Здраво девојки, Последната менструација ми траеше од 28.04 до 01.5.2020..На 03.05 имавме однос при кој што кондомот пукна... Досега не ни се случило нешто такво, бев во невидена паника.. Утредента на 04.05 некаде после 14 часа од односот купивме ellaone(хитна контрацепција), се напив од таблетата.... Знам дека беа неплодни денови но реков што си е сигурно си е сигурно.. Осетив веднаш некои нус појави како зголемен бел исцедок, нервоза, плачење... Моето прашање е дали би можело сепак да останам бремена и каснење на менструација од таблетката?
Никое контрацептивно средство не ти е 100% гаранција дека нема да забремениш. Од таблетката може да имаш нус појави и да ти доцни.
Не е можно. Апчето е хормонско и очекувано е да направи дисбаланс и отстапки во циклусот. Не се плаши и не практикувај во иднина да пиеш такви апчиња.
И без таблетка веројатно не си бремена, а особено не со таблетката. Е сега дали има шанси, можеби некои минимални чудо да се случи ама јас на твое место ич не би се замарала.
Нареден пат нека го вади пред да сврши и мирна глава. И да пукне така нема гајле. Мали се шансите апчето да не влијае, плус си била во неплодни така да немаш ризик од бременост. И да, нормални се такви нус појави.
Фала ви девојки.. Јас не сум многу искусна на оваа тема, до пред 7 месеци бев девица... И секогаш сме правеле со заштита, никогаш не ни се случило ништо слично затоа се исплашив... Уште еднаш ви благодарам
На нас само еднаш ни се случи да ни пукне кондом. Среќа што маж ми одма примети. Тогаш уште бевме во врска. Шансите да си бремена се мали. Скоро никакви.
Zdravo, posledna menstruacija imav na 2 april, znaci trebase da mi dojde okolu 30 april-1maj, megutoa seuste nemam.Znaci mi docni veke 13 dena. Napraviv test minatata nedela vo cetvrtokot bese negativen. Vcera popladneto napraviv povtorno so SureCheck se pojavi epten epten bleda linija. Neznam dali e pozitiven testot.Mislenje????
Kupiv uste eden, sabajle ke go napravam za sigurnost i ke odam na ginekolog. Ke ve izvestam. Vi blagodaram mnogu za poddrskata. ☺
Го праев негативен испадна. Симптоми ми се појавија завчера. Лошото кај мене е што последниве три месеци ми се поремети менструацијата и сега не знам кога овулирам. Водам евиденција ама не ми погодува нешто. Како и да е,ќе одам на доктор.
мила јас мислам е доцна овулација и баре два дена дај простор за да направиш нов да има појака втора линија .... ти стискам палци ❤
Жал ми е штом така ајде следен месец ќе биде значи тебе можеби и не ти доцнела туку ти се иземетил циклусот ти станала нередовна па затоа мислиш ти доцни ќе видиш баш што ќе каже доктор
Јас не правам обиди за бебе,сакам природно да си се случи да не форсирам. Ќе видиме што ќе биде. Како Бог никој не е. Здравје,да сме живи и здрави
Точно така и треба. Нема што форсирање кај нас траеше обидот 7 8 мес но се си беше на шала на смеа опуштено и со многу витамини..но и си пиевме алкохол за викенд излегувавме, но и секој ден или секој втор имавме редовно секако. Тие ми беа некако најубавите месеци и најинтересни Така што уживај