Болката може да е од хормонален дисбаланс заради прекинот на таблетите, не знам кога си прекинала, не знам кој дел од циклусот ти е, ако си после овулација може да болат, цело време додека не добиеш. Земи аналгетик, не трпи болка.
Кратко си ги пиела и плус нешто многу важно! Хормонална терапија не се прекинува на своја рака и никако на средина на пакување. Имаш среќа што ти е редовна менструацијата после тоа. Тешко да си трудна со односи во менструација, а болките се ваљда бидејќи телото се враќа во нормала. Никако, никако играчка со хормонална терапија. Викаш си имала редовна менструација последните 2 месеци... Баш затоа се пијат Јаз, од нив ти била редовна. А фолната нема никаква врска со ова.
И плус што заборавив да допишам, Јаз и Јасмин се контрацептивни таблети што значи ако ги пиеш правилно шансите да забремениш се ~0. Затоа се даваат пред обид за бебе,се пијат 6 месеци па се прават 3 месеци пауза. Така да, ако си била на Јаз при ризичниот однос, не си бремена. Некаде прочитав дека имаш цисти. Мој совет: врати се на хормонална терапија 6 месеци (Јасмин се подобри ако ти дозволи доктор), пиј ги секој ден во исто време за да го направиш телото точно како саат и после 6 месеци активно пробувајте. Фолната не ја прекинувај, немаш штета од неа. Нормално е да ти биде чудно првите 2-3 месеци, ќе имаш болки, промена на симптоми за добивање ама издржи. Во упатство ти пишува кои се несакани ефекти и тогаш ако треба ќе ги прекинеш. Ама потруди се повеќе.
И јас сакав истото да го кажам, без надзор и консултација од гинеколог да не се прекинува ниедна терапија. Ама сепак не сум пиела до сега контрацептиви и не се осеќам компетента да одговорам кога немам искуство со тоа.
Нормално. Јас пиев 10 години Јасмин и знам колку е сериозно. Мора да се почитува пошто после имаме статии по интернет како контрацептивите се штетни, предизвикуваат рак, па дури имам прочитано дека предизвикуваат стерилност... Нонсенсе.
Женски не ги прекинав на моја рака ми ги прекина гин. Дека и кажав како се осекјам и ми ги прекина и ми даде фолна незнам и ја многу за тие работи затоа барам мислење и прашувам ништо не правам при рака и барав мислење доколку има некој искуство со тоа ... можда погрешно ме свативте неможам да направам ништо на моја рака доколку се борам да имам бебенце ... правам све како ке ми каже гин. Сепак фала на мислење
@Miiaaa98 И јас пиев хормонски таблети долго време. Моите беа Микрогинон, откако ги прекинав после месец ипол останав бремена, но после прекинувањето 3 пати имав менструација во еден месец и баш кога останав бремена тоа беше со задоцнета овулација. Среќа што следев на гинеколог како ми се фоликулите и знаев дека имам шанси за бременост. Штом ти дале фолна киселина бидете активни, најди начин кој ти одговара да ја следиш овулацијата.
Како се осеќаше? Требало да ти биде многу лошо за да ти ги прекине. Ако е така во ред, само сакав да кажам може не си била трпелива да помине периодот на навикнување. Какви цисти имаш? Не мора да значи, но многу е веројатно да немаш овулација или да имаш нередовна. И можеш да побараш мислење од втор лекар.
Обични цисти имам иначе од апчињата многу ми се вртеше ептен и многу на повраќање ме тераа и цело време се чувствував исцрпена ... незнам ке видам баш сега дали ќе ми дојде .
Здраво девојки, по долго време читање на темиве да ви се придружам. Јас сум во групата што чекаат две цртки еве 4 месеци. Овој последниов баш бевме активни во плодните денови па ќе видиме што ќе биде. Иначе првово детенце ми е осум год, долго време не сакав од оправдани причини ама сега кога сакам не иде по планот ете. Ама ајде нека дава дедо Боже на сите па и на мене. Сега треба да добијам, уствари да не добијам на 30. Симптоми некои немам освен страшно болни гради кои ги немам во пмс. Претходниот месец од желба да не добијам дури ги стискав силно да видам дали ме болат ама ништо. Нетрпеливоста е лоша особина, плус кога работиш на место кога тестовите ти се до тебе па иди не ги прај да те видам. Сега два направив и нормално негативни, ај си велам рано е, и знам сама си ставам притисок и стрес ама посилно е. Ако овој месец не биде од другиот се опуштам и не размислувам, бар ќе пробам.
Kako da se citam jas, znaci skroz isto, taka da i mene treba da ne mi dojde na 30, i jas napraviv test sabalje i normalno negativan, vo slucaj da ne sum trudna od sleden mesec ke olabavam so misli posto prethodniot mesec od pusta misla i porano mi dojde, za ovoj said ga ke cekam uste dva dena i daj bozeee da ne mi dojde, mn sakam da sum trudna, no kako rekol dedo boze ajde so lesno, mene mi bese od 2 do 5 ti menzis taka da i docna ovulacija imav, pa ke vidime
Zdravo na site..ve citam celo vreme.pa rekov da pisam..treba da dobijam na 12 nareden mesec...vo plodni denovi imav odnosi za bebce..spored kalendarot mi pisuva oploduvajne na 26..sakam da prasam koga se prvite simtomi sega vaka ne osekam nisto ili e rano uste.?
Ти посакувам што побрзо да ги видиш двете црти. За плодните денови, се водиш строго по календар или знаеш сигурно кога ти се? Може уште да ти траат така да не прекинувајте. Те чекаме со убави вести за 2 недели Во врска со симптомите, мене само еднаш јако ми се сврте на денот кога требаше да добијам, а другите симптоми почнаа да ми се појавуваат дури 6-7ма недела. Иначе сега ќе се осеќаш како пред добивање без разлика на исходот.
првиот пат 4 дена, вториот 3 и последниот пат 5 дена со страшни остри болки во јајниците, не можев да седам..
Утре ми е термин за добивање ама пуста желба и направив тест селф клеар како нели покажува рано и негативен излезе. Се тешам можеби е рано ама којзнае. Ако не добијам за два три дена ќе повторам.
Pa vaka se vodam so kalandarot ama osekam sama koga mi se plodni denovite barem za nekolku dena ...pa sega mi ostana samo da cekam se nadevam na ubavo...imav sponran abortus i koga ne znaev graditee me bolea mnogu i zatoa sega prasav oti sega za sega nemam nisto..fala ti mnogu..