Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Beti16

Beti16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Да, можеш да имаш крварење во период кога треба да добиеш кога си трудна ама да разграничиме тоа НЕ Е менструација, плус многу се разликува од обична менструација, станува збор за светли точкички крв, необилно и трае пократко од вообичаено некаде 1-2 дена максимум, што значи ако си свесна веднаш се приметува дека нешто не е во ред. Тие симптоми ти се симптоми на пмс или во друг случај несакано пореметување од елла апчето па може да се деси и да ти доцни или порано да ти дојде. Внимателно со таквите апчиња, се дешава испаничена доколку завршил во тебе, разбирам меѓутоа труди се да ти е последно. И не паничи одма, свашта можеш да прочиташ по форумов.

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lucindaa

Lucindaa Нов член

Се зачлени на:
    2 февруари 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, во моментов сум во непријатна ситуација... пред некој ден имав нешто како кафеав исцедок т.е крв по еден ден имав пак крв ама светло розева и по две-три капки и на влошката имаше видна дамка од бледа крв во рок од 12h. Односи со партерот имам без заштита. Исто така менструацијата треба да дојде кај 6/7 февруари. Имам големи главоболки и мачнини во стомакот исто така и присуството на замор. Дали имам некаква инфекција или сум бремена?
    Извинете на долгиот пост.
    Поздрав.

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Кога треба да добиеш? Ако имате односи без заштита секако постојат шанси да си бремена. Симптомите што ги кажуваш не се симптоми на инфекција.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivcak

ivcak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Фала ти :)

На Beti16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lucindaa

Lucindaa Нов член

Се зачлени на:
    2 февруари 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Месецов на 6 веќе треба да имам добиено, бидејќи имам редовна менструација точно на истиот датум уназад една год. Исто така многу често мокрам од како ми се исподешава тоа со бледата крв.

6. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    A oti ne napravis test, a moze si nastinata

7. Lucindaa

Lucindaa Нов член

Се зачлени на:
    2 февруари 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Искрено ми е страв... но утре ќе проверам крв, потоа заминувам на гинеколог...

8. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    A od sto ti e strav od bremenoat?

9. Lucindaa

Lucindaa Нов член

Се зачлени на:
    2 февруари 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Да, од бременост, во моментов не сум спремна и ќе ми биде шок, но ако веќе се десило добредојдено е.

На lovely12 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  10. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Toa e srekicka, moze trebala da se sluci...ili samo nekoja promena

11. Lucindaa

Lucindaa Нов член

Се зачлени на:
    2 февруари 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Ти благодарам девојко за советот.

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Beti16

Beti16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    По ова што го кажуваш инфекција не е сигурно. Бременост може да е но не мора да значи, сепак ти и твојот партнер треба да знаете дали пазите при тие незаштитени односи, дали применува твојот партнер coitus interruptis, дали има шанси нешто да му измакнало и сл. А се знае и дека при незаштитени односи доколку не сврши во тебе шансите се премали за забременување. Прво тест, па и да покаже ќе мораш ама и да не покаже ништо правец кај гинеколог. :)

13. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Е не толку остро, секој се нашол во паника...

На Lucindaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Beti16

Beti16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Хаха не е воопшто остро срцка, разбирам паника и од свое искуство, само давам добронамерен совет, не може ништо да се заклучи само со тоа што имале незаштитен однос. Од таа паника и стрес ни се привидуваат сите симптоми, затоа треба трезно да си размисли дали има некаква шанса да останала трудна па после да превзема иницијативи.

На Maja92@ и lovely12 им се допаѓа ова.
  15. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Испаничена е, мене ми изгледа на настинка... ама со тестот ќе се осигура...ако инцидентно забременила тоа е среќичка(heidy)

На Beti16 и Lucindaa им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Прерано е и за крв и за гинеколог. Може да е бременост, може да е од овулација, а може и јака прелада. За мокрењето, кај мене беше зачестено и пред да добијам. Мој совет да почекаш барем до 6ти,па да правиш тестови, кај гинеколог нема потреба сега да идеш зашто нема што да ти каже. Те советувам да почекаш за посигурно, зашто може да покаже дека нема бременост, а да има. А имавте ли некој ризичен однос?

17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Веројатно си била во овулација, такво крварење како што го опишуваш може да се јави пред, после или за време на овулацијата и може да трае до 72 часа. Направи и тест за бременост, ама барем 12 дена по овулација.

18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.710
    Допаѓања:
    6.652
    Пишав веќе на темава, последно добив на 5ти јануари, 3 дена откако ми заврши сврши во мене, исто и на 17ти, односно два дена пред овулација и сега на 1ви, ден пред да треба да добијам. Не добив на 2ри, наредното сабајле направив тест, негативен беше, но еве уште немам добиено. Дали е можно да е лажно негативен, да го повторам пак утре или за неколку дена ако не добијам?

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    37.042
    Не би требало да си бремена. Поминати се две недели од ризичниот однос.

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.710
    Допаѓања:
    6.652
    @SummerGirl И јас тоа мислам, многу време помина, јас за последниов пат на 1ви се мислам само, ама не верувам дека има нешто, еден ден пред добивање е.