Ако не станува збор за бременост, причините зошто доцни можат да бидат различни. Само гинеколог може да ти даде одговор.
дали после 15 дена од односот тестот покажува точно? или за сигурно негативен треба да се понови после доцнење на менс? фала ви женски
Теоретски гледано, би требало да може да покаже после 15 дена, но најсигурно е да се почека циклусот да доцни па да се направи тест.
Каснење поради стрес, промена на клима, инфекција.. провери уште еднаш ако е негативен, почекај па закажи си преглед, не мора да е ништо сериозно.
Има ли шанси и покрај негативниот тест да сум бремена, бидејки имам некои симптоми како болки во брадавиците и во стомакот и како нешто да ми мрда а и еднаш имав веке менструација
Направив тест излезе негативен, колку се сигурни овие тестови дали и покрај него се уште има шанси да сум трудна
Направи тест преку крв. Незнам дали мoже нештo да ти мрда тoа би билo преранo бебињата се oсеќаат над 12-13 недели.
Да ти мрда не може, тек во 17 недела можиш бебето да го осетиш ако ти е прво (јас 22недела прв пат го осетив). Болки во стомак и гради не се баш некои симптоми пошо и во овулација и пред менс се истите како и за бременост. Не разбрав ти касни или пред време правеше тест? Пошо спомна веќе си имал менс.
На 10 дена каснење тестот е секогаш точен, ако после последната менст. не си имала однос не можи да си бремена то сигурно. Каснење може да има заради други причини. Подобро закажи си термин на гинеколог за ја да видиш причината зошто воопшто ти касни, а не си бремена.
Zdravo Vekje dva meseci po red imam menstruacija vo tocen datum no malku promeneta so pomala kolicina na krv gi imam site simptomi pred dobivanje vaka vo tekot na mesecot pred ds mi dojde nemam nikakvi simptomi. Samo me interesira sto bi znacela promenata na kolicina na krv i malku krvta e posvetla prviot den temna potoa malku posvetla i po oskudna
Мислам дека прашањето ти е поставено во грешка тема. А доколку се сомневаш дека си бремена а крвариш, требало одамна да одиш на лекар, не тука да прашуваш.
Ne se somnevam deka sum bremena samo imam namalena kolicina na krv za vreme na menstruacija Drugoto e normalno i simptomi pred menstruacija i bolki prviot den od ciklus i redovnost
А како би можеле ние да знаеме? Не се работи за ризичен однос ниту за доцнење на циклус. За овие промени можеш да разговараш со твојот гинеколог иако не верувам дека воопшто има некаков проблем.
Здраво сакам да прашам нешто потребна ми е ваша помош Имав односи првиот пат ми ја зеде невиноста потоа сите одноди ни беа со кондом. Но на 01.09.2020 исто со кондом но кондомот пукна и сврши во мене дали е можно да сум бремена. Тоа се случи во неплодните денови фала ви ...