Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Така е,да.
    Закажав на доктор,тек во јуни терминот ми е. (facepalm)

До тогаш ако не добијам може да го повторам тестот.Ама пак и да добијам ќе одам на доктор,чисто за превентива.

На thelittle17 и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. Tedi84

Tedi84 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    100

Stotuku se vrativ od ginekolog, testot mi rekoa e negativen i me gledase na vaginalno eho, posto besikata mi bila prazna, nema nisto. Mi rekoa kontrola za 10 dena, mozebi sum imala pokasna ovulacija.Nema bebe

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.646
    Допаѓања:
    21.294
    И мене ми се виде многу бледа цртка на твоите тестови. А со таква цртка е баш прерано да се види било што на ехо, барем јас така мислам..нека ме исправи некој ако грешам. За 4-5 дена повтори го тестот и земи од некоја друга фирма овој пат. Контролата зошто ти ја закажаа? Значи ни докторот не е сигурен дали си бремена или не си?

4. Tedi84

Tedi84 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    100
    Pa veke 14 dena mi kasni, mozno bilo da e docna ovulacija, zatoa za 10 dena ako ne mi dojde menstruacija, da odam na kontrola. Ako sum bremena togas ke se gledalo. Pa najvetojatno ne e sigurna. Moram da pocnam so ispituvanja i jas i soprugot zatoa sto godinite me gazele, inaku imam 35 god. Utre sabajle ke odam za mikrobioloski... Mi spomna i HSG da pravam... Edno po edno, so Gospod napred.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.646
    Допаѓања:
    21.294
    Немој да се грижиш, направи си ги сите потребни проверки и ќе биде се како што треба. Не е дека годините те газат, медицината е напредна. Ама добро е да не губиш време бидејќи резервите на јајце клетки се намалуваат со тек на време како старееме.
    Јас мислам дека тестот ти е позитивен, ретко се среќава лажно негативен тест. Почекај уште некој ден и ако не добиеш направи уште еден тест, би требало да затемни линијата ако има бременост. Исто можеш да провериш и бета преку крв. Ќе биде се во ред, само верба и трпение.

На Tedi84 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.202
    Допаѓања:
    118.572
    Мој предлог ти е да си направиш тест преку крв. Тој е најточен.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.694
    Допаѓања:
    38.363
    @Tedi84 и на мене ми се гледаат две цртички. Направи тест преку крв. Таму нема утка. А за на ехо рано е да се види плодот.

8. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ова личи како на 10-11 дена по овулација, значи ептен доцна овулација овој циклус. Велам да си купиш од најефтините One step лентичките од аптека, верувај исто се добри, ако не и подобри од скапите, а ќе можеш да правиш неколку дена по ред да гледаш линијата дали и како го менува интензитетот на бојата.

На Tedi84 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Боже години те газеле...како може било кој да каже такво нешто а најмалку доктор?! Во ред е да не оставаш повеќе на случајно ако се фати и да си направиш пар испитувања. Има неколку основни, во еден месец можете да направите и двајцата, немој да навлагаш во тоа глава ќе те заболи. А може и веќе си бремена или додека чекаш резултати да забремениш...мене ми изгледа позитивен тест. Со среќа!

На IRBBB, Tedi84, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  10. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    @Tedi84 Мене првите позитивни тестови ми беа баш со One step. Ем ефтини ем добри.
    (fingers) за позитивни вести :f:

На Tedi84 и Saba08 им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Мене 2та теста што ги објави ми се гледаат позитивни. Може е рана бременост, направи си преку крв, посигурно нема.

На SummerGirl и Tedi84 им се допаѓа ова.
  12. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Кога го слика тестот после тестирањето одма или по неколку саати?

13. Tedi84

Tedi84 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    100
    Odma

14. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Направи уште еден тест и почекај 10 мин барем :) според мене и двата ти се позитивни :D

15. Tedi84

Tedi84 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    100
    Ke pocekam uste nekoj den

На LadyLollypop му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Се надевам ќе се израдуваш со позитивни вести :) со лесно :*

На piksooki и Tedi84 им се допаѓа ова.
  17. AnnaPe

AnnaPe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    217
    Не мислев дека ќе пишам толку брзо во темава. :sweat:
    Беба е 6 месеци. Менструација ми дојде на 40тиот ден после породувањето. Оттогаш редовно ми доаѓа на почеток на месец. Последно имав добиено на 7.04.
    Можно ли е да имам останато бремена, се доиме ексклузивно, последниве 2 месеци имаме зголемен број ноќни подолу а и бев многу под стрес последните 2-3 недели? Страв ми е да купам тест:sweat:
    Имав секс на денот на овулација според апликацијата на тел. Инаку последните 7-8 дена имам големи болки во јајниците. :drunk:

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Калкурирав според последна менструација дека вчера требаше да добијам,а не на 10 мај како што ми покажуваше апликацијата на телефонот. Т.е. Да разјаснам на стариот тел апликацијата ми покажа на 13ти мај,а на ајфонот 10ти мај. На една страна кај што калкурирав исто ми беше 13 мај што значи дека калкулаторот на ајфонот е грешен. Ок,јасно ми е дека не се 100% веродостојни апликациите. Е сега јас ако не добијам до сабота ќе го повторам тестот. Проблемот е што ме стега стомакот,на стомак не можам да спијам (што порано не беше случај) имам болки во јајниците. Океј симптомите се тие ама јас сум си паничарка. :(

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ако добиваш менструација секако дека може да забремениш, доењето нема врска штом добиваш редовно.

На fana, Maja92@, AnnaPe и 2 други им се допаѓа ова.
  20. white.kitty

white.kitty Нов член

Се зачлени на:
    14 мај 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите!
    Имав незаштитен однос на 7ми мај, со тоа што после 10 мин втора рунда повторно незаштите однос,(се изми после прва рунда) требаше да ми дојди на 11/12 мај, со тоа што секогаш 99% добивав на 28ми ден. Денес е 31 ден, уште немам добиено.
    Прашањето ми е дали е можно да сум бремена бидејќи на 5 дена пред менструација не сум толку плодна ? Имам 22години. И дали може да покаже на тест сега толку брзо дали сум или не ?
    * да напоменам не сврши во мене

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.