв пат правам ваква анализа Утрово направив крвна анализа со тест за бременост. Резултатот што го добив е: реактивен позитивен тест. Инаку треба да добијам за 4 дена.
И јас правев таков преку крвна слика и да реактивен (позитивен) значи позитивен Честитки на бременоста!!!
Девојки само наутро ли мора да се прави тест или може било кое време во ден ? Јас минатиот месец добив на време сега доцни 3 дена
Женски ми касни 3недели. Пред една недела правев тест беше негативен. Денес сабајле правев тест беше позитивен. Бев на гинеколог и на ехото сеуште не се гледа ништо. Докторката ми рече да отидам пак за една недела до десетина дена. Исто ми рече чим бил позитивен тестот за бременост дека сигурно е оплодена јајце клетката , но уште не е видлива. Му се има ли случено на некој вакво нешто? Можно ли е да не сум трудна?
Ќе отидеш пак за 10дена и ќе видите гравче и срценце ќе слушнете... Пиј си витамини и уживај до следен преглед
Ако не ти се чека 10дена, направи тест преку крв (б-хцг) денес или утре и после пак за 2-3 дена да видиш дали се дуплира вредноста (што е знак за здрава бременост).
Честитки,со лесно И kaj мене не се гледаше ништо на ехо затоа што беше рано.Истиот ден проверив преку крв и испадна позитивен резултат со вредност на бета околу 300. Мojот матичен ми рече дека бетата треба да биде наjмалку 1000 за да се види на ехо. На нареден преглед к'е видиш точка
Иии еве го мојот резултат после 1 недела доцнење на менструацијата.... Пресреќна сум не знам уште не ми се верува.. Ви посакувам сите да видете 2 цртки набрзо...
Zdravo Sakam da ve doviv na 4 septembri a mi pomina na 9 so mazmi imavme nezastiten odnos 10 I na 12 dali postoi moznost da sam ostanala bremena deneska imam bolki vo polovinata I koga odam vo toalet imam bolki koga ke se.izbrisam imam malku krv. Dali se raboti za bremenost ili za nekoja infekcija. Ako moze pomos