Zdravo. Jas I mojot partner imame redovni odnosi no sekogas e so kondom ili minuta bez na pocetokot a potoa so, nema svrseno vo mene. Trebashe da dobijam na 16.02 no seuste nemam menstruacija Mi kasni vekje 6 dena. Nekolku dena me bola gradite na dopir a I 3 4 dena me boli stomakot kako za menstruacija no seuste nema nishto.. Dali Ima potreba od panika?.. Iskustvo, mislenje..
Не би требало да си бремена ама штом ти касни веќе 6 дена можеш да направиш еден тест.. ако е негативен (а би требало да е) оди на гинеколог
Чим не свршил во тебе не знам зашто паника. Прво наведи си неколку примери. Можеби ти бил стресен месец, можеби си била поднастината. Времево се менува од ден за ден, можеби е до климатските промени. Направи слободно тест. Ќе биде негативен.Или посети си гинеколог, можеби имаш пак нередовна менструација.
Треба да сврши внатре во тебе за да забремениш. Ризик со несвршено би имало, евентуално да почнувате втора партија на голо, па да има останати сперматозоиди во предсемената. Така да, ти доцни од друга причина. Ама штом осеќаш симптомчиња, кај и да е ќе пробие.
Здраво девојки.Имам едно прашање.Со дечкоми имавме однос на 13ти Јануар а за три дена требаше да добијам но ни пукна кондомот и за секој случај саат време после односот испив таблетка за ден потоа ellaone. Довив на 15ти ама менструацијата не ми е обилна како до сега.Потоа добив и овој месец беше пообилна првите два дена како што ми била секогаш 3тиот ден имав не толку многу а другите два само кога се бришев.Некогаш имам како грчеви во стомакот или тапа болка во јајниците.Дали се работи за хормонско пореметување од апчето бидејќи прв пат го пијам а исто така бев настината и пиев и антибиотици,дали е можно да ми е од тоа или пак се работи за бременост? Мислење?
Дали има некоја со вакво искуство? Според календар, вчера требаше да ми биде оvulation day, а јас веќе од завчера имам болка во градите на допир... Неколку дена претходно имав исцедок како за овулација, а кога имав добиено на вториот ден имав тапа болка во десниот јајник. Истото се случи и пред 2 месеца, 2 недели пред да добијам градите ме болеа и ми дојде 1 ден порано. Меѓутоа сега веќе се обидуваме за бебе и имаме незаштитени односи. Инаку менструација ми е секогаш точна, на 28 дена. Минатата година имав неуспешна бременост, а се сеќавам дека прв симптом ми беа болните гради, кои почнаа да ме болат веднаш по овулацијата. Прашањето ми е, дали е можно да имам рана овулација? Незаштитени односи имавме на 7ми, 10ти и 14ти ден од циклус. И знам дека е рано (треба да добијам на 8 март), но колкави се шансите да сум останала бремена? Има ли некоја со такво искуство?
Никој не би можел да ти каже. Градите болат и пред менструација и во рана бременост. Мораш да почекаш и да направиш тест.
Здраво девојки, со дечко ми имаме редовни односи со кондом, понекогаш само на почеток 2 минути без потоа со. Требаше вчера да ми дојде но не ми дојде. Градите ме болат и јајниците, а вчера ме болеше и стомакот. Е сега чудно ми е бидејќи претходната недела скоро секој ден ми се гадеше. Дали е можно да сум бремена? Исто така и поднастината сум.
Гадењето не се јавува одма на почетокот на бременоста. Од заштитени односи не можиш да забремениш. Може да ти касни од настинката. Не верувам да си бремена, а ако толку пак ти е во мисла направи тест. Сите мислења ти се во оваа тема.