Не сакам да те разочарувам, ама ова се и изострен мирис се појавува некогаш во бременост, јас во првата немав, во вторава и те како осетив, ама не одма кога видов две црти, подоцна дојдоа тие симптоми... Болни гради и се друго буквално може да е и од пмс... Дај боже да си бремена од срце ти посакувам, ама додека не ти доцни знаци од бременост не барај. Тој е најрелевантен пред се.
@ДевојкатаБрокер Колку време помина од односот? Инаку симптомите ти се на ПМС, може да биде и бременост симптомите се многу слични. Јас сум бремена и немав никакви симптоми до пред 1 недела, градите ми се преосетливи. Ќе не известиш, ти посакувам среќа
Значи Ана кога ќе виде и видено е.. И кај мене виде бледа и еве ме сега бремена сум. Иначе и јас гледам бледа тенка линија како конец.
И заборавив да напоменам дека можеби на секои 40 мин одам во тоалет, мала нужда и мислам дека ќе пукнам ако не отидам
Можеби си бремена, дај боже. И мене левиот јајник ме боцкаше 5 дена пред добивање, дури ме заболе така на момент и ме разбуди во 3 наутро. Јас исто бев и надуена и имав многу гасови. Може да е некој знак и градите исто.
Дај Боже, Господ е голем! Инаку напоменав и погоре, одам во тоалет на секои 40 мин дури не можам да додржам И приметив за разлика од претходно многу повеќе јадам патлиџан и се навртев на млад компир а од кашкавал и салама вчера сабајле ми се слоши и ќе повратев... Гасови немам, освен подждригнување и тегоби во желудникот што никогаш ми се нема случено до сега... Којзнае што ќе биде..
И јас гледам претенка линија, почекај да ти касни па повтори го. Нестрплива си разбирам, ама најдобро е да ти касни.
Честитки на сите нови бремени девојки, а ги има во поголем број. Дефинитивно карантинот бил од полза лесна бременост да имате
Дај Боже да си бремена, но верувај прерано ти е за тие симптоми. Значи медицински не е возможно, бидејќи се тоа што набројуваш се случува кога одредени хормони ќе почнат да растат а тоа ни во 5 6та недела го нема и е прерано. Сакам да кажам, од желба многу често сами си ствараме симптоми. И тоа не е ништо лошо, него лошо е разочарувањето кога ќе добиеш. Најдобронамерен совет! Опушти се, уживај и пиши ни кога ќе напраиш тест
Zemi si self clear test na nego pisuva deka dava rezultati po 8 dena od zacnuvanje napravi go so utrinska mokraca ,koga treba da ne dobies ? Daj boze da ti se ostvari zelbata
Еве немаат врска тие тестови. И во првата и во втората правев од нив порано и негативни беа. Се додека не ми дојде денот за циклус и не ми каснеше не ми појави 2 црти. А имам циклус ко швајцарски на 25 дена без утка. Не би препорачала да се брза само зашто на своја кожа сум осетила разочарување на негативен тест(а бремена бев) . Подобро да доцни.
Тоа е точно меѓутоа пред да имам спонтан, буквално ги имав истите симптоми, 2 негативни теста, за да на крај отидам да проверам преку крв и ми кажат дека сум 5 недела бремена.. Незнаејќи во меѓувреме дека сум била бремена, не земав ништо за пиење препорачано од доктор (зошто не знаев нели), и на крај исходот беше каков што беше.. После долги обиди за дете, ги имам истите симптоми што за мене не се секојдневие, јас не знам што значи болки во стомак и во гради пред добивање.. Никогаш сум го немала тоа.. И затоа сакам да знам дали на некоја од вас исто макар и слично искуство имала
Епа направи тест или бета хцг, за да ти дадат прогестеронска терапија за подршка...оти веќе имаш лошо искуство. Макар што тоа било тогаш, сега може ќе нема потреба. 2недели не се малку поминати ќе покаже.
Devojki hellooo!! Mi treba mislenje i iskustvo(od vas koha mozebi se soocila so slicno ili isto) Prethodniot mesec mi docnese ciklusot 6 dena ,no posle toa d9biv no ne obilno tuku po malku i mi traese 4 denovi. Ovoj mesec dobiv tocno na predvideniot datum no prviot den imav samo nekolku kapki 2 den nesto malku poveke i veke od 3 den voopsto nisto. Cuvstvuvam pospanost, izmalaksanost, na momenti promena na raspolozenie. Dali e mozno da sum bremena?! Utrovo go napraviv testot so soda,sodava vriese vo urinata..mislenje