Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.330
    Допаѓања:
    20.676
    Не се секирај, ќе се среди се. Види утре што ќе ти каже д-р и ако не си сигурна оди на второ мислење.

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    375
    Баш ќе му спомнам утре за уште еден тест да направам во друга лабораторија, дај боже да е погрешен овој првиов.

На Jana06 и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.330
    Допаѓања:
    20.676
    Дај Боже, се надевам дека згрешиле во лаб. Ама и да не е така нема застанување, следен месец со нови сили. Мора да биде!

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2018
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    420
    Ми треба помош. Имавме секс со девојката. После четврта партија, на крај сфативме дека кондомот и остана во неа и мислам дека кондомот остана откако таа стана од над мене. Па го извадив јас некако... дали е можно од предсемена течност (не свршив воопшто последниот пат) но се плашиме - дали е можно од предсемена течност од претходно свршување да се забремени?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Аман бре Јорданчо :D
    Шала на страна, не е за овде постот ама зошто темата е најактвина те разбирам. Јас би рекла не е бремена, но не мора да значи, како што велат едно сперматозоитче завршува работа (иако се потребни милиони да го донесат до јајце клетката). Имало случаи кои демек останувале бремени од предсемена течност, од останат кондом и сл. ама јас сум скептична, зошто мене сето тоа ми се случи со маж ми, па останав бремена кога ептен се потрудивме. Може да побара консултација со гениколог за да и укаже што се превзема доколку имаш незаштитен однос, а не сакаш да останеш бремена. Се надевам полнолетни сте.

На Jana06, ddevojce и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.153
    Ајде вака..сума сумарум :D Не сум експерт ама да се потрудам да објаснам..
    За да може еден пар да остане труден, треба редовни односи на секои два дена, со целосна ејакулација внатре. Или барем еднаш во месецот ( на тие што имаат гоооооолема среќа па од прва да се фане :D) партнерот да сврши во партнерката. Има случаеви што се останати од семена течност, и тоа е точно...меѓутоа шансите се многу мали, и без потреба од кревање на паника. Доколку ви е страв, девојката може да си земе ден потоа , контрацепција..и се пие најкасно 72 часа од свршување. Нареден пат повеќе внимање ;)

На ddevojce и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.153
    У ствари што повеќе внимање, алал да ти е што после 4та партија си успеал да го кренеш :D

На Mariangel, Jana06, Anomis11 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Jordanco Smart

Се зачлени на:
    10 мај 2018
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    420
    Да, денеска се напи веќе од тоа апчето Норлево.. само малце сме паничари и двајцата и размислуваме за тест за бременост да направи и да посети гинеколог..

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.153
    Каков тест за бременост..немате потреба од тоа, за да стаса здрав спермартозоид до јајце клетка му треба 30 до 40 мин, а за оплодена јајце клетка да стаса до матка и треба 3-4 дена, до 7-8 дена во најмала рака. Ни гинеколог ни тест за бременост ви треба. Тестот се прави најрано ден од кога ќе и касни, да отидете на лекар нема ништо да ви речат ради тоа што нас трудните не враќаат да дојдеме недела дена покасно за да видат плод, а не вас..Секако само пилула ќе препишат и тие..Опуштено, ништо не е..

На Anomis11, Vanessa9li, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Jordanco Smart

Се зачлени на:
    10 мај 2018
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    420
    Да се надеваме дека не е ништо .. јас сум хипохондрик страшен ..

11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.153
    Сите да останувавме така трудни, ќе бевме најсреќни на свет ! А не да се мачиме со години за дете,па да трчаме по доктори, и да се молиме за дете. Со првото останав по 2 и пол години трудна, со второво брзо беше..ама поентата ми е..не е така едноставно, посебно ако не си свршил..чил малце :D

На fana, Jana06, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Devinee

Devinee Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали е возможно да се остане бремена при незаштитен однос доколку партнерот не само што не сврши внатре, туку и воопшто не сврши?

13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.330
    Допаѓања:
    20.676
    Чим се напила апче опуштете се и друг пат повнимателно пошто тие апчиња не се воопшто наивни, прават хаос на хормоните.

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.330
    Допаѓања:
    20.676
    Не е можно.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.153
    Никако !

16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Здраво девојки пред околу 2 и пол недели добив менс и на вториот ден имавне односи со сопругот без заштита сврши во мене (бидеќи знам не се останува така) другиот ден ми заврши менст никогаш толку малце не ми траело и последниве 4 денови не ми се јади стомакот ми се дуја ми се лоши откако ќе јадам а навечер омалаксувам повраќам тоа што сум јадела и имам слаби болки во половината .. направив тест негативен мислам е .. но дали е можно да сум па да е рано за тест или имам бактерија на желудник со првото дете останав одма бремена па си велам дане сум од ретките и в 20191116_065125.jpg о менс што забременуваат ? И да напоменам дека не почекувам дали ќе ми доцни па да проверам бидеќи не можам да јадам ми се лоши како што напоменав па ако не сум бремена да пијам лекарства за желудникот

17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.153
    Изгледа негативно. Има случаеви да се деси жена да остане така бремена, ама се ретки.
    Вака сега за сега, тестот изгледа негативен. Симптоми може и на психичка база да ги имаш, мозокот е чудо што може да направи. Опуштено малце.

На Dzulija* и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  18. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Здраво. Пак јас.. пред 3 месеци ми доцнеше 9 дена и докторката ми даде дабростон од кои за 3 дена ми дојде. Сега пак ми доцни 3 дена а минативе несеци беше као ок добивав на време. Дали е можно пак да имам "заспиени јајници"? За бременост шансите се мали зашто имам како и 7год наназад односи без кондом и без свршување.
    Што мислите

19. Magiluna

Magiluna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    10
    Помош женски...Последните 5 6 месеци добивав мензис на секои 25 дена овој месец требаше да добијам во четврток но ништо од тоа помислив да не сум бремена ,но саботата веќе добив а денес пак ништо нема ...дали е во прашење некои проблем или :wasntme::?:до сега не сум имала некои такви проблеми...а на гинеколог сум дури после 25 :)

20. zena.31

zena.31 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    206
    Dokolku ne se povtori krvarenje kako menzis,napravi test za bremenost.Mozno e i hormonslen disbslans.Ne se plasi se ke bide dobro.