Така е,да. Закажав на доктор,тек во јуни терминот ми е. До тогаш ако не добијам може да го повторам тестот.Ама пак и да добијам ќе одам на доктор,чисто за превентива.
Stotuku se vrativ od ginekolog, testot mi rekoa e negativen i me gledase na vaginalno eho, posto besikata mi bila prazna, nema nisto. Mi rekoa kontrola za 10 dena, mozebi sum imala pokasna ovulacija.Nema bebe
И мене ми се виде многу бледа цртка на твоите тестови. А со таква цртка е баш прерано да се види било што на ехо, барем јас така мислам..нека ме исправи некој ако грешам. За 4-5 дена повтори го тестот и земи од некоја друга фирма овој пат. Контролата зошто ти ја закажаа? Значи ни докторот не е сигурен дали си бремена или не си?
Pa veke 14 dena mi kasni, mozno bilo da e docna ovulacija, zatoa za 10 dena ako ne mi dojde menstruacija, da odam na kontrola. Ako sum bremena togas ke se gledalo. Pa najvetojatno ne e sigurna. Moram da pocnam so ispituvanja i jas i soprugot zatoa sto godinite me gazele, inaku imam 35 god. Utre sabajle ke odam za mikrobioloski... Mi spomna i HSG da pravam... Edno po edno, so Gospod napred.
Немој да се грижиш, направи си ги сите потребни проверки и ќе биде се како што треба. Не е дека годините те газат, медицината е напредна. Ама добро е да не губиш време бидејќи резервите на јајце клетки се намалуваат со тек на време како старееме. Јас мислам дека тестот ти е позитивен, ретко се среќава лажно негативен тест. Почекај уште некој ден и ако не добиеш направи уште еден тест, би требало да затемни линијата ако има бременост. Исто можеш да провериш и бета преку крв. Ќе биде се во ред, само верба и трпение.
@Tedi84 и на мене ми се гледаат две цртички. Направи тест преку крв. Таму нема утка. А за на ехо рано е да се види плодот.
Ова личи како на 10-11 дена по овулација, значи ептен доцна овулација овој циклус. Велам да си купиш од најефтините One step лентичките од аптека, верувај исто се добри, ако не и подобри од скапите, а ќе можеш да правиш неколку дена по ред да гледаш линијата дали и како го менува интензитетот на бојата.
Боже години те газеле...како може било кој да каже такво нешто а најмалку доктор?! Во ред е да не оставаш повеќе на случајно ако се фати и да си направиш пар испитувања. Има неколку основни, во еден месец можете да направите и двајцата, немој да навлагаш во тоа глава ќе те заболи. А може и веќе си бремена или додека чекаш резултати да забремениш...мене ми изгледа позитивен тест. Со среќа!
Мене 2та теста што ги објави ми се гледаат позитивни. Може е рана бременост, направи си преку крв, посигурно нема.
Не мислев дека ќе пишам толку брзо во темава. Беба е 6 месеци. Менструација ми дојде на 40тиот ден после породувањето. Оттогаш редовно ми доаѓа на почеток на месец. Последно имав добиено на 7.04. Можно ли е да имам останато бремена, се доиме ексклузивно, последниве 2 месеци имаме зголемен број ноќни подолу а и бев многу под стрес последните 2-3 недели? Страв ми е да купам тест Имав секс на денот на овулација според апликацијата на тел. Инаку последните 7-8 дена имам големи болки во јајниците.
Калкурирав според последна менструација дека вчера требаше да добијам,а не на 10 мај како што ми покажуваше апликацијата на телефонот. Т.е. Да разјаснам на стариот тел апликацијата ми покажа на 13ти мај,а на ајфонот 10ти мај. На една страна кај што калкурирав исто ми беше 13 мај што значи дека калкулаторот на ајфонот е грешен. Ок,јасно ми е дека не се 100% веродостојни апликациите. Е сега јас ако не добијам до сабота ќе го повторам тестот. Проблемот е што ме стега стомакот,на стомак не можам да спијам (што порано не беше случај) имам болки во јајниците. Океј симптомите се тие ама јас сум си паничарка.
Здраво на сите! Имав незаштитен однос на 7ми мај, со тоа што после 10 мин втора рунда повторно незаштите однос,(се изми после прва рунда) требаше да ми дојди на 11/12 мај, со тоа што секогаш 99% добивав на 28ми ден. Денес е 31 ден, уште немам добиено. Прашањето ми е дали е можно да сум бремена бидејќи на 5 дена пред менструација не сум толку плодна ? Имам 22години. И дали може да покаже на тест сега толку брзо дали сум или не ? * да напоменам не сврши во мене