Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. milena-90

milena-90 Истакнат член

здраво....пред околу 2 недели имав незаштитен секс со дечкото .....имам редовна менс..помегу 28-31 ден...што значи требаше да ми дојди на 7 или 10 но ме плаши тоа што немам никакви симптоми на ПМС освен зголемен апетит ама не како и претходните месеци пред да ми дојди, постојаноо мислам на тоа да не сум бремена (ме плаши пред семената течност и тоа што тој свршува мн. брзо) ве молам за ваше мисленје и совет дали е рано за тест за бременост и дали постојат некакви апчинја во случај НЕДАЈ БОЖЕ да сум бремена ..... :worried:

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Сега е касно за апчиња, тие се пијат најмногу 72 часа после односот, а кај тебе поминало долго време...
    Не верувам да си бремена, почекај си уште 2-3 дена и направи тест за најсигурно, нормално ако не добиеш.

3. milena-90

milena-90 Истакнат член

а освен тиа апчиња постојат ли други нешто наместо абортус......многу сум испашена :worried:

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Прво направи тест, после ќе мислиш за абортус... Нервозата и стравот не ти одат во прилог.

5. milena-90

milena-90 Истакнат член

Да :worried: ама неможам ни да заспијам нормално....мислам во случај да излезе нешто такво НЕДАЈ БОЖЕ дали воопшто постојат такви апчиња или нешто слично...и да надополнам имам згуснато бело пранје и ме чеша мн..(али почесто) и тоа ми се дешава во последниве денови

6. lloovvee

lloovvee Истакнат член

масло од кантарион стави на улошка не многу ама доволно за да може да ти повлече за да добиеш побрзо бај д веј пиј си редовно чај од брусница или увин чај... за белото прање можно е да ти биде ако си пиела антибиотици нешто такво иначе само опуштено не паничи ке добиеш ;)

7. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

девојки ве молам помогнетеми немам никакви симптоми на бременост ама пак немам ни симптоми на мензис а веке 2 дена ми касни

8. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Извини вака, ама како ние би ти помогнале?

Ако има некоја видовита феминка , ке ја молам да го превземе случајот.

AmandaS, lloovvee and DAngel like this.
  9. milena-90

milena-90 Истакнат член

значи да си земам тест за бремност....многу сум исплашена инаку бев болна имав нешто како Гнојна ангина овој месец примав спреј за грло и антибиотици инаку нервозна сум (постојано мислам).....фала

10. AmandaS

AmandaS Истакнат член

ту бре секоја втора исплашена. епа како викаат после еба*e нема кајање :D
    мислете си на време друг пат ;)

11. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

i jas so maz mi imav nezastiten odnos pred 8 meseci,ne svrsi vo mene ,a ostanav bremena od predsemena tecnost :) se slucuva,taka da napravi test ili otidi na ginekolog i ako ne go sakas bebeto edinstvena opcija ti e abortus,inace nema apcinja sto mozat da ja sprecat bremenosta vo toj stadium. se najdobro!
    p.s. za cesanjeto ostaj i kantarion i kamilica i slicno,ako imas infekcija samo vaginaleti i krema mozat da ti pomognat,dzabe ti e drugo,bilkite ne gi lecat bakteriite

12. UnknownGirl

UnknownGirl Истакнат член

ПОМОШ! За прв пат денеска со дечко ми имавме однос и тоа без заштита, сега видов дека ми се плодни овие денови, ама тој не сврши во мене затоа сакам да прашам дали е можно да останам бремена?(досега никогаш сум немала односи ова беше прв пат) и дали би помогнале оние апчиња Day After мислам дека се викаат. Пишете побрзо ве молам

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Тие апчиња се пијат само доколку сврши во тебе, не верувам дека од предсемената течност ќе останеш бремена и тоа баш првиот пат :?: тогаш би била голем баксуз :D јас не би ги пиела , но ако мислиш дека има потреба, и ако посмирена ќе се чуствуваш така напиј се Норлево се викаат, едно апче е само :)

14. UnknownGirl

мислиш дека нема потреба? :| се плашам плус сум немала досега плус без заштита и најплодни ми се баш овие денови, колку се тие апчиња дали знаеш?

15. anastasijaki

Па мислам дека над 500 денари, околу 560 така нешто, имаат пишано феминкиве низ темава побарај ќе видиш точно јас немам зимано такви :) мислам дека нема потреба, освен ако не сте имале повторен однос :?:
    И да, не си требала да дозволиш да имаш однос без заштита :!:

16. UnknownGirl

повторен??

17. anastasijaki

Едно по друго, на пример имаш сега после пола саат пак сфаќаш :) и ако дечко ти не уринира и не се измие, сперматозоидите од предходното свршување кои ќе се исфрлат со предсемената течност може да завршат кај што не треба :)

18. agirl17

agirl17 Истакнат член

Јас мислам подобро е да се напиеш, бидејќи ти се плодни денови, зошто да се секираш после ова, напиј се апче и мирна главата. Но треба да знаеш, овие апчиња не е препорачливо да се пијат почесто од 2 пати годишно.

19. UnknownGirl

ооф, првин ме болеше ко пробавме и му реков немој, после по 10 мин пак... :|
    и дали само тие се единствени апчиња Норлео или има и некои други? ако се 560 ден немам толку пари во мене :worried:

20. agirl17

agirl17 Истакнат член

мислам дека само норлево ги има кај нас...не знам колку се точно некаде низ форумот прочитав дека се 450-500 денари :|