A test oti ne napravi? Ovaka samo pogoduvanje... moze da e poslabo menstrualno krvarenje. Implantacija e epten slabo krvarenje...osven ako ima hematom...ama aj napravi test ovaka ke pobudalis od misla
Auh jas kako so ne sum strpliva od samoto mislenje ke imam simptomi ... E sea vaka sekogas e koga i da prasuvam na temata ima sansi ima a nema nishto aj ke cekam i ovaj pat ... A simptomi posle kolku vreme da ocekuvam ? Ako ima nes
Stom imas ne zastiten odnos i so svrsuvanje sansite za bremenost se sekogas tuka... simptomi posle 2 nedeli a mozno i da nemas simptomi(kako jas) So lesno..
Здраво женски едно прашање пишав и во друга тема ми треба одговор побрзу цела сум прашалници , имаме редово и активно односи со мм се обидуваме за бебе скоро година веќе, последен циклус имав 7-11 јануари и според апликацијата на тел просек на траење на циклус ми е 30 дена , моментално сеуште немам добиено 3 дена ми касни и освен пмс симптоми други немам освен гасови ждригање и денес првпат на бришење приметив ептен светло розев исцедок(што првпат ми се случува до сега) , можно ли е да е имплантациско крвавење да направам ли тест ? Мефаќа паника дали ке добијам или не страв ми е одрезултатот подолго време веќе се обидуваме...
Направи тест, розовото крварење може да имплантација, може почеток на менструација... аможеби ти треба прогестеронска подршка или строго мирување. Не сака м да те плашам
Здраво на мене ми касни 6 дена направив тест преку крв испадна негативен и тест обичен и тој негативен бев на гинеколог немав циста све во ред и ми закажа за наредна недела да одам пак и фолна киселина да пијам незнам што може да биде цела сум во паника и градите ме болат ..
А ендометриумот како изгледа, задебелен...се спрема телото за менструација што ти рече докторот? Колку е вредноста од крв?
Endometriumot se zadebeluva i vo bremenost i pred menstruacijaa ili ke dobies i ke se izlupi ili nema da dobies
Здраво на сите! Ја сум новозачленета овде. Би сакала да прашам нешто во врска со менструацијата. Во врска сум веке скоро 1 година и скоро година дена имам нормален однос без презерватив и немаме никакви проблеми. Кога свршува секогаш го прави тоа надвор и реагира на време секогаш. Денеска требаше да добијам менструацијата но се уште ништо нема. Би ви била благодарна доколку ми помогнете.
Како да ти помогнеме? Да ти ја пратиме менструацијата? Од кај да знаеме ние дали свршил или не свршил во тебе?
Ако е сигурна нема да прашува овде Каснење на менструација не е знак само на бременост, еден ден не е ништо страшно, ако толку се секира нека посети гинеколог