Луѓеее да ви кажаммм,ми се среди тоа со крварење,немаше потреба од киретажа.Во понеделникот бев ме буцнаа Ергометрин ,повеќе крварев и денес пак бев на контрола ,Д-р рече си се средило,направив и тест таму ,излезе негативен! Е сега ми рече и сопругот да испита кариотип,со оглед на тоа што всушност е 2 абортус.Прочитав нешто на нет,но не ми е јасно.Што ако нешто се покаже дека не е како што треба?! Колку што прочитав ,пишува нешто се праќа на ИнВитро..... Ако знае некој нешто повеќе,нека пише! Ви благодарам!
Супер, одлично! Јас имам два Др. и кога правев испитувања едниот одма рече кариотип и ред други, а дригиот рече кариотип ќе остаиме за скроз на крај да не влагаме во лош филм, тоа се сериозни аномалии ли заболувања како год и да рече. Јас го оставив за на крај, додека чекав рез од трансф. и излезе ок и кај мене и кај сопругот. Во меѓувреме испаднаа 2 мутации и со терапија истиот месец останав бремена иако непланирано.
Јас имам правено торч,тромбофилија,а проверував и хормони и само кај тромбофилијата излезе дека треба да примам клексан,другите резз се ОК.
еве update од денес сабајле , линијате е поизразена и појака , не правам повеке тестови денес веќе 4 дена доцни се договоривме со гинекологот се гледаме во вторник па да видиме за терапија ќе морам или клексани или аспирин , така рече таа . Ви стискам палци на сите што сакате да си видите две цртки
Aj da prasam I jas... Testot go pravev pred 2 casa, ne mi kasni, go napraviv 4-5 dena porano. Vie gledate vtora linija ili Samo jas ja gledam? Testot e self clear.
гледам бледа бледа линија и кај мене на fruhtest беше така бледа во четвртокот (имам постирано една страна поназад ) денес порозева е .... ако можеш почекај да ти касни , за некој ден па направи пак уште еден ама јас мислам дека има бременост
Здраво среќни велигденски празници .. незнам точно во која тема да пишам еве овде .. Со сопругот се обидуваме некое време.. мене месечниот циклус ми е на 25 дена и секогаш ми пробива претходно со неколку капки кафен исцедок .. да се надовразам дека ми пробива точно на датумот кога треба да добијам , но сега еве до денес 4 дена како требаше да добијам по дата , нема ништо сеуште овен мал кафен исцедок , не верувам дека има нешто но пак имам сомнеш ради тоа што до сега требаше да имам добиено , ве молам за мислење .. позз
Здраво и среќни празници... Направи си тест и пиши ни, постои голема веројатност за бременост... Крварењето може да е и имплантациско. Поздрав