1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    ve molam pisete kako se upotrebuvaat apcinjata za posle seksualni odnosi i kazete kako se vikaat (nekoi sto se poefektivni) i kolku cinat ? itno e :(( pozz**

2. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    ako ima ne redovna menstruacija, pa moze i 16 dena da i docni... i jas imav takov period, od dieti, stres nervozi... mene mi se sluci duri 35 dena da mi docni... i na kraj otidov na lekar... mora da proveri hormoni... pa terapija kratka i da i se sredi... (normalno ako ne e bremena)
    znaci sepak se slucuva... pozz

3. Morkov4e

Morkov4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    Pozdrav do site...
    Mi kasni tri dena,a denot koga trebase da dobijam Bazalnata temperatura mi bese najvisoka dosea 37,3 C,posle toj den mi se vrati povtorno pomegju 37,1 C i 37,2 C...denes napraviv test i imam edna crtica i edna bledo rozeva koja edvaj moze da se vidi...Dali koga e negativen testot stvarno ne moze uopshte da se vidi druga crtica,duri ni bledo??!!!
    Dali moze da e toa pokazatel na bremenost???

podrav4e i molam za sovet i odgovor:)

4. Sara89

Sara89 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Мислам дека со еден тест не можеш дефинитивно да констатираш дали си бремена или не,сепак и три дена не е голем период,овој месец и мене ми каснеше 6дена,ама тоа затоа што заборавив дека месецов имасе 28дена,пресметај убаво и за 3-4 дена направи уште еден тест,види тој што ке покаже..затоа што не би требало да се гледа др црта..студентка сум на медеицина и летово имав шанса да се соочам со многу случаеви кај кои тестовите биле позитивни,а потоа со други испитувања или повторно правење на тест не се покажа тоа,незнам стварно зошто е тоа така :? :? :? :? :? :?

5. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    ајде почекај уште некој ден па направи тест. иако тестот може да биде лажно негативен, а лажно позитивен потешко. Сепак отиди си на доктор нека те прегледа најубаво така...и дури и да не си трудна ке ти каже зошто така ти се случило со тестот. И пред се размисли убаво, дали дечко ти напраил нешто во тебе, кој ден било. Се надевам си знаеш кој денови отприлика ти се плодни.

6. strawberry18

strawberry18 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    Morkov4e, stom imalo bledo rozova crta na testot, i taa e pokazatel na bremenost, samo sto nivoto na HCG vo krvta ne ti e dovolno visoko za da se pojavi vidliva crta. A sto se odnesuva do toa sto ne mozete da dobiete dete, ne znaci deka e do tebe problemot. Studiram medicina i znam deka vo slucai na naplodnost, treba prvo da se napravi spermogram na mazot, toj prvo da se ispita zasto e mnogu poednostavno a i poverojatno e vo nego da lezi pricinata...Moj sovet..pocekaj kako ke bide..ke vidis..ako pak ne si bremena, obratete se na lekar-urolog, mazot ti neka se proveri. Iako mislam deka stom imalo bledo rozova crta, tuka e +. Zasto lazno negativen moze da bide testot, a lazno pozitiven ne.
    Srekno ;)

7. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Една потемна и една бледо розева црта значи дека тестот е негативен. Таа бледата црта ја има и претходно само е незабележителна (бледо розевата боја ја добива од урината, а таа претставува како граница на оние две црти). Значи, ако на тестот се појават две потемни црти и таа бледата, тестот е позитивен, а ако се појави една потемна, една бледа, тестот е негативен. Сум правела тест 3 пати и знам.
    Меѓутоа, најдобро ти е да си појдиш на гинеколог. Таму нема да погрешат.

8. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    апел за сите држете ми среца тамо во средата утре ке идам да купам тест ми касни два месеци секој ден само на тоа мислам незнам што ке правам ако ми покаже тестот дека е позитивен имам деЧко одиме две године и неколку месеци али не сакам на 22 години да се расправам со дете, поцнав и да сонувам ми сечини од Што сум преокупирана со таа мисла, само мислам на тоа како ке биде да го оставам факултете како ке им кажам на моите, ова до сега ми се нема случено ми има каснето по месец дена али како до сега нема незнам што ке правам дајте некоја утеха ве молам

9. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Срцка, нормално е да те фати паника. Полека, направи тест, па после размислувај што и како.Ако си се сакаш со дечкото, ако ви е супер(а и не сте малце заедно, се ке биде ок. Јас имав ваков проблем исто, имам и пишано...окупирана, скарана со дечкото, преживував хорори, и кажав на мама, и само ми рече ок, не се секирај јас сум тука.
    Знам дека сме млади, дека може да не пати паника, јас сакам деца многу, но сепак некогаш си велам мала сум, не сакам да се врзам...но знам дека ако имам дете ке го сакам највеке на свет. не ми е битно ништо, кога ке добиеш дете се се менува, живееш само за него, па ке ти биде поттик за факултетот кој никако не смееш да го откажеш, ке си се запишеш вонредно и полека ке го завршиш.
    Ајде прај тест па те чекам да кажеш резултатот. :D

10. happy

happy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Луѓе вчера имавме односи со дечко ми за првпат без кондом, тој не сврши во мене (не е сигурен дали свршил во мене) ама сепак се плашиме и двајцата да не допрело нешто, тој не сврши ниту во мене, ниту пак надвор мастурбираше, само кога бил во ве-це забележал малку од спермата на пенисот. Јас денес се напив таблета - ден потоа и по 1час кога отидов во ве-це ми потече малку крв, ме интересира дали е можно да сум бремена?? и покрај тоа што се напив од таблетата и ми беше 5ти ден како ми заврши менструацијата (а ми доаѓа најчесто на 25 дена) :? на упатството на таблетата пишуваше дека не е за спортисти, а јас сум, па еве и тоа ме малку загрижува ....благодарам на секој ваш коментар околу ова...

11. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Happy stom si se napila tableta za den potoa znaci ne se sekiraj nema sansi da ostanes bremena, a za toa za sportisti pak ne se sekiraj moze samo da ti se losi i da te boli glava i nisto poveke, se ke bide vo red. pozz

12. happy

happy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    fala na podrshka veri ;) sega za sega mi e ok, ne mi e loso, si trenirav uste istiot den, a denes pak imavme seks, sekako so kondom :D

13. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Ве молам за помош!!!

Имам еден проблем и би сакала да ми помогнете... Пред 2 дена за прв пат со дечкото имавме однос најнапред со кондом, а потоа и без... се беше во ред и пред да сврши 4-5 секунди го извади меѓутоа стравуваме да не случајно останам бремена... Значи немаше никаков допир внатрешноста со спермата... Ве молам за помош да ми пишете што да правам...

14. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Сакам да ти кажам дека не си трудна и да не се секираш! Мене сто пати така ми се случило, па немало ништо. Не се останува така лесно трудна. Трба да сврши во тебе, треба да ти се плодни денови, така да не се замарај ама ич. Уживај во сексот и нормално внимавајте. А, ако толку ти е страв, нареден пат, кондом!

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.470
    Допаѓања:
    201.259
    Да не се грижиш, штом не свршил во тебе, немаш гајле! Убаво ти кажа Бокичка, не се забременува така лесно ;)

16. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Не. не воопшто никаков контакт немаше, јас и не ни помислев дека би требало да има, само тој малку ме испаничи па реков што е сигурно да си прашам на време. Ви благодарам многу. Инаку последниот циклус ми беше на 25 март, нареден треба да ми дојде околу 22-ри овој месец, сепак се плодни денови, тоа беше плус простор за паника хехе сепак ви благодарам премногу! :D

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.470
    Допаѓања:
    201.259
    Искрено, на твои години сите денови се плодни, барем така вели мојот гинеколог... затоа, за да си бидеш сигурна, користете кондом ;)

18. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    1.226
    јас многу пати сум слушала дека една девојка никогаш не може 100 проценти да биде сигурна кои и се плодни денови зс секоја девојка била различна.колку е точно?

19. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Да, се разбира :D Фала ти премногу! :D

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас колку што знам и имам читано, обично тие плодни денови се гледаат доколку сакаш да останеш бремена, односно тогаш се најголеми шансите за бременост... но ете Annath кажува дека на помлади години сите денови се плодни што значи дека зависи, неможе да се каже дека е за сите исто...