Јас ги имав сите симптоми за добивање и баш мислев добив но цел ден само капки крв при бришење. Фала ти kimberly11
Па нели хемиска по некој на форумов само преку мокрача и крв покажува? Иста ситуација како тебе првиот пат ми рекоа хемиска дека е, јас прокрварев бев на ехо и не беше празна матката. Истите капки ги пиев и чекаа да се дочистам ама ништо, па почнаа со инекции да ме боцкаат ваљда појака доза и така ништо не исфрлив и сепак после 3 дена ме пратија на киретажа. Мој совет пошто идентична ситуација сум имала, не прави никакви тестови и напрај ехо после капкиве, ако не е исчистено направи киретажа. Киретажа не е воопшто опасна, сепак консултирај си се со својот Др.
Да да обавезно ке одам на ехо.Д-р капките ги даде како опција,рече да видеме дали може вака,па ако не во понеделник правец на киретажа(или недај боже викеднов рече ако нешто имаш покачена температура или многу обилно крварење) Незнам само кога би требало да почнам да крварам,денес ми се два пати испиени,прв ден ....
И мене исто ми рекоа тогаш да пробаме вака. Не знам да ти кажам кога треба да прокрвариш затоа што јас не прокрварев. Не се паничи не се страшни 2 3 дена. Ти си важна, дете ќе си дојде, сега твоето здравје е најботно. Со среќа и пиши ни како си поминала!
Ако не грешам имаше феминка и раскажа на една од темите дека и правеле чистење на матката со вакум без киретажа во систина,пред некој месец,само ми е криво не се сеќавам која членка беше и колку ја чинеше(имаше напишано).Јаво се и прашај,можеш и сега.Со лесно и следниот пат ти посакувам успех до крајП.С.Ако членката види нека сподели
Мартка ти благодарам за мислењето. Јас првата киретажа ја правев во Систина кај Д-р Мирослав Темелковски и супер поминав,но не беше со вакум,туку класична киретажа.Ако знае некој за со вакум нека пише за цена. Сега со моменталната ситуација матичната вели незнам каде би те упатила (демек за по безбедно од вирусот).Би сакала пак во Систина ама незнам што да правам.Матичната ми ја спомна и Санте Плус-за таму незнам цена,ако знае некој нека пише.
Тоа е индивидуално кој како ќе реагира. Јас последниов пат почнав да ги пијам во петок, во саботата поручек имав грчеви и до вечерта излезе сé што беше заостанато. После тоа имав лесно крварење уште 3-4 дена. Капките ги пиеш најмногу 7 дена, а ако сеуште потоа имаш крварење пак ќе се консултираш со лекарката. Во меѓувреме мислам дека е добро, пример во понеделник пак да направиш тест и да видиш дали е негативен. Ако е негативен значи матката е чиста.
Хаха абе ми се причинува втора црта ако не ја гледаш, еве ги симптомите за период .. Ај ќе видиме уште малку остана.
Jas ja gledam, osetlivo bleda linija e, ima znak da e pozitivno, no pak povtori go obavezno, moze i utre
Прв пат правам тест со овие стапчиња. Дали има шанси да не е квалитетен тестот и да покажува бледо од не квалитетност?