Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. bella108

bella108 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    76
    Здраво женски би сакала ваше мислење
    Последната менструација ми дојде на време но беше многу чудно ептен малку крварење а ми траеше како и секогаш 7 дена т.е ми престана на 3 март. Цело време потоа имав чуство дека градите ми се отечени и ме болат друго се најнормално освен што апетитот исто така ми остана голем е сега од сабајле имам болки во половината и стомакот и пред малку видов дека имам крв но не многу.... Дали е можно да станува збор за бременост бидејки не е можно за 10 дена пак да добијам

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Да прашам нешто. Заден пат добив на почеток на месецов,и чудно ми беше дека светла и кратка ми беше.Имав незаштитен со ејакулација веднаш после завршување на циклус. Приметив дека градиве не ми спласнаа,си ги осеќам болни. Плус тоа често мокрам особено навечер. Вчера најплоден ден ми беше имав исто незаштитен со ејакулација,можна ли е бременост од претходно да има настанато а да не знам и кога можам да направам тест?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.212
    Допаѓања:
    148.521
    Можно е, ама за тест ти е многу рано. Чекај да доцни бар еден ден за да може тест да ти покаже. Рееееетко покажува порано. Најсигурно така ти е. :)
    П.с. за симптоми рано ти е, буквално исти се и за добивање и за бременост.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Епа добро. Мене ме буни само дека не ми спласнаа градите по завршување на циклус,подуени така и болни и ми се гледаат вените по малку, и мокрењето. Ништо друга. Си ја следам мокрачата уредна е.
    Календарски треба на крај на месец да добијам,па ќе видиме.
    Здравје :inlove:

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.212
    Допаѓања:
    148.521
    Ако ти значи нешто и ја се дупнав од мочање (ама опасно) првите три месеци. :D
    Ајде , дај боже да си :inlove:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Pa napravi si test za svaki slucaj ama ja mislam ne stanuva zbor za bremonost cim ti doslo .mozda najdobro e i na ginekolog da si otides da ti kazat za so stanuva zbor

7. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.283
    Zdravo mamicki, denes mi e 42 den od menstrualen ciklus, obicno do 38mi den dobivam, ama sega eve nemam nikakvi simptomi za nisto.... inaku od 9ti mart do 14ti piev antibiotik bidejki bev nastinata i od togas na vaginata mi se pojavi nesto belo( kako urda ) so mi predizvikuva povremeni cesanja... inaku na 11ti mart napraviv test i bese negativen no ete bez nikakov simptom uste nemam dobieno, p.s so m-mi se se odbiduvame za bebe vekje podolgo vreme( 2god) ve molam za mislenje i izvinete za dolgiot post

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Види пред некој ден сме збореле за базална температура, денес читам бебче. Колку убавооо :hug: со лесно и честитки:l:

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Имаш кандида од антибиотикот. Следен пат кога ќе пиеш антибиотик обавезно од аптека земи си и пробиотик. А сега оди во аптека нека ти дадат некои вагиналети за кандида и исто можеш и сега да земеш пробиотик, јас пијам Лактогин и задоволна сум. За каснењето најпаметно ти е да си закажеш на гинеколог.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.283
    Piev i uste pijam probiotik

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Земи и некои вагиналети побрзо ќе ти помине. Додека ти трае ова можеш пробиотик и 2 пати на ден, ако случајно пиеш по еднаш. Можеш и да се миеш со чај од камилица или кантарион или улошка да ја потопиш во чај и да ја носиш. Не ми текнува друго.

12. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.283
    Ti blagodaram na odgovorite se mijam so soda bikarbona i kamilica za spenje stavam uloska so kantaruonovo maslo, malku podobro e ali sto ne dobivam( i daj boze da ne dobiam) toa me maci....

13. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    368
    Здраво женски, нова сум на форумов и сакам да ве прашам нешто бидејќи немам кој друг. Имам 17 год и пред два месеци го имав првиот сексуален однос и од тогаш менструацијата ми доаѓа на точно 28 дена(секако ми беше редовна од 28-30 дена). Но сега треба да добијам за 6 дена, а немам никакви симотоми, а градите секогаш почнуваат да ме болат една недела пред да добијам. До сега сме имале само заштитен секс и секогаш пред да сврши излага од мене. Знам дека не е возможно да сум бремена, но сепак ме фаќа премногу страв и параноја. Имате некое мислење? (Ве молам без критики бидејќи и вие некогаш сте биле на мои години.)

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.332
    Допаѓања:
    37.079
    Не се плаши. И јас понекогаш немам симптоми. И да ти касни не е страшно.

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Не си бремена. Некогаш градите многу ме болат пред добивање, некогаш ич. Некогаш ми е редовна, некогаш ми касни по 1 месец. Многу фактори влијаат на менструацијата. Релаксирај се :hug:

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Blondie.18

Blondie.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    87
    Здраво женски. Имав два пати незаштитен секс, секако НЕ сврши во мене, но едниот беше баш во денот на овулација кога се најголемите шанси за бременост. Ми доцни само 1 ден, има простор за паника? И кога покажуваат точно тестовите ?

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.332
    Допаѓања:
    37.079
    Ако не свршил во тебе не си бремена. Тестовите се најточни ден после доцнење. Ама кај тебе нема потреба од тест.

На Blondie.18 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.349
    Допаѓања:
    6.809
    Не заборавајте дека иако се мали, сепак постојат шанси за бременост од предсемена. Според тоа, не можеме да тврдиме нешто кога не знаеме.
    Да, има парови кои со години практикуваат незаштитени односи, па не се случило ништо, ама ги има и овие другите кои сега имаат бебе во прегратки.
    Така да, практикувајте да се заштитите, па макар било само за мирна глава.

@Blondie.18 Иако нели многу мали се шансите да има нешто, јас на твое место би направила тест, чисто за да избегнам стресови.

На Martka, Bella_Stella и marija305 им се допаѓа ова.
  19. Lola122

Lola122 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    68
    Дечки на 16.02имавме ризичен однос со дрчкоми он ми кажа дека не двршил во мене ама ете не му верував баш и пиев контрацептивна таблета елле оне на 18.02 прокрварев и тоа траеше само два дена.На 25.02 требаше да добијам но не добив и на 4от ден одкако ми каснеше направив тест преку урина (беше негативен) исто на 7от ден од каснењето направив друг тест (беше негативен).Бидејќи и покрaj два тестови негативни сеуште не ми доаѓаше менструација,закажав преглед во систина и таму ми направија вагинално ехо,Докторката ми кажа дека 99% не се работи за бременост единствено што виде на ехо беше дека од десниот јајник има прснато нешто али не беше сигурна дали тоа е некоја циста од прошлата менструација или па јајце клетка.Па за сигурност ме прати да направам тест за бременост преку крв и направив тестот е негативен(фала богу) и денес не успеав да се видам со докторката за консултации и сакам да прашаам дали и покрај се оваа веке можам да дишам слободно дека не сум бремена :sweat:.До пред една недела имав гадење дега веке тоа не го осеќам само имам отечени и малце болни брадавици.Менструален циклус се уште немам евего веке и нареден 25ти.Дали и покрај толку испитувања и негативни тестови има простор да сум бремена стварно ме загрижува тоа што се уште ја нема менструацијата.Моментално не сум во можност да се видам со докторката поради состојбата со корона вирусот.Се надевам ќе има некој поискусен па ќе ми одговори,Благодарам :*

20. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    579
    Нема никаква шанса за бременост... кулирај...циклусот ти е пораметен како резултат на апчето ден потоа... за да избегнаш вакви стресови во иднина користејте заштита.позз