Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Тебаше да добијам на 20ти,но сеуште ми доцни. Денеска направив тест sure check и покажа негативно. Инаку не сум спремна за трето дете. Последна мњнструација 24 ноември. Дали утре сабајле да напеавам др тест или не, незнам што да правам. Поздрав

2. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    Па ако секогаш точно ти доаѓа можеш да направиш утре пак.. или па почекај ден-два па ако не добиеш во меѓувреме направи пак

3. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Девојки вчера имав незаштитен однос..Се тргна на време надвор сврши..Ама кога заминав дома бев во тоалет се избришав имаше нешто како бело со меурчиња..Тоа ме става во мисла сега... Не знам што е така..А спермата не е таква со меурчиња..А заборавив да кажам пред ден два ми заврши ако има врска во случајо

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    20.685
    На првиот не, ама на овој и јас гледам втора линија. Ајде стискам палци. :)

На Ana245 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    Девојки да прашам дали некоја од вас знае чисто информативно прашање. Дали може да се забремени кога ќе почнат пмс симптомите? Значи како што прочитав пишува дека пмс се појавуваат после овулација поради флуктации на хормоните.Ми треба мислење околу ова . позз

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Може да се забремени во било кој период од месечниот циклус. Е сега шансите се различни во различен период.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.625
    Може. Познавам жени што пред циклус забремениле.

8. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    74
    ЈАС ЌЕ ПОЛУДАМ ВЕЌЕ!

И менструација нормална имав 2 дена после односот, сите односи ми биле со кондом, на гинеколог бев, 16 дена после односот направив испитување на бета хцг и беше негативно <1.00 , имав овулација баш на средина ( имам исцедок растеглив како мрсул ден/два ) пред нареднава менструација шо треба да ми иде , ама пак и пак не можам да се смирам, на се ми иде паметов. Осеќам болка во долниот дел од стомакот, и најбитно ме болат градите можеби 3 недели (пред да го добијам циклусот) и после тоа периодично повторно.

Не знам шо да правам веќе, се убив од пари раздавање ради мојава параноичност. Се мислам да направам уште еден тест.. ама стварно немам сила појше, само на ова размислувамм

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    И после се ова зашто мислиш дека си бремена???
    Ниедна причина немаш за тоа. Те болел стомак - во овулација боли стомак, од запек боли стомак, од прелада. Не разбирам.

На Anomis11 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    24.912
    Напрај и увери се дека не си бремена. Господе Боже, имала менструација, заштитен однос, направила тестови разни и зато што ја болело стомак и градите мисли дека е бремена.. доста читаш симптоми на интернет олабави малце

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.625
    Направи уште 15тина тестови, уште 5,6 пати оди на гинеколог и после веќе кога ке се осигураш дека не си трудна, не се впуштај во односи додека не се едуцираш за сексот и забременувањето :?: Озбилно колку год имаш за вака да се потресуваш... Па и бета и се и пак се мислиш да не си трудна (facepalm)

На kavadar4anka, Alishan30, S.W.A.G и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    74
    Сега брзо напраив 20 и сум ептен кратко време сексуално активна. 2-3мес и затоа вака се потресувам.
    Цело време мислам на тоа дали бил океј кондомот, иако ако пукне се осеќа и ќе знаевме.
    Напраив бета после повеќе од две недели од односите, имав менсиз и пак не сум мирна, стомакот ме боли, градиве ме болат а и половината понекогаш. И мислам на се, се плашам.
    Незнам шо да праам, ако продолжам да сум вака уплашена како ли ќе продолжам со односи..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @Sarichkaaa после секој секс можеш да го проверуваш кондомот - ако не тече, нема зошто да паничиш. Едно што не се забременува така лесно и со незаштитени односи, а и со свршување не забременуваш одма, тек со кондом шансите се многу, многу мали.
    Ако сакаш, прашај за апчиња плус кондом, така шансите се ептен, ама ептен мали.

На Sarichkaaa, Bubish26 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  14. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Сексот треба да претставува задоволство, а не стрес. Ако толку се стресуваш апстинирај....

На kavadar4anka, Sarichkaaa, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    24.912
    Не си бремена, како што ти кажа една членка и да имаш незаштитен однос ( ако го извади на време) не можиш лесно да забремениш, со кондом си заштитена ама доколку се плашиш нека го вади на време и со коHдом. Уживај во водење љубов и секогаш впуштај се во односи со некој кој му верваш. Нема потреба за паника, стомак и гради болат и пред да добиеш, кичма во бременост боли тек во крајните месеци и ако некогаш повраќаш не паничи одма не си бремена, мачнини добиваш тек после 5та недела, а тогаш веќе ќе знаеш дека ти доцни.
    Не е работа да чекаш секој месец со тестот во рака и провервиш дали си бремена, опушти се ама пази се, не е толку лесно како што си замислила. А апчиња не ти препорачувам.

На kavadar4anka, Sarichkaaa, Anomis11 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.625
    Епа затоа и ги осеќаш тие промени, веќе си сексуално активна, хормоните друкше реагираат, нормално дека ке имаш промени, тазе ти е. Дури може и да се случи да ти подрани, закасни првите месеци, сепак е што се вика ново нешто во организмот... И си реагира. Не се потресувај, пазете си се, трудна не се останува така лесно, особено ако се пазите, користете кондоми, иако има кондом нека си се трга при свршување и нема шанса да останеш трудна така. Еве 2 деца имам, двете намерни бремености, 2 и 2м ми е второто и кондоми не користиме, па овие 2 и 2м трудна несакајќи не сум останала.

На kavadar4anka, Sarichkaaa, Anomis11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    74
    Девојки фала ви на советите, сваќам дека со самото тоа шо се измачувам само психички страдам и сум нерасположена. Ќе се потрудам да не мислам појше на ова, нема смисла.
    Инаку, разговарав со гинекологот за контрацепција, таа ми кажа дека можам слободно да земам али јас не сакам да се клукам со хормони. Ќе си користам кондоми, па ќе биде онака како шо треба да биде.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Направив уште еден тест негативен беше и во среда бев на гинеколог, ми рече да дојдамза 7 дена рано било ако имало нешто ќе се видело тогаш, инаку 24.11 ми беше последен циклус, значи ми касни 6 дена ибаку 34ден од последен циклус. Што да правам, да чекам или да направамуште еден тест утре, бремена сум или не?

19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.443
    Допаѓања:
    172.250
    Ако имаш редовен циклус ќе покажеше тестот на толку доцнење

20. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Да редовен циклус имам, значи 2 теста негативни и сега се прашувсм дали е можно да се лажно негативни па за недела дена да се види на ехо