Последен не заштитен однос имавме на 17.11, а требаше да добијам на 30.11/01.12. Имам болки во долниот дел на стомакот, нешто слично на менст. Болки во средина,почесто во левиот,поретко во десниот јајник.Ме боли и половината/крстот. Чудни ми се болките зашто обично немам болна менст. И немам други симптоми , а се обидуваме подолго време. Да поминат 2-3 дена ќе направам тест, до тогаш ако некој имал слично искуство нека ми пише Ви благодарам.
Јас на пример имав чувство дека секој момент ќе добијам кога останав бремена. И мислев т.е. бев уверена дека ќе ми дојде, се додека не направив тест. Планирано ни беше да, ама не и очекувано, пошто претходно 2 години беше безуспешно.
Не заштитен однос имавме на 30.11 тој сврши надвор се избриша потоа имавме повторно надвор сврши ама мене ме фаќа страв бидејќи на 1ви според календарот ми е овулација. Секогаш имам болна овулација ама сега дали до писихата ми е не знам имам тапи болки во јајнициве друг симптом не. Има шанси за бременост?
Не можеш да имаш симптоми после 2 дена. Болката во јајниците е нормална во овулација, се додека се подносливи.
Е да бе многу лесно да се остане трудна мислите плукни залепи е , извинете може ке ме сфатите погрешно ама ако толку се плашите има заштита бе женски , ако сумљате на бременост правите тест и готово .. башка за 2 дена нема симптоми
Немав добиено циклус 2 месеца.. ми дадоа Дабростон да пијам 10дена по 2 апчиња..и ми рекоа кога ќе завршам по 2-3 дена ке добијам.. поминаа 3 дена јас сеуште не добив во што може да е проблемот
Zenski vaka trebase da dobijam do vcera nikogas ne mi kasni osven koga zabremeniv sekogas mi doajga tocno na vreme.E sega gi imav site simptomi deka ke mi dojdi minatata nedela no sto se sluci simptomite pominaa zaminaa i vcera mi bese kako kraen den za da mi dojde no samo bledo rozovo nekolku kapki mi potece i od vcera nema nisto poveke.Inace so mm se pazime bidejki ne sme spremni za vtoro dete.Me interesira dali e mozno da sum bremena ili uste mi nema dobro probieno.Blagodaram
Mozno e da si bremena.. Stom veke ti kasni napravi si utre eden domasen test i ke si na jasno. Simptomite i za dvete sostojbi se isti
Zdravo dami Trebase vcera da mi dojde imam simptomi deneska cel den ima kako kafeav iscedok pri brisenje mnogu mala kolicina dali bi bilo toa deka nemoze da probie naednas
Здраво на сите, нова сум на форумот. Со мм се обидуваме за бебче скоро 2 години, за жал неуспешно до сега. На 2.12 ми дојде и ми траеше нормално 5 дена. После циклусот имав кафеав/розев исцедок. Дали тоа е симптом на рана бременост? Ви благодарам однапред.
Имав нормален циклус од 5 дена и како денес да ми престана и од 7 ден некаде до 10/12 некаде имав кафеав/розев исцедок
Овој исцедок не е знак за бременост. Претпоставувам дека или уште се чисти матката, или си имала порано овулација, или до хормоните е. Велиш 2 години се обидувате, имате ли направено испитувања со мажот?
Јас направив испитување на хормоните, докторката кажа дека се е во ред а сопругот има нареден месец термин па ке видиме
Мила, многу испитувања треба да се направат, не е само хормони. Седни разговарај со матичната, ако не си ја знае работата..смени ја. Треба се да се испита, 2 години не се мал период.
Здраво девојки, Барам помош!!!!!!!! Сексуално сум активна со партнерот веќе подолг период и имаме секогаш незаштитен однос(но секогаш до сега 2 години добро се пазиме) . Секогаш имам нередовна менструација ми касни од 5 до 10 дена. Овој месец пиев премногу антибиотици ради настинка и повторно менструалниот циклус ми закасни 10 дена меѓутоа беше поразличен, ми траеше само 2 дена крварење и останатите три само кафеав исцедок како последен ден од менструација (т.е кога завршува менструалниот циклус) ми заврши на 12 декември и по завршувањето почнаа премногу да ме болат градите, а гледам дека тоа е еден од првите симптоми на бременост, друго ништо не чувствувам. Моментално сум надвор од државата па ако може некој да ми каже дали ви се има десено таква болка на градите по завршување на менструалниот цииклус или има шанси да сум бремена. Ве молам за помошш??