Девојки имав последен пат незаштитен однос на 8ми јануари (не сврши во мене),и потоа на 12ти јануари добив.Сега ми касни 2 дена и многу паничам,знам дека малку се 2 дена ама се ми помина низ глава и што ли не прочитав на интернет.Можно ли е?
Е како може да си трудна кога на 8ми јануари последно си имала секс, а после на 12ти јануари си добила. Нема логика.
Не знам веќе,читам 2 саати по интернет се.Почнав да чувстувам некои симптоми на бременост што ги немав до пред 2 саати
До психата ќе да е... Нормално е секој месец да не ни доаѓа исто и да ни закасни поради разни фактори. До 35 ден нормален циклус се рачуна. Според мене нема место за паника у ситуацијава... Направи тест чим толку ти се увртело во глава, чисто за да се опуштиш. Другпат имај заштитени односи за да ти е мирна главата и да не си правиш вакви стресови. Добро може ама ретка ситуација е. Овде појше ќе да е до психа работава. И сама кажа немала никакви симптоми, се зачитала, па и се увртело у глава...
Zdravo devojki veke nekolku vreme Imam nezastiteni odnosi so deckomi I ima svrsuvano vo mene ama genikolog mi ima kazano deka Imam policisticni jajnici. Menstruacija mi ide obicno na 29- 33 dena. Sega eve mi docni veke nedela dena dali e mozno da sum bremena I pokraj policisticnite jajnici? Inaku nemam zemano nikakva terapija za toa.
А кој ти кажал дека ако имаш полицистични јајници не можеш да си бремена? Се впуштате во полови односи, незаштитени, а не знаете да се информирате малце повеќе околу своето репродуктивно здравје. Свршувал во тебе а ти нас не прашуваш дали е можно да си бремена? Девојче земи расчепкај се малце на интернетов, поразговарај си со гИнЕкологот и информирај се. Да, можно е да си бремена.
@tritocki и со полицистични јајници можно е да останеш бремена. А зошто уште не си направила тест? Ти доцни една недела и сигурно ќе ти покаже точен резултат.
Ako imas policisticni jajnici neli znaci deka hormonite ne ti se vo red I tesko doagja do bremenost ili hormonite nemaat vrska?