Кои испитувања и каде се прават за да се види дали се е ок, освен нели ПАП и брисеви. Јас сакам да се проверам но не знам од каде да почнам. Засега само хормони имам испитано и тие се ок.
Колку време се обидувате? Кажи му на матичниот гинеколог дека сакаш да направиш подетални испитувања, тоа се обично проверка на проодност на канали и спермограм/спермокултура. Тој може најубаво да те упати каде, може и кај него ги прави.
Па некои 4-5месеци но сакам да знам на што сум. Ако има нешто да се среди со време. Ќе прашам секако, фала ти.
После свршување внатре во плодни денови наредниот ден се напив ellaone апче поминаа 8 дена имам грчеви во долниот дел од стомакот како менструални ама почести се Инаку треба да добијам на 24ти Тест не сум правела се уште Други симптоми немам ама во паника сум и многу исплашена Ќе биде ли точен тестот или е рано
Не знам какво е тоа апче, претпоставувам за ден потоа, како норлево? Ако е такво нема шанси да си бремена. Те боли пошто ќе добиеш, не го очекувај 100% на датата, апчето кое што си го пиела е хормонско и очекувано е да ти направи отстапки во циклусот.
Да како норлево и ми рекоа дека е појако ова и тоа го зедов Нема ли врска што ми беа плодни денови ? Симптомите ми се како за ПМС малку поинтензивни
Не е појако, туку е поефективно и нема потреба да се плашиш. Симптомите многу веројатно се од таблетата, ама, ќе помине.
Затоа се пие апчето, за да го спречи настанувањето на бременост. Ако не си била во плодни денови не би ни требало да го пиеш. Не се секирај, не си бремена. Само друг пат ако не сакаш бременост заштитувајте, ова се хормонски апчиња и не се пијат како бонбони. Може да ти предизвикаат дисбаланс.
Здраво. Го поставив прашањево и во друга тема ама ете уште ме мачи па да си прашам пак. Имав незаштитен однос еден ден по завршувањето на циклусот(редовен циклус на 28 дена), дечко ми 100% вели дека не сврши воопшто во мене. И јас мислам така ама сепак несигурноста ме надвладеа. Не бев во овулација барем не според пресметка и според апликацијата flo што ја користам. Не се напив day after бидејќи мислев дека не треба ама затоа од минатата недела не престанав да мислам и да се стресувам да не сепак нешто имало внатре и дека згрешив што не се напив како превентива. Дури мислам дека од стрес почнав и да си замислувам дека имам симптоми. Ве молам за искрено мислење што да правам, дали е рано за тест и дали има воопшто причина за грижа? Чекање да добијам до 4ти декември ќе ме излуди. Фала ви
Според мене шансите да има бременост се скоро еднакви на нула. Пробај да се опуштиш, можеш да си го пролонгираш на психичка база.
Нема шанси да си бремена ,да се забременуваше така лесно до сега сите ќе беа бремени. Не се стресувај затоа што може да ти доцни од стрес.
Мила, скоро 10 години сум со партнерот заедно, презервативи користевме само малку, на почетокот (и кога бев трудна со првото и сега со второво ради инфекција за тие што не знаат), после тоа редовни односи, без презервативи цело време. Секогаш работата си ја завршуваше надвор...ако така лесно се останувало трудна ехеее Уживај, нема ништо, нема потреба од паника. А за симптомите што ѓи имаш се на психичка база
Вчера имав страшни болки и бев на гинеколог циста на лев јајник ми најде 4 см ако се повторат болките на операција ако не пијам апчиња за да пукни па се надевам дека ќе пукни[/QUOTE]
Следен пат користете заштита за да не се стресираш пред секој циклус. Апче за ден потоа Не се пие за превенција
[/QUOTE] Најчесто пукаат сами од себе, многу жени не ни знаат дека си ѓи носат, се ќе биде во ред не се секирај. За бременост што ти рече ? Нема ништо така ?