За секој случај продолжете си со обиди да не случајно ти закасни овулацијата. Денот пред и за време на овулацијата јас имав благи болки слични на менструалните. За тест можеш од прилика 2 недели после однос. Ти посакувам што поскоро да си видиш II
Кај мене само појачан секрет, иначе подобро почекај до денот кога треба да добиеш, направи го со утринска мокрача.
Рано е за симптоми најубаво да чекаш да ти закасни барем еден ден. Секој со свое искуство колку што читам овде на некој им има покажано и ден два порано. Но по мое најсигурна варијанта ти е да почекаш да ти закасни. Поздрав
Имаме ли некоја со две цртички да се порадуваме ? Мене утрово ми дојде Прво кафеавко па после бледо розево, ама тоа е повеќе среќа нареден месец. А полна бев надеж... Ова нуклеарна физика ми излезе веќе
Posle klomifen ovoj mesec od koga go ispiv od ovulacija pa se do deneska 25 den ciklus imam bolki vo leviot jajnik vcera 24 den imav kapki krv deneska nema nisto bazalna temp 37 i imam zgolemen iscedok Mislenje dali ima shansi za bremenost
Базална се мери наутро пред да станеш од кревет и во приближно исто време. Сум мерела и со живин, под јазик и со дигитален и исто ми покажале и двата. Треба да ја следиш неколку месеци за да видиш каков ти е циклусот, кога имаш овулација и сл. Базалната останува покачена ако има бременост, а ако нема, се спушта пред да добиеш. Има на нет доста за базална, читни.
Покачена е ако има бременост. Но тоа не е којзнае колкаво покачување, почнува со нешто како 0,2-0.4. Но тоа може да се спореди дали е покачена ако претходно се мерело од почеток на циклус. Има и апликации да си внесуваш и се прават графикони како се движи нагоре температурата. Не знам зошто навечер си мерела кога секаде пишува да се мери наутро пред да станеш од кревет, веднаш кога ќе се разбудиш и не си се раздвижила, најмалку околу 3 часа да си спиела без прекин.
Sabajle zaboravam, brzam da se spremam za na rabota. I vcera ne sakav da meram, da ne mi pokaze niska pa da se razocaram ☹️
Нема никаков ефект мерењето навечер, џабе ја мериш. Убаво ти е објаснето се на интернет, прочитај. Се мери исклучиво сабајле, по правило не треба дури ни од кревет да станеш, топломерот треба да ти е на дофат. Треба да ја мериш во приближно време и редовно, без прескокнување. Во спротивно немаш никаква корист.
Не мери воопшто штом не е континуирано мерењето и не знаеш каква ти била температурата уште од почеток на циклус и сите денови пред и по овулација, а башка џабе е навечер. Батали базална, не се оптеретувај со тоа.