Zhenski davajte mislenje...na 25.02.2020 mi zavrshi menstruacijata.Na 29.02.2020 imavme odnosi i on svrshi vo mene....vchera bev na ginekolog kontrola imav i sve beshe okay ama nishto na eho ne se vide. Deneska koga bev vo WC imav rozevkasto na toaletnata koga se izbrisav..dali ima shansi da e toa rana bremenost ili ne chim na eho nishto ne se vide
Според деновите би требало сега да си во овулација така да тој исцедок може да е од овулација. Ако мислеше на имплантациско крварење, тоа се случува 10-14 дена по односот, а тој ден некогаш и се поклопува со менструацијата.
Kolku bi trebala da chekam pa da napravam test?! Koga bi pokazhal testot najtochno osven shto treba da e so prvata mokracha nasabajle? ❤
многу чудно ова, би рекла невозможно. Сигурно има некоја грешка во резултатот од крв. Тестот за бременост во урината детектира hcg над 20, ајде да речеме и да е некој поквалитетен па може ќе детектира и околку 15..... А преку тест за крв бета покажува точно колку има, и да нема бременост ќе ти покаже под 5. Ако си била бремена и тестот домашен ти детектирал hcg значи веќе си имала да речеме сигурно околку 20, не е можно тестот од крв да не покаже. Колку ти беше hcg на тој резултат? Под 5 ако е нема бременост, од 5-20 резултат е под знак прашалник, над 20-25 е сигурна бременост. стварно не ми е јасно како тест од крв би можело да биде лажно негативен кога тој ја покажува точната вредност во моментот. Ако има некој медицински поупатен да објасни
100% беше грешка. Резултатот е <2, што нема теоретски шанси. И тогаш пишував тука, најчесто мислење беше биохемиска, ама и тоа не ми се веруваше пошто со еден саат разлика беа тестовите. Битно на крај сепак испадна позитивен, јез да ми идеше да отидам и да им го акнам од глава позитивниот тест
Чекај барем да ти касни 1 ден.. Прва мокрача, следи упатства. Инаку има тестови за кои не мора да е првата мокрача, зависи каков ќе купиш
Da e zivo i zdravo bebuvche. Nekako me zamisli posle ova. Daj boze da ima nesto i kaj mene, oti torturava mi trae so godini.
Не би сакала со мислењево да дадам лажна надеж или пак да испаничам некого. Но сепак добро е да се знае дека се е можно, се случуваат грешки и превиди. Ти ја посакувам целата среќа на светов и дај Боже што побрзо да те израдуваат две црти.
Zdravo, zenski.. najprvo, Cestit 8 Mart na site Pak, moeto prasanje e: trebase da dobijam na 4, petok posle 2 dena kasnenje napraviv test koj izleze pozitiven, no denea pak so utrinska urina napravin digitalen test koj mi izleze negativen. Ne znam sto da mislam? Menstruacija nemam, simptomi samo umorna sum i cesto mokram vo tekot na nokjta? Sto mislite, ve molam?
Провери кое ниво на Хцг го детектира дигиталниот можеби не го фатил зошто е рана бременост секако првиот тест ти е со бледа линија што е индикатор за рана бременост..
Девојки мене ми доцни еден ден. Веќе 3 дена имам како слаби грчеви во матка, на неколку секунди, брзо поминуваат. Не се ни чести, еве денес ги немам. Градиве мислам волку долго (2 недели) и многу никогаш не ме болеле. Мерев сабајлево базална (не дека ја пратам, чисто од радозналост) беше 36.7°С Да правам ли тест или да почекам уште некој ден?
Базална температура мораш да ја мериш одреден период секој ден за да направиш разлика ако си бремена. Ако веќе ти касни направи тест.
Позитивен дома, негативен преку крв освен хемиска бременост (ама и таква би требало да се детектира бидејќи тестот преку крв бил после 1 час од домашниот) или тестот преку крв не е добро изведен, друго не знам што би можело да биде
Знам, не ја сметам за релрвантен показател, но минатиот месец дента пред да добијам беше 36.2 Ќе почекам уште утре ако закасни, правам тест
Здраво девојки, би сакала совет и мислење од вас. Имам 29 и до пред некој месец имав навистина редовна менструација. На 24 јануари имав добиено и ми заврши како вообичаено за 5 дена. На 7 февруари без никакви болки и знаци имав пак добиено. Овој пат вториот ден ми идеше многу, но ми траеше 3 дена. Бев на гинеколог, на ехо немаше ништо, но ми препорача да направам тест на бременост на крвта, кој јас не го направив. Сега ми доцни 8 дена. Сакам да прашам можно ли е да сум бремена или само циклусот повеќе не е редовен.