Со прва. Ама ќе да е рано за тест, штом веќе си решила да го правиш. Ја би почекала барем уште една недела.
ризикот од пред семена е тоа што предсемената поминува низ каналот во кој може да останале сперматозоиди, а не надворешно бришење.
Позитивен е! Многу е бледа линијата зошто е ептен рана бременост. За 2-3 дена повтори го, посилна ќе биде. Честитки и со среќа!
Devojki pomos Dobiv, mnogu sum isplasena i ne znam sto da pravam. Prethodniot pat koga ostanav trudna istovo mi se sluci imav mnogu bleda crta na 3 den docnenje, sledniot den dobiv posle 6 dena napraviv pak test i linijata bese mnogu potemna. Preku krv bese pozitiven isto. Za zal za edna nedela prokrvarev. Mnogu mi e strav da ne mi se sluci istoto...
Zdravo devojki eme me mene pak, uste nemam dobieno, stomakot mi e poduen, a odvreme navreme custvuvan bolki vo dolniot del na stomakot, dali ima potreba da panicam.
Девојко без паника... Јави се на матичниот гинеколог и консултирај се, сигурно ти е потребна прогестетонска подршка или пак оди на одд. За гинекологија во твојот град кај дежурниот гинеколог.
Zdravo devojki pak jas.. Uste nemam dobiebo a vekje 17 dena mi docni neznam dali da pravam pak test zosto proslite 2 bea negativni.ili da se obratam na ginekolog. Neznam ili mozebi ne treba da pacibam zosto prosliov mesec imam dve sitoacii so stres i nervozi a i sum pooraeno 3 kila. Ve molam odgovorete
Најдобро е да одиш на гинеколог. Може да е од стрес, може да е од промена на време, може да е нешто сосема трето. Ние не би можеле да знаеме, 17 дена не се малку и доктор најдобро ќе ти каже.
Здраво ми тррба помош не знам во која тема да го насочам ова Пред две недели имав менс, еве недела дена има од како ми има завршено и последниве два дена имам кафеав исцедок густ и малку крв кога ќе се избришам некогаш има како трага некогаш ништо ама во текот на денот ми истекува како наеднаш?Секогаш сум имала редовна менструација.... Бев на гинеколог ми рекоа дека е уште овулација... дали е можно да е бременост?