мислам дека е до психата , не ми се верува да си добила а да си бремена ама да не грешам душа , направиди тест ти посакувам среќа ако чекаш детенце
Можеш. Додуша, можеш и ако сакаш сега да го направиш. Веќе доста време ти касни и ако си бремена со сигурност ќе покаже.
Ќе ве замолам за совет и помош. Имам 21 година и за прв пат пред месец дена имав односи со дечко ми (пред тоа не сум имала со никого) менстурацијата ми дојде после 10тина дена и беше на време ама имав огромни болки како никогаш до сега, не беа издржливи. Од тогаш па наваму константно ме болат јајниците, често ми се повраќа, ме тера на спиење. Дали имам шанси да сум бремена? Ќе спобудалам во сопствените мисли а немам ни една женска личност на која би можела да и се отворам и да ме посоветува. Дајте ми мислење и совет што треба направам.
Доколку сте користеле заштита или тој свршил надвор од тебе тогаш нема место за паника. За болката и останатите симптоми некогаш си ги иницираме сами бидејќи премногу мислиме на одредена работа. Штом веќе си почнала со односи а и според годините не си мала јас те советувам да си посетиш гениколог. А за ова доколку сте се чувале смири се нема зошто да се плашиш и паничиш. А и сама кажа дека после односот си добила навреме.
За жал не користевме заштита затоа и ми е мисла. На почетокот ми рече да се тргнам дека готов бил се тргнав а немаше ништо, после тоа на страна беше а ми рече дека сум имала некаде една капка дека ме забришал, го прашав за пред тоа рече се стрпил кога ми рече да се тргнам. Се ми е помешано на почетокот не сакав страв да покажам дека па се зафркаваше и он и јас дека е можно ама сега ќе спобудалам стварно не знам. Знам дека и од психата има нешто ама стравот е голем не сум спремна на таков чекор, а ве читав дека има некој и што добивале првите неколку месеци па дознале дека се бремени..
Нема такви што добивале неколку месеци, а биле бремени. Крварење во бременост е едно менструација е друго.
Јас си добив регуларно ми заврши,и по два дена кафеав исцедок. Уште имам еве и се чудам. Кога уринирам немам ништо,кога ќе се избришам имам кафеавко помешано со розева крв. Утре ќе си закажам на лекар.
Не сум сигурна за тој пат кога рече дека се стрпил, прво го гледав малце како да не беше сигурен и после тоа ми рече да ме мислам дека нема ништо такво
Штом си добила навреме не си бремена, тоа што имаш читано дека и бремени добиваат тоа се ретки случаеви и немој да се раководиш според тоа бидејќи сите сме различни. Немој да си создаваш дополнителен стрес и од денес натаму немој никогаш да имаш незаштитен однос. Посети доктор да ти ги објасни некои работи.
Ми се случило во неколку наврати ова. И сум била 2 пати поради истото на гинеколог. Истиот одговор двапати. Од стрес матката не се дочистува целосно, па пак знае да исфрли да се дочисти вака ко кај тебе. Оди на доктор, ама страшно не е во секој случај.
Imav 3 dena od 1 do 3 mart krvarenje sto ne e tipicno za mene mene mi trae nad 7 dena celo vreme gradite mi se zgolemeni zgolemen iscedok i privremeno vrtoglavica taka neznam vekje sto da mislam uste 7 dena treba pak da dobijam pa ke vidime