Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Larichka8

Larichka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    144
    Здраво женски.
    Мене ми доцни веќе една недела. Требаше да добијам минатиот петок на 24ти април (претходно имав на 27ми март, но секогаш добивам 2-3 дена претходно наредниот месец. Имав односи на 1ви, 6-13 април и 17-20 април. Најголем дел од односите беа заштитени, а дел од односите ми беа баш во најплодните денови кога овулирам. Деновите околу 24ти се осеќав слично како пред добивање. Ама деновите поминуваат и веќе не се осеќам така. Направив два теста (едниот на 28ми април, другиот на 29ти) И двата беа негативни. Заради тоа се опуштив, ама следното ме мачи. Почесто ми се оди по голема нужда отколку порано, ама добро тоа може така се погодило ете. Имам константно некое чудно чувство во стомакот, не може да се каже дека е некоја јака болка ама осеќам дека има нешто поразлично од преходно. Во долниот дел од грбот исто така на моменти некоја чудна болка. Градите ми се малце потврди и почувствителни. И сексот некако ми е поразличен од претходно.. Вчера имав малце бел исцедок при секс. Немам ист апетит како порано, ми се гади некако од храна, на моменти ми се повраќа и м исе врти памет. Купив уште еден тест што ќе го направам во понеделник, ваљда тогаш веќе резултатот би бил точен. Чекам да го направам третиот тест па да одам на доктор зошто не ми се оди по болници со ситуацијава. Не ме плаши толку бременост колку што ме плаши тоа да не е нешто друго во прашање. Дека ако не сум бремена, тогаш не знам што ми се случува со телото, ама осеќам доста промени на мене. Што мислите вие? Има ли можност да сум бремена иако двата теста испаднаа негативни? Фала ви.

2. Catlover17

Catlover17 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    214
    Probaj sabajle isto self clear ili fruhtest pharmavital

Последна измена: 2 мај 2020
  3. QueenJ

QueenJ Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дечки значи вака, имам нередовна менструација, последно ми дојде на 28 фев. имавме односи со дечко ми но секогаш заштитети, немам никакви симптоми освен што ми доцни, па незнам дали има овде место за паника но во мојава глава е хаос,

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    Штом ти е нередовна и имаш заштитени односи немаш причина за грижа ехее ние со месеци работевме :D секако кај секого е различно но никоја од нас не може да ти каже со сигурно освен тест нели. Симптоми се појавуваат подоцна бар кај голем дел од жени. Кај мене обично нагли временски промени влијаеле да ми доцни..има шанси истото да ти се случува?

5. Hrabrata

Hrabrata Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2019
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки . Сакам да ве прашам за ваше мислење доколку може да ми помогнете.
    Требесе да добијам на 19 Април , но ми доцни 13 дена . Направив да тестови и двата беа негативни . Едниот го направив пред 1 недела другиот на 30април .
    Првите два дена имав гловоболки и ни се гадеше многу . А сега немам никаков симтопм ве молам кажете што да направам. Дури нарачав и таблети за регулација "Агнес"

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Какви се тие таблети? Од кого ги нарача?

7. Hrabrata

Hrabrata Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2019
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Моја пријателка ги користепе кога и доцнесе и се на природна база . Но сеуште ги немам ни употребено . Незнам што да правам

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Само со препорака на лекар, на своја рака не.

9. Hrabrata

Hrabrata Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2019
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Во ред но незнам дали е нормално оволку да доцни страв ме фаќа

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па зависи. Треба да си идеш прво на гинеколог да видиш зошто ти касни и ако има потреба од терапија ќе ти препишат.

11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Агнес се на природна база, не мора да ти ги пропиши лекар, но се толку ниска доза што тешко дека ќе го регулираат циклусот. Такви долги циклуси се веројатно без овулација, па таблетите баш за тоа се добри. Може да пробаш со нив, ако немаат ефект може да земеш Floravitex, капките или Vitex на Свансон, како ќе реагира твојот организам никој не може да ти каже, мора да пробаш и видиш. Го намалуваат FSH, пролактинот, ја враќаат овулацијата, предизвикуваат менструација, не се хормонални, а имаат благопријатен ефект врз хормоните. Јас на твое место би ги земала, ти за тебе ќе си одлучиш.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nanooo

Nanooo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    77
    Kaj nas u tet kaj mozem da najdem zs u tie so prasuem samo obicni ili sure chek dan xnaete kj mozem da najdem inaku eve 4 den uste nisto nemam se osekjam mn omalaksano i pospano i maka mi e

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    Еурофарм или зегин сигурно и двете ги има

На Catlover17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Поракава беше за тебе, а во брзањето сум одговорила на @Jana06 :$. Агнес се на природна база, не мора да ти ги пропиши лекар, но се толку ниска доза што тешко дека ќе го регулираат циклусот. Такви долги циклуси се веројатно без овулација, па таблетите баш за тоа се добри. Може да пробаш со нив, ако немаат ефект може да земеш Floravitex, капките или Vitex на Свансон, како ќе реагира твојот организам никој не може да ти каже, мора да пробаш и видиш. Го намалуваат FSH, пролактинот, ја враќаат овулацијата, предизвикуваат менструација, не се хормонални, а имаат благопријатен ефект врз хормоните. Јас на твое место би ги земала, ти за тебе ќе си одлучиш.

15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Јас пак, би ти препорачала да земеш од најефтините, One step лентички од аптека, мене ми се подобри од поскапите, последнава бременост се појави втора црта на Hcg 14 кај ефтиниот и секогаш ми се позитивни пред поскапите што се рекламираат за поосетливи.

16. FrauTiffany

FrauTiffany Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    22
    Девојкиииии, значи вака, (НЕ) треба да добијам на 7ми Мај, а во план ми е утре да напраам тест со утринска мокрача, знам дека можеби е рано, но веќе имам 3 теста па немам трпение и утре планирам да направам еден. Држете ми среќаааа да бидат две црти

На Slonce91, LucyLu и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.662
    (fingers)(fingers)(fingers)

18. Caci 123

Caci 123 Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki prethodniot mesec mi docnese 12 dena napraviv test bese negativen, posle nekolku dena dobiv menstruacija, mi traese 6 dena, se bese normalno, ovoj mesec pak mi docni okolu 7 dena dali imas sansi za bremenost, sepak ne sum imala odnosi ovoj mesec.

19. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Штом не си имала односи а и предходната менструација си ја добила иако покасно тогаш доцнењето е резултат на нешто друго можеби стрес, промена на време има повеќе фактори, најдобро е да одиш на доктор. :*

На Bubish26, Hrabrata и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Брилијантна речиси секогаш. Лиана дами и господа.
    Ве молам кој е модератор нека го префрли овде мојот пост
    https://forum.femina.mk/threads/Мислења-кои-треба-да-останат-запаметени.3105/page-22
    Тачот на тел ме заебава не можам цел да го копирам. А Наум епидемиологот не смее да остане незабележан, како врхунски познавач и на живиот свет и бездомните кучиња. Жал за Науме.

На Ava.84, Lianna Anna и gjoker4e им се допаѓа ова.