Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Zbunetaa

Zbunetaa Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Kolku moze da I'm se veruva na testovite Surecheck??
    Mi docni vekje 8 dena, pravev deneska test ispadna negativen..

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Секако дека може да им се верува, исти се како и сите тестови. Земи си друг ако мислиш дека е до тестот.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zbunetaa

Zbunetaa Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Prv pat pravam I zatoa prasuvam kolku ceato se tocni, da ne dava lazhno negativni rezultati

4. NORA17

NORA17 Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    60
    Имавме секс со сопругот кондомот пукна несакаме моментално по втор пат да станеме родители читав погоре таблета за потоа помагала но не сум во можност да си купам деновиве и незнаев што да правам ја прашав мојата другарка ми кажа еден бабин рецепт пиво и сода да се напијам незнам колку е безбедно но веднаш земав и се напив немам друг избор! Ќе ги кажам резултатите од оваа метода сакав да го споделам ова за оние кој некогаш би се нашле во мојава ситуација држете среќа:D

5. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.866
    Да не бидам негативец, ама тоа нема да помогне.
    Можеш да и речеш на другарка да ти земе апче за ден потоа ако не си во можност или снајди се некако.
    Ако пукнал кондомот без разлика дали си во плодни денови или не, ризикот за бременост е тука.

На NORA17, ocicka2014, Jana06 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Linaathequeen

Linaathequeen Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    68
    koa otidov vo toalet pred 3-4drna se izbrisav i imav tocka krv mala i kafeno nesto nez od sto se uplasiv da ne e bremenost... Posleden odnos imav na 05.02.2020 a mi zavrsi na 02.02.2020 i.. Ne veruvam da e implantacija a i bremenost ne svrsi vo mene treba da dobiam deneska .. Od sto mozr da e? Ne e mozno da e implantacija taka go zadovoliv pa svrsi ne bese vo mene imam simptomi za dobivanje imav mn stres mama pocina i premnogu stresen periode mene ama taa tocka i kafeno me isplasi sig ke si dobiam cekam deneska nema nisto :^)

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    23.902
    Честитки :inlove: кај мене беше уште побледа втората линија оа еве го дечково скоро 15 месеци е :D

На LucyLu, Snowflake97 и Linaathequeen им се допаѓа ова.
  8. Nounejm

Nounejm Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Здраво
    Ве молам за мислење, бидејќи сум огромна паничарка.
    Се изначитав по форуми секакви работи.
    Пијам Јаз веќе 7ми месец.
    За време кога треба да ми се плодни денови имам крварење од 4-5 дена и некогаш се случува да потрошам и по 4-5 полни улошки. Докторот ми рече нормално е да се има вакво крварење.
    Додека пак за време кога треба да се случи менструацијата мене ми трае само 2 дена и ептен малку крварам, едвај 3 улошки ни до пола пуни. ( Никогаш не сум имала обилна менструација подолга од 3-4 дена).
    Додека пиев јаз пиев и антибиотик макропен ради грлото, со дечкото пазевме 10 дена и после тоа добив.
    Ама прочитав по форуми дека некои антибиотици го намалуваат ефектот подолго на јаз и покрај крварењето може да се биде бремена.
    Имал ли некој искуство со антибиотици и контрацептивни таблети?
    Колку време сте пазеле?

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Сум пиела антибиотици додека сум била на контрацептиви, сум имала операција под анестезија и не сум имала никогаш крварење меѓу две менструации. Според мене не е нормално, а 4-5 улошки ама ич.
    Како некоја со искуство би ти рекла дека Јаз не ти одговараат и треба да ги смениш, тие се послаби. Краток период бев на Јаз и не добивав. Сменив во Јасмин и се си беше во ред.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.710

Јас имам искуство со Јаз, ги пијам повеќе од 5 години, никогаш помеѓу две менструации не сум имала крварење. Во однос на времетрање секогаш било 3 до 4 дена со оскудна крв, никогаш немам сменето повеќе од 3 4 улошки на ден. Баш за ова и имам прашано гинеголог, и ми кажа дека бидејќи сум под хормонска терапија не ни се очекува да имам долги менструации и обилни. Дека сосема во ред било 3 до 4 дена да трае. И други апчиња сум пиела никакви нус појави немало.

Мене Јаз најпогодени ми беа, сега пред некој месец прв пат проба докторката да ми ги смени испив едно пакетче од тие што се на алкалоид не ми текнува точно на името, меѓутоа многу лошо ми беше од нив. Едвај издржав да го допијам тоа пакетче и си се вратив на Јаз.

Секој организам е различен. Но ова крварење што го пишуваш мислам не е во ред. Консултирај се со гинекологот би требало да ти ги смени контрацептивните.:)

На Jana06 и Stressed Out им се допаѓа ова.
  11. Nounejm

Nounejm Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Оффф леле... Бев на гинеколот пред 2 месеци мислам и он ми кажа нормално дека е крвањето дур телото се навикнело на таблетите. И нормално било да се појави тоа за време кога требало да е овулација кај некои девојки. Мене стравот ме фати кога прочитав дека може да крвариш така и да бидеш бремена ради антибиотиците што делувале и го смалиле дејството...

12. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.710

За тоа дали е намалено дејството немам искуство. Јас ги пијам поради синдром на ПЦОС, не заради превенција од бременост. И покрај нивното дејство сум си пазела со односите, не ми биле потребни дополнителни стресови.:D

По пишаново разбирам дека ти ги пиеш за да спречиш бременост, односно се е во ред. Пред да почнеш со нивно зимање не си имала вакви крварења?

Јас сепак си стојам на мислењето консултација со добар доктор обавезно.

13. Nounejm

Nounejm Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Пред да почнам да ги пијам јас имав огромни менструални болки и ништо не ме спасуваше.
    Ни кафетин, ни кетонал, ни аналгин со диазепам, инекции, ништо. И покрај апчињата умирав од болки.
    Али си имав по 3-4 дена добиено и тоа слабо. За време на цело добиено немав потрошено повеќе од 6 влошки.
    Со Јаз ми се намалија ептен болките и со еден бруфен ништо не осеќам.
    Плус и ко превентива од бременост пошо паничарка хаххаха
    Ама се испанчив ви пишав, прочитав дека за време на антибиотик требало и дополнителна заштита и секој различно вика.
    Некој вели неделата дур се пие антибиотикот, друг вика две недели.
    Мислев да не има некоја искуство со антибиотици и такви работи

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не би требало до толку да намали дејство особено ако си ги пиеш точно на 24 саати, плус викаш сте се пазеле. Ако си пропуштила апче или си го испила покасно, можно е. Како и да е, направи си тест ако ти касни за да бидеш мирна ама не верувам дека се десило такво нешто.

15. RealUnicorn

RealUnicorn Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Zdravo devojki,
    Poslednata menstruacija ja dobiv na 26.01, vodam evidencija za menstruacijata i plodni denovi na aplikacija i mi pokaza deka ovulavijata mi bese na 9-10 ovoj mesec. Jas imav nezastiten odnos so deckoto na 12ti fevruari. Menstruacijata trebase da mi dojde na 24 ovoj mesec ( sekogas sum imala redovna menstruacija, na 28-29 dena) no so eden den zadocnuvanje na 25ti prokrvarev malce (ne mnogu obilno no sepak imase prilicno krv). Vo tekot na denot uste malce prokrvarev, naredniot den(denes) krvaram no mnogu slabo, vecerva na toaletnata imav malce rozova krv, a na vloskata imav malce prokrvareno. Da naglasam, menstracijata mi trae obicno 3 dena, no sepak denes bese vtor den i me ispanici. Dali moze da e implantacisko krvarenje ili pak e menstruacija, i ako e menstruacija sto moze da bide pricina za tolku kratko traenje?

16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Ако не свршил во тебе, немаш причина за паника.
    Имплантациското крварење како шо сум читала, е ептен оскудно крварење, пример неколку капки и тоа само на бришење.
    Чим ти дошла коа требало, нема потреба да паничиш.
    Иначе, прошлиот месец и мене ми беше помалку обилна од обично, ама земајќи предвид колку ми беше цел период стресен, си велам до то ќе да е.

На Linaathequeen му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Оти честитате?
    Знаете дека сакала да забремени, или по дифолт си честитате оти 'убо е да се раѓат деца'?

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.608
    Допаѓања:
    114.710
    Нејзината одлука дали ќе роди или ќе абортира, не го менува фактот дека состојбата во која се наоѓа е за честитање.

На LucyLu, Martka и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ако не планира да го задржи плодот, нема ништо за честитање.
    Не се истрчувајте друг пат... освен ако не знаете за конкретниот случај.

На oblace1, Mantub, LadyLollypop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ☆°Night°☆

☆°Night°☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    313
    Со среќа оди и во 2те насоки.