Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.341
    Допаѓања:
    18.512
    Постои ако имаш доцна овулација

На LanaSGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Женски би сакала да споделите дали некоја од вас испробала начин на тестирање бременост со сода бикарбона? Денес ми е 12ти ден од ,,ризичниот" однос,а тестовите обично покажуваат точен резултат после 14 дена или ден после задоцнување на менструацијата.Си помислив да не брзам со таков тест,а сепак сум возбудрна па пробав со тоа што сум слушнала од стари жени дека содата кога ќе се стави во сад со урина ако почне да врие или пени присутна е бременост. Еве како изгледаше чашката дури имаше и повеќе пена.Тест ќе направам за неколку дена,но дали некоја од вас се соочила со вакво нешто ве молам за искуства.И да не заборавам последниве недела дена јадам како никогаш да не сум видела храна,многу сум гладна и имам грчеви во стомакот проследени со многу воздух во стомакот и подуеност.Фала ви однапред и извинете на долгиот пост ❤

Прикачени фајлови:

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не сакам да звучам грубо ама не се потпирај на ова, живи глупости се. Кога бев студентка толку се плашев од бременост што малце ако ми закасни трчав по тест и еднаш го пробав ова пенеше што да ти кажам. Нема врска. И со другарки што сум зборела исто. Подобро купи си тест ако немаш трпение, може ќе ти покаже.

Или можеш да си купиш 2 теста, еден поевтин и еден поскап. Направи го едниот уште одма ако не ти се чека, а другиот на 1 ден каснење.
    Да си видиш тоа што посакуваш.

На Bella_Stella, Sejfullai, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    A дали би ми покажал тестот на НЕ прва урина денеска?

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.341
    Допаѓања:
    18.512
    Дали ти доцни?

6. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Ne,treba na 15ti da dobijam,ama nemam trpenie da chekam

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.341
    Допаѓања:
    18.512
    Нема да ти покаже тест,рано е

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Mene ovulacija mi bese na 4ti april,a odnosot bese na 27mi mart...toa mi mati mozok nekako

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Нема да покаже. Дека рече 12ти ден од однос претпоставив дека за некој ден треба да добиеш. Мада може да покаже 14 дена од однос. Само не се разочарувај ако испадне предвреме негативен.

10. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    A toa shto ovulacijata mi beshe na 04ti april?..shto mislish za toa?

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    А имаше однос за време на плодни денови или на денот на овулација или само 27ми март?

12. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Na 27mi beshe ploden den-na 1vi beshe ovulacija(greshka vo chekori,ne e ovulacija na 4ti tuku na 1vi april)

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Секако дека е можно да си бремена, само помали се шансите зашто тој однос на 27ми март е далеку од овулација.

Едит: Сега гледам дека си едитирала. Почекај си го барем денот за добивање за да правиш тест, ако ептен не се издржува направи и порано 2-3 дена.

14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Овулација ако ти била на 4ти мислиш спермата да преживеала 8 дена? Не ми се верува. Ако ти била овулација на 4ти, кон 15ти, 16ти ќе ти покаже на тест ако си трудна, денес нема шанси. Особено не со НЕ прва урина.

15. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Maci se popraviv ovulacija beshe na 1vi april...greshka vidov na kalendarcheto sorry ❤

16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Како што ти викаат и другите само тест од аптека мене ми покажа позитивно на дента кога требаше да добијам. Ден пред датата ми покажа негативно..така што најдобрп да чекаш 1 ден доцнење. Дури после 1 месец бременост почна да ми се јаде и да имам апетит иако е индивидуално сепак би ти препорачала да не се заморуваш барајќи симптоми бидејќи јас се што читав на нет како затемнети ареоли околу брадавици лошење гадење се ми се појави после 1 месец затоа ти предлагам да се стрпиш јас ептен се замарав секој месец а не требало (fingers)(fingers)(fingers)ти посакувам среќа

На Niiki и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    10.800
    Здраво феминки (highfive) Јас сум нова на форумов,па би сакала да слушнам ваши мислења и искуства :$ Со мм се обидуваме подолго време за бебе,но без успешно е ;(;( Добивам редовно менструација 26-28 дена..последна ми беше на 22 март а овулација на 3 Април..имавме односи на 1 март,3ти и 4ти..дента на овулацијата имав огромни болки кај јајниците..од тој ден па навака осеќам огромна болка во градите,грчеви,промена на расположение,повеќе нервоза чувствувам,навечер не можам да спијам,по често имам киселини,одеднаш чувствувам глад но кога ќе почнам да јадам како тешко да ми паѓа од јадењето,чувствувам и подуеност кај стомакот дури и надворешно како подуен да ми е..според календарот треба да добијам за 9 дена..дали е рано да ги чувствувам овие симптоми доколку сум бремена?И кога е нај соодветно за тест,дали ако ми задоцни? :hug: до сите
    Пишав и во друга тема ама не добив мислења..

18. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    580
    Мила за симптоми кај секој е различно. Некои од симптомите што си ги навела се јавууваат во рана бременост а за некој е прерано. Како и да е не се преоптеретувај со симптоми, почекај 1 ден да ти касни и направи тест. Порано може да ти покаже само лажно негативен тест и дополнително да се стресираш

На Jana06 и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  19. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Симптомите се од покачениот прогестерон после овулација, ако настанало оплодување тек треба да дојде до имплантација. Те разбираме дека си нестрплива, оти сите го правиме истото и бараме симптоми предвреме, ама само тест ќе ти каже дали си бремена или не. Почекај до другиот вторник, среда и тогаш направи (fingers).

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    10.800
    Во право си мила, само мислам на тоа и се оптоварувам со истото, ми останува да почекам, ќе те послушам :inlove:

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.