Да често ги имам пред добивање, инаку под ризичен однос ако се подразбира свршување внатре најодговорно тврдам дека немало такво нешто обично прво незаштитен па после свршува во кондом освен еднаш каде што 100% сврши на страна и тоа беше на 25ти ден од циклусот. Пишав тука дека незнам за друга тема и нормално долго ми касни и затоа испаничив
Инаку да прашам циста или полицистични јајници дали можат да се појават во тек на еден циклус и да бидат причина за доцнење или евентуално рипнување на менструација?
Аман, аман, аман... Земи тест, што си толку тврдоглава, најодговорно тврдела. И да можеш да останеш бремена и вака, ти мисли си дека нема шанси. Немала она незаштитен однос ама само малку на почеток, ама вака, ама онака... Иди направи ТЕСТ!
Циста на јајник може да се појави било кога, а полицистични јајници не се само цистите, тоа е синдром што си носи и многу други проблеми сам по себе и е цела друга тема. Не си бремена ама оди купи тест секако и закажи си преглед кога ќе ти се врати докторката. Ништо страшно, на сите ни каснело некогаш, и циста да е има решенија.
Имам, но многу касно. 2 и пол месеци после ризичниот однос и испадна негативен но читам дека можно било и да е лажно негативен затоа што е направен толку доцна.
А зошто мислиш дека си бремена ако имаш негативен тест и менструација? Ако се обидувате за бебе ти го разбирам негирањето и тука сме за поддршка понатаму.
Добро, штом има поминато толку долго време од односот отиди на гинеколог таму ќе се види доколку има бременост .
Затоа што чувствувам како нешто да ми мрда во стомакот не знам можеби од психата ми е така... и градите ми се малку зголемени. Инаку не се обидуваме за бебе, туку напротив, тоа ми е последното нешто во план моментално. @Anomis11 ќе одам. На ехо треба да покаже што е во прашање.
Девојки здраво,наједноставно би објаснила вака : имав незаштитен однос на 4ти Октомври (пред 13 дена),на 11ти пред една недела правев тест ,негативен испадна,ама тогаш не ми доцнеше циклусот,а сега ми е во доцнење веќе 4 дена,што не е типично за мојот организам,секогаш имам на точно 28 дена. Ако може мислење ваше,Ви благодарам од напред
Можно е земи си сега тест направи,јас кога останав правев една недела пред да ми дојде беше негативен кога ми задоци правев повторно и покажа две црти.
NEGDE PRETPOSTAVKA 1VI 2RI TI BILA OVULACIJA NISLAM DEKA POSLEM OVULACIJA STE IMALE NEZASTITEN ODNOS , AKO PODOCNA SE IMA SLUCENO OVULACIJATA MOZNO E DA SI TRUDNA, KE MORA DA SI ZEMES TEST SIGURNO KE POKAZE