jas pred 1 edna nedela decko mi mi svrsi vnatre bez kondom na se selevme ama navistina go napravi toa i se plasam da ne ostanam bremena dali e mozno da ostanam iako sam vo neplodni denovi mn se plasam ne mozam da spijam samo na toa mislam dali moze podrska
Веќе ти е касно за да се напиеш Норлево. И не можеш никогаш да знаеш кога точно ти се плодните денови. Сега се што можеш да направиш е да видиш дали ќе ти касни. Ако ти касни-одма прави тест! И памет во глава за друг пат...
Moжно е, плодните денови многу тешко може точно да се определат. Пред некое време читав едно истражување според кое на изненадувачки голем процент од жените најплоден ден им бил денот пред да добијат.
Тестот е најточен две недели после ризичниот однос. Сега може да ти покаже лажно негативен резултат...
Доколку две недели од тој чин не осеќаш мачнини во стомакот зголемен апетит зголемено сетило за мирис не си бремена ама сепак направиси тест
Кај многу жени зголемената потреба за спиење и заморот се едни од првите симптоми. Но не сакам да те плашам, ќе направиш тест и ќе видиш дали има нешто.
Па јас како што разбрав прошло само една недела. Една недела е рано за симптоми. Направи тест, така насигурно..
lele nz deckomi vika toa ti e so si isplasila sto si pod stres ali za sekoj slucaj ke zema tes inako ke nemozam mirno da spijam uff dali neko ako sam moze so apcina ili nesto dr bidejki nesakam abortusi ako nekoj znae neka mi pise ?
Лоло, не паничи за без врска, неплодни ти биле деновите и не си умислувај симптоми.Утре и ќе ти се гади сигурна како што си тргнала.Не се прави дете туку така, со овој стрес само ќе придонесеш да ти касни и да се нервираш дополнително.
Има некои апчиња што предизвикуваат абортус до 9тата недела од бременоста може да се земат, ама колку ги има и дали ги има кај нас тоа не знам, не сум слушнала до сега некој да ги користи или да се продаваат, ама изгледа ги нема затоа што во земјава годишно има над 20.000 абортуси
Девојки, лутете се ако сакате, ама некогаш претерувате.Какви апчиња за абортус спомнувате кога девојчето уште не ни утврдила бременост, така се создава дополнителна нервоза и како што е уплашена не ме чуди којзнае што апчиња да купи и да ги испие.Повеќето и се фаќаат за таа предсемена течност и неколку девојки што забремениле во неплодни денови како слеп за стап.Да, има такви случаи, кои се премногу ретки и недоволни за да се создава таква паника, особено кога може само да чека да види дали ќе и дојде или не. Јас глава давам дека за една недела ќе ни напише дека е негативен тестот, како и сите претходни девојки на овие 170 страни со сличен проблем.
таа праша за тоа јас само и кажав а тоа дека има апчиња такви има, и на форумот мислам се има зборено за тоа, но кај нас фала богу дека ќе ги нема се надевам дека и кај неа ќе биде исто како и кај повеќето девојки, но факт е дека забременувањето не е толку тешко како што се прави, бројката на абортуси годишно говори сама по себе едит : bremenost/abortiranje-so-tableti-t4790/ имало и ваква тема , ете од кај ми е ова на мене
da imalo neki inekci pa za toa prasav dali nekoj znae takov metod bez abortus a ke cekam da vidam kakva ke bide situacijata pa posle ke se bara care ako sam.