Не мислев на повраќање тоа ипак е индивидуална работа не сите имаат повраќање и гадење, мислев на тие симптоми од пмс...денеска осеќам болки во кичмата како во секој момент дека ќе дојде.. чекам уште утре и во недела правам тест се надевам на позитивни резултати.
Вакаа порано имав проблеми со менструација не добивав 2,3 године значи нема каде не направив анализи и приватнои државно ништо не ми најдоа причина зошто е тоа така, откако станав сексуално активна менструација ми стана редовно, добивав на ист датум секој месец, претходен месец значи тука по калкулатор во плодни денови ( ма да и јас се осеќав дека сум ) имавме незаштитен однос после некаде 60 часа го испив норлево и сега еве требаше на 18 или19ти да добијам но ништо а како да имам болкки во кичма паа ме интересира Ваше мислење ... цело време сум нешто напната ?
Само тест во моментов може да ти каже дали си бремена. Туку мене друго ми е тешко да сфатам.. Кога веќе си знаела дека ти се плодни денови, а не планираш бременост, зошто побогу незаштитен однос.. Претходно си имала проблеми со добивање и сега си испила Норлево!?! Свесни ли сте какви последици може да има тоа апче?
Моја другарка имаше еднашка испиено такво апче и знам дека многу ги поремети хормоните имаше многу вртоглавици и првиот и вториот циклус и изостанаа. Така да без паника ќе добиеш за секој случај можеш и тест да направиш. И во иднина НЕ такви глупости да пиете бидејќи постојат многу компликации...
Се надевам имаш бар над 20 години и си во сериозна врска ако не тогаш зошто воопшто не се штитите, апче ли е секогаш решение? Дали си свесна дека и за време на менс можеш да останеш бремена, а да не зборам за плодни денови? Господе Боже па луѓе ако не сте спремни во секоја смисла на зборот да гледате фамилија тогаш мислете малце пред да се впуштите во нешто.
Posledna menstruacija na 4 noemvri znaci dosta vreme mi kasni. Pred 10 dena napraviv test bese negativen, denes napraviv pak ovoj pat imase i vtora linija no bese mnogu mnogu bleda. Dali sum bremena?
Оваа недела треба да добијам... во плодни денови имавме незаштитен со мм дали ако го направам сега тестот ќе биде реален или подобро да почекам?
Провери во ДМ или во Зегин дали има Clear Blue test, тие се прецизни и може после 1-2 недели да покаже позитивно т.е покажуваат која недела си точно. Кај некои и без да им касни им покажувало бледа втора линија, мене дента кога требеше да добијам на тој од Clear Blue ми пишеше 3 недели (толку и бев) . Со среќа
Требаше да добијам на 21, но еве веќе сме 23 и ми доцни. Пред околу една недела имав односи со дечкото и користевме заштита, но дечко ми свршил и не ми кажал уште 10тина минути дека свршил и потоа од кога го извади кондомот семената течност беше разлеана низ кондомот,но кондомот не беше скинат. Можно ли е да сум бремена?
Kako predsemenata bila razleana? Ako ne bil kondomot skinat, i da svrsi vo nego nema gajle. Predsemenata ke si stoi vnatre.