Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.094
    Ама дали сврши тој првиот пат? Ако не свршил нема врска тоа што сте имале после 10 минути..

2. UnknownGirl

UnknownGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    ооф, првин ме болеше ко пробавме и му реков немој, после по 10 мин пак... :|

3. UnknownGirl

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    не сврши...

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Треба да сте баксуз за да забремените од предсемената течност, процентурално се еднакви шансите со тоа да ви се скине кондом.
    Незаштитен однос но и прекинат однос е најпрактикуваниот во светот.. Пола свет, голем број на партнери кои се заедно долг период и кој не го менуваат партнерот не користат ни кондоми, ни спирали, ни апчиња, него имаат прекинат однос. Треба многу да се внимава само. Ризик секако има.
    Норлеото не е обично апче парацетамол па да го пиете кога ќе ви текне. Тоа се хормони и ги уништуваат сперматозоидите ако влегле, си има несакани последици како мачнини, повраќање, пореметување во менструацијата итн. Затоа бидете сигурни пред да го пиете апчето.
    А имајте незаштитен однос само ако имате долгогодишен партнер, ако сте сигурно дека сте чисти без сексуално преносливи болести и истото го знаете за партнерот и да се случи нешто несакано бидете спремни за тоа.
    А не имате незаштитен, во плодни денови, па уште и со нов партнер... па како размилувате бе луѓе? 5 минути слатко, цел живот татко и мајка. Додека траеше убаво ви беше а? Пред секс уклучете го мозокот бар на 1 минута и размилете за последиците.

5. UnknownGirl

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    до душа тој имал досега ехеее..ми рече дека никогаш не ставал кондом, па да се надеваме дека нема да се случи нешто несакано....

6. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.094
    ^

Како бе да се надевате? Не дозволувај да имате односи без кондом па после тоа да си лупате глава, покрај тоа велиш ти тој имале ехее па од кај знаеш со какви се не бил, и што се не носи во себе, недај боже не е само бременоста пocтојат уште стотици други работи, ППБ демнеат на секој чекор |(

7. UnknownGirl

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    тој рече дека немал никогаш секс со заштита, и дека е сигурен, а не ми е нов партнер, заедно сме еве некое време... :\

8. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.094

Плус ете и никогаш не користел заштита, шансите да се добие некоја ппб во такви случаеви се максимални :x

9. UnknownGirl

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6

:( несакав јас без заштита ама ми гарантираше дека е сигурен и дека нема зошто да се грижам... а ми има неколку пати спомнато остани бремена да те земам, да си бидиме секогаш заедно оти дома имав проблеми во врска со него, плус не сме од ист град се гледаме еднаш неделно...зато не ми е баш сигурно... :?:

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Епа баш убаво, таман сега ако останеш бремена ќе сте си заедно по цел ден.

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Епа ти сакаш ли да останеш бремена?? Мене на твое место нозе ќе ми се тресеа, ќе барав пари од било кој само да купам апче. Ако ти е сеедно дали ќе останеш бремена или не тогаш не пиј. Плус немој да се навредиш, ама не ми делуваш мн едуцирана на ова поле, може многу лесно да те зезне без да приметиш, ако целта му е да те забремени. Јас не би имала никогаш секс без кондом, освен нели ако намерно сакам да забременам. А со некој што пред тоа имал односи со други исто без кондом ни случајно! И викаш заедно сме еве НЕКОЕ време! Леле девојче, искрено бременост е најдобрата работа од многуте лоши кои може да те снајдат ако вака си продолжиш. Со среќа нека ти е.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. UnknownGirl

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    реков дека имал често односи не со различни партнерки, туку со една иста долго време...

13. milena-90

milena-90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    i jas so maz mi imav nezastiten odnos pred 8 meseci,ne svrsi vo mene ,a ostanav bremena od predsemena tecnost se slucuva,taka da napravi test ili otidi na ginekolog i ako ne go sakas bebeto edinstvena opcija ti e abortus,inace nema apcinja sto mozat da ja sprecat bremenosta vo toj stadium. se najdobro!
    p.s. za cesanjeto ostaj i kantarion i kamilica i slicno,ako imas infekcija samo vaginaleti i krema mozat da ti pomognat,dzabe ti e drugo,bilkite ne gi lecat bakteriite

beloto pranje mi e kako gust sekret (ne kako parcinja)... :\ a pocnaa i da me naboluvaat gradite i onaka blagi bolki vo stomakot custvuvam belki ke mi dojdii

14. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165

една една, ама таа една што знаеш какви ппб може да му пренесе :^)

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Не ти е сигурен, прв пат ти било и си дозволила да биде без кондом?
    Е па со право се тресеш. Апчето се пие 72 часа по ризичниот однос, како поминува времето се намалува делувањето на апчето. Ако решиш да го пиеш треба да побрзаш, а околу 530 ден. е.
    И памет во глава, едуцирај се малку. И за вакви односи довербата е најважна, треба целосно да му веруваш, а не вака отпосле да си ја чукаш главата. И немаш пари? И сигурно не можеш на него да му побараш, ќе ти рече, е па ако де ако бидне ќе си го чуваме... Ах бре деца, деца...

16. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    А од каде знаеш дали она имала со некои други во меѓувреме??? И од каде знаеш 100% дека е така, заедно сте некое време, супер ако успеал да те натера да имаш целосна доверба во него, иако јас не би најискрено.

17. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    а колку време сте заедно ако не е тајна ? :?:

18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.094
    Па и да била една, и да немала таа во меѓувреме со други, таа кој знае со какви била пред него, па и со еден да била , тој кој знае какви имал пред неа, тие кој знае какви имале пред тоа .. и се така.. тоа е како еден ланец, затоа и се толку распространети половите преносливи болести :worried:

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  19. UnknownGirl

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    5 месеци

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не свршил во тебе, така што би требало да нема ништо. Ако толку те јаде психата, направи си тест.
    И јас би те советувала да си користите заштита, не е бременоста единствената работа од која треба да се плашиш.