^^ Инекции нема има апчиња, ама тие кај нас ги нема еве види http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=139809 не паничи толку, направи тест па после мисли што како.
Какви симптоми какви бакрачи само Тест за бременост му е мајката. Во 99% случаеви не греши ко баба Ванга е. И тоа можеш да го употребиш и една недела по критичниот однос не мора да чекаш да почне да ти доцни менструацијата. И не знам стварно зошто има девојки што уште прашуваат тука дали се бремени кога се е веќе кажано и може да си прочитаат. Сигурно феминките не се бајачки што преку пост ќе ти кажат дали си трудна.
И јас не ја разбирав темава и ми беше чудно секое мислење и жалење додека не го почувстував тоа на своја кожа минатиот месец... Колку и да си прочитал дека има минимални шанси, те убива психа, си замислуваш како сите твои соништа пропаѓаат, како ќе кажеш, како ќе ги разочараш и ред други работи... Ретко која од нас е толку јака да поднесе сама, без да сподели и да праша за искуство, доволно ти е некој да ти рече и мене ми се случи ама се ќе биде во ред... Јас бев сигурна дека нема место за паника, но сепак неможев, ми беше страв да купам тест за бременост, иако имав и заштитен однос и плус дечко ми не свршува во мене, па бев на гинеколог, и испадна водена циста.... Не верувам дека некоја чека да и се предвиди бременост тука... само едноставно е потребна поддршка Како и да е, да не бидам офф, И јас како и сите земи си тест и не му ја мисли предвреме, ако биде она што несакаш после барај чаре... Ама јас верувам и ти држам среќа се да биде како што си сакаш... Ти посакувам се најдобро и друг пат само на сигурно, за да немаш главоболки вакви П.С. Само што го разгледав каталогчето на зегин и пишува за некој тест Self Clear дека открива бременост и 5 дена по зачнувањето и дека е 144 денари, така да.... пробај... Ти посакувам негативен тест
Точно така, и јас сум била во слична ситуација и многу ми беше потребна поддршка, иако потсвесно знаев дека нема шанси. Нема нешто полошо од сомневањето дека си бремена, а ти да не го сакаш тоа. Неизвесноста е ужасна работа. Јас собрав храброст, направив тест и за среќа беше негативен. И од тогаш премногу внимавам, не сакам пак да се доведам во таква ситуација.
и јас многу внимавам ама секој месец ме мачи мислата дека нема да ми дојди. Уште 3 дена има дури да ми дојди ама се само некој филмој си правам и си поставувам прашања зошто не ме бола градите а треба да ми дојди уште 3 дена ,зошто не ме боли стомакот и ред други прашања, дури помислив да не не се има убаво измијано дечкоми па нарака да не имал па кондомо ко го местел да не остало нешто и се мислам само глупости и глупости мн сум опседната со тоа
zenski fala mn za podrskata deneska napraviv test i mi pokaza nekgativen ali pak sam vo zabuna dodeka ne mi dojde se ke si pravam fantazi mozebi 1 saat se mislev dali da go napravam testot me bese strav neopislivo custvo potoa koga vidov deka e neg mi olesna malce sega ke cekam da mi dojde pa da se vratam vo normala uste ednska vi blagodaram na site feminki pozz
Штом тестот е негативен мислам дека веќе не треба да се оптеретуваш со помислата дали си бремена, сепак тестовите имаат над 99% точност. Сега опушти се и не мисли на тоа, а ако не добиеш уште некое време консултирај се со гинеколог.
секако и да ми касни 1ден одма ке одам на гинаколог и ова земете го сите за голем пример немојте како мене да се закацате со децковците ние ако не мислиме зенските они баш ги брига али мојот си доби казана се салам поз
Здравоо Би сакала да прашам ...значи имав секс мн краток не заштитен без свршување , проблемот ми е тоа предсемената течност да не ми направи проблеми , после 3 недели од сексот , купив тест за бременост неам поим као се викасе 90 денари беше или така нешо го напвив искочи негативен,. Но еве после тоа поминаа уште 10 дена , т.е месец и десет дена после сексот и имам зголемено бело прање и градите мисе малку потечени мислам дека , неам редовна менструација така да незнам , ваше мислење - треба да добијам или тестот ми се показал погресно ( не дај бозе) ?
Не треба да се секираш шансите да си бремена се 1 :1000000 така да нема потреба од паника само ти доцни менструацијата
Треба да се отвори посебна тема за забременување од предсемена течност. Ајде да видиме кој е храбар да го направи тоа