Од што премногу анализирам и читам на google и на форумов ми се овие грижи. Инаку не водам дневник туку имам апликација на телефонот која кажува дека на 9ти била овулацијата. Болките во јајникот беа околу 15ти. Поради тие болки помислив дека се работи за циста или бременост и одма почнаа стресовите. Не бев во можност да одам на гинеколог. Не знам како да си помогнам, многу паничам. Сепак фала ти. Жал ми е...
Апликацијата не знае кога ти е овулацијата, таа само претпоставува.. Ако си осетила болка на 15ти, најверојатно си имала задоцнета овулација. Ако ти е битно да следиш овулација има други начини поверодостојни, мерење базална температура, тестови за овулација.. Не се потпирајте на апликација што се базира на претпоставки. Убаво е да се чита и да се учат нови работи од гугл, само не се наоѓајте во сите симптоми, џабе паники.
Мила се сложувам со членките што ти одговорија и само ќе додадам дека,иако крвариш се оди на гиниколог.Ако се работи за РЕДОВЕН циклус нема потреба од гиниколог,но ако крварењето е МЕЃУ ЦИКЛУС И ИРЕГУЛАРНО да се консултираш со гиниколог за да види што е работата.Секое добро
Девојки ај да чујам ваше мислење ,со сопругот работиме на бебе бр.2 ,имам редовен циклус на 26-28дена мегутоа последниве 4 месеци добивам на мај на 28 дена ,јуни на 23,јули на 26 и август на 24 дена .Последно имав добиено на 31.08 ,според апликацииве што си ги следам требаше да добијам по едната во вторникота по другата во средата,направив тест вчера дирекно преку крв негативен беше ,јас сеуште немам добиено дали е рано сеуште што мислите денес ми е 29ден инаку.Кога бев бремена со синчето дознав дека сум бремена после 4 дена каснење,сега сум ептен во мисла незнам што да правам.Извинете на долгиов пост .
Ми доцни веќе една недела, а утрово правев тест следејќи ги сите упатства и испадна негативен. Што да правам? Чувствувам ПМС симптоми веќе една недела но прекинуваат, па пак се појавуваат, изминатиов месец имав неколку незаштитени односи но секогаш со свршување надвор, но читајќи дека секогаш има шанса никој не ми гарантира дека не може да сум бремена. Прашањето ми е, дали можеби со една недела доцнење е прерано за тест? Или паничам напразно?
Почекај уште некој ден, па ако не добиеш повтори го тестот преку крв. Можеби била доцна овулација, а со тоа и доцна имплантација. Стискам палци
Јас мислам дека до сега да имало бременост ќе покажело. Појди си на гинеколог најдобро, да те види на ехо,да провериш хормони..
Без да водам "дневник", без планирање и монтирање, сечење, лепење, без темпирање, ниту ритуали после секс, си реков ај ми скокна минатиот месец, се подзамислив пред да помислам дека ќе скокне и овој пат. Па купив тест, па уште еден дека тој првиот кинеска производња па не го сметав веродостоен. И то е, че имаме бебе/бебиња, бројчано не се уште утврдени, го чекам првиот преглед а ни знам кога последен пат добив, ни од кој секс фатило. Дека за првата бременост со двете златца се намачивме и чекавме сега ова дојде кога најмалку очекував. И пак се јавуваат оние стари чувства, страв помешана со голема среќа, што ќе биде, како ќе биде, што со шеќерот, со желудникот итн. А па кога ќе ми текне на Гак Ама кога ќе ми текне дека има нов живот во мене, кој го ебе гак. И така, се расприкажав после долго време, нека дава Господ на сите.
Кога требаше да добијам минатиот месец нормално ме болеше стомак како за пред добивање и градите ме болеа и цел месец еве ме болат што не беше случај со првата бременост. Друго нешто немам, и првиот пат немав за среќа, утринските гадења повраќања ме скокнаа.
Колку убавооо, браво Честитки, со лесно да си ја износиш бременоста. Те чекаме и тебе во труднички, ни ја наполнивте темата со тазе трудници Само нека има, нека дава Господ кај сите
Zdravo da ve prasam nesto imavme so deckomi odnos so kondom no ni puknal kondomot i toj svrsil vo mene po 14 saati se napiv NORLEVO od kako go ispiv apceto imam bolki go stomakot i sum ispanicena dali e mozno da ostanam bremena bidejki svrsi vo mene treba li da mi dojde posle nekoj den po pienje na apceto ili da cekam do poslednata menstuacija ve molam za mislenje
Колку што знам јас треба да има крварење некој ден после апчето ама нека каже најдобро некоја што има искуство. Иначе, да не те плашам ама другарка моја остана бремена и покрај тоа што пиеше пилула ден потоа. Затоа најдобро направи си тест за 2 недели.
Имам пиено норлево ,во следните денови имав болки во стомак и можеби кафеав исцедок,не памтам а добив на денот кога требаше.
После 1 недела неможе ништо да види, после 2 недели можеш да направиш тест преку крв или откако ке ти задоцни домашен тест.