Zdravo,nova sum na forumov i sakav da ve prasham za mislenje..Imavme odnosi so deckoto no bez kondom.Ne svrshi u mene mnogu(no mislam deka i taa tecnost shto se laci pred da svrshi e plodna)Mi kasni vekje 22,23 dena i napraviv test pred 16,17dena mi pokazha negativno.No imav i iscedok kako menstruacija ama samo eden den posle toa nemav nishto.Mi se gadi,mi se spie,se cuvstvuvam omalaksano i me bolat gradite ponekogash.Me boleshe i stomakot kako pred menstruacija,mislev deka kje mi dojde no ne..Dali ima prostor za panika??Kje mozhe da mi odgovori nekoj
Ако мислиш на предсемената течност (претпоставувам пошо било на почетокот) шансите да останеш бремена се многу мали но сепак постојат. Сепак јас мислам дека не си бремена бидејќи тестот си го направила 5-6 дена после доцнењето на менструацијата (ако добро сфатив). Може да ти доцни и од многу други х фактори. За да не го мислиш најдобро отиди на гинеколог да си се осигураш, бидејќи во односи без кондом (најчесто) се добиваат непосакувани инфекции.
Ne,ne e predsemenata tecnost tuku od spermata mnogu malce samo na pocetokot..no imam citano i deka mozhe da pokazhe prviot test negativen a potoa vtoriot pozitiven toa me zamisluva
Не сум те разбрала. Тогаш како што ти кажа членката направи нов, се надевам дека ќе добиеш резултати какви што посакуваш.
Многу или малку, сперма си е сперма и ако си била во плодни денови може да те оплоди и една капка. Не си барај симптоми, купи си тест и направи го утре сабајле.
На каснење од 22 23 дена ќе ти покаже било кога и навечер и насабајле.Направи одма ако покаже 2 трудна си ако не закажи на гинеколог испитај што е.И каква е таа малку сперма,од кај знаете вие колку е малку а колку многу.Чим свршува во тебе се знае дека може да останеш бремена.
I da sakav da ve prasham kako se meri temperaturata Bi sakala da znam kako se meri temperaturata?Obicno ili?
Со мерење на температура нема да добиеш одговор на прашањето дали си бремена. Оди купи тест уште веднаш и ќе знаеш со сигурност.
Какво мерење на температура. Тест му е мајката. И нема разлика малку или многу. Штом влегло внатре, шансите за бременост постојат.
Со дечкото имаме секогаш незаштитен однос. Имавме одма втор однос откако сврши првиот пат, бев и во плодни денови. Има можност за бременост? Многу е рано сепак да знам пошто беше пред една недела.
Не сте интересни веќе со отварање нови профили и прашување работи коишто треба да ги знае секој пред да започне со односи. П.С. Ако не се измил, нормално дека може да се остане трудна. Интересно ви е со експериментирање а после тоа кукате а?
А јас кога го пишав истото лом ме направија одредени членки. Си тераат младиве мајтап и после кукаат дали ќе останат бремени.