Здраво девојки се слушнав шо телефон со матичниот и ми рече другата нед. Да одам на ехо за да види бебето.. Пошто ми е прва бременост.. Што мислите за ехо вагимално ило нормално? 5 медела ќе бидам другата недела
Мене гинеколог цело време ме гледа вагинално до 12-13 недела (колку што се сеќавам) па после тоа абдоменално. Не е страшно и нема ризик
Здраво дечки. Вообичаено циклусот ми беше на 28дена,но последниве неколку месеци можеби бидејќи имав односи после долго време пауза ми се поремети некако...Во септември ми дојде мензис на 9ти , а во октомври на 13-ти, на 35 дена.. Ми трае 7 дена..Во октомври во периодот од 21-28 имав односи, но незаштитени и воедно имаше и свршување внатре...Еве веќе како 2 недели поминаа од тогаш, а јас имам симптоми како поспаност, забележав дека имам и некое кафеавкасто крварење како точки, грчеви постојано имам во матка и јаки болки во јајници, градите странично веднаш близу пазувите почнаа да ме болат, жештини ме фаќаат, нервозна сум многу, одбивна ми е цела околина.. Што мислите дали да чекам да ми дојди мензис (очекувам од 9ти зошто се ми е пореметено па незнам точно кога) или ако сум бремена би покажало и сега преку домашен тест? Благодарам, убава вечер
Би требало да покаже домашен тест ако веќе има 2 недели од односот, а ако имало доцна овулација ќе треба да чекаш да ти касни барем некој ден од денот кој очекуваш да добиеш менструација...
Jas gi imav istite simptomi samo sto me bolese i glavata(sekogash pred da mi dojde imav strasni glavobolki) i bremena sum eve 8ma nedela,mozes da pies vitamini za bremenost a test mozno e da pokaze so utrinska mokraca,kaj mene licno ne pokaza
Vaka treba da mi dojde na 11 go cekam so dusa da mi dojde, imav odnos na 26ti nezastiten, no ne svrsi vo mene sega se plasam dali moze da zabremenam od presementnata tecnost, imam cesto mokrenje glavobolka minimalna i eve od deneska malce me stegaat gradite dali moze da se simtopmi za bremenost ili toa deka treba da mi dojde, napraviv test pred tri dena ispadna negativen, i sakav da vi kazam deka imam probelmi so bubrezite imam pesok pred nekoe vreme bev vo bolnica so mnogu jaki bolki i nesto me stega dole vo dolniot del na stomakot i sega neznam dali mozno e od bubrezite
help girls.. Mi docni vekje 15 dena, napraviv test vcera i bese negativen... Sto da pravam? Dali da napravam uste eden test?...
Да беше трудна до сега ке ти покажеше тестот во прашање се 15 дена чим е негативно не си трудна оди на гинеколог можи се работи за нешто друго ...
Zdravo devojki mi treba pomos Poslednata menstruacija mi bese na 14.10 mi doagja na 28 ili 29 den sekogas razlicno So decko mi imavme sekogas zastiten odnos i nikogas ne svrsuvase vnatre mozebi samo predigrata ni e bila nekoj den nezastitena 2 do 3 min Na 02.11 imav bledo rozov iscedok znaci ne vo golema kolicina tuku samo koga se brisev so paloma Sega treba da mi dojde ovie denovi gradite mi se oteceni no ne me voopsto bolat sto bi bilo toa Nikogas mi se nema vaka sluceno
Значи според мене нема шанси да си бремена но секако направи еден тест за посигурност за да бидеш спокојна .. Таа крв може да биде и знак на инфекција но сепак да не грешам
И овулација може да направи "spotting", односно да се појават како капки крв и е нормално. А бидејќи ти се појавиле околу 15-16ти ден од циклус најверојатно е тоа.