Да му укажеш на некој дека е грешка и дека не треба да користи примитивни методи е едно, а да бидеш толку дрзок притоа, како членката погоре е нешто сосема друго. Немам намера да проверувам кој по колку пати за што прашува, негов проблем. Ама стојам зад ставот дека ако некој те иритира најдобро е да го скролнеш, а не да бидеш дрзок и некултурен спрема него. Факт е дека е жално на 21ви век да се користат горенаведените методи, ама ако гледате дека веќе по втор, трет, петти пат се дешава, јас не гледам причина зошто воопшто да си ја трошите енергијата со одговарање, кое некој го користи за успат да покаже некој аматерски сарказам. Немам ништо со тебе лимонадче, крај краева слободен е форумов, секој може што сака да си пише.
Тестот со сода не е за утврдување бременост, туку за полот... доколку врие е момче, ако не е девојче... јас има пробано и навистина врие на момче и мочката е жолто светло...а за девојче не врие.... бев љубопитна и 3пати ми излезе вистинско. Не е 100%ама е забавно, имаме право да пробувам
Не пенеше ич буквално. Како да сум го претурила. У трети месец Димчев рече машко, сега на втор скрининг не беше сигурен. Ова што значи?
Па не пени на девојче, прво мочка па стави сода...ако има реакција како пиво, пена меурчиња пена барем нешто е машкоа...ако нема ништо мома
Јас верувам дека е тоа случајност што ви се погодил точен полот, сепак шансите се 50-50 нели? Да беше така гинеколози зошто ни се. Не навредувам, веројатно и јас би пробала ама само заради забава, не би сфатила сериозно.
Па нпрмално за забава, секако одиме на прегледи...таман работа. Ама додека чекаш 12недела, 21недела си љубопитен...
И јас знам дека тестот со сода го користат за пол, не за утврдување на бременост. Ама кај некои има реакција со урината, а кај некои нема во зависност од тоа колку е кисела урината, каква пх вредност има, варира од човек до човек, па кај некои има реакција, кај некои не, во тоа е целиот филм
После пандемијава искрено ич не се замарам. Само сакам да ми е здраво,право и живо, друго се ми е небитно. Инаку интересно е вака, убаво се изнасмеав.
Па искрено интересно е, има повеќе тестови домашни со зелка мислам имаше, со шеќер со сол... ако немаш што да правиш...
Ги гледав со Константин тие. Сега не ми текнало инаку сигурно ќе правев и порано. Чисто за забава нормално.
Не сум правела, кај мене уште во 12 Димчев рече као машко... а во 16матичниот ми рече а женско е и затоа направив...ама сепак машко е... Нормално е дека овие тестови се со резерва и за забава... исто како ако јадеш благо е девојче а кисело момче... Хормоните кај сите се различни...да се здрави, живи и прави... па другото не е важно
Ја носам машко и не пенеше хахаха е сеа ќе најдам и некој друг тест со од фрижидер нешто. Мене ми е смешно пошто една баба ми фрли еднаш скришно сол и гледала како ќе се почешам?!?! Мајко мила... И вика ааа женско ја у чудо бев и никад ама баш никад нема да прифатам за нормално такви претпоставки само сеа ми е досадно дома и ќе барам уште некоја идеа
Zdravo zenski imam edno prasanje. Ovoj mesec samo dva dena imav dobieno a tretiot den veke nemav :/ samo nekolku kapki Sto može Toa da znaci da ne sum trudna ???? A pred 1 mesec napraviv test mi pokaza negativ pomognete malku zbuneta sum i dva dena sum Omalaksena i glava Mn me boli
Тоа е или крварење во бременост или проблем со циклусот. Штом тестот бил негативен, не верувам дека е ова првото.